Welke rol kan Artificial Intelligence (A.I.) gaan spelen in de eindtijd?

Als je terugkijkt in de geschiedenis, dan zie je dat bij elke grote verandering of omwenteling de vraag wordt gesteld of het te maken heeft met de eindtijd.

Deze vraag is gesteld toen de auto het paard verdrong. Toen we leerden vliegen en de wereld een dorp werd. En ook bij revolutie van het internet en de computer waardoor het hele arbeidssysteem op de kop ging.

Maar wat maakt AI anders dan de voorgaande ‘omwentelingen?’ Waarom zijn zelfs de 4 grootste ontwikkelaars terughoudend met AI en willen ze graag eerst vooraf afspraken maken? Waarom zijn ze bang voor de versmelting van mens en techniek. De creatie van supermensen?

Heel lang geleden hebben we gezien wat de gevolgen waren van de vermenging van de bovennatuurlijke geestelijk wereld met mensen. Het tijdperk van de giganten zoals beschreven in Genesis 6. En waar de Griekse mythologie – godenverhalen – naar verwijst.

Toen greep God in met een zondvloed. Gaat Hij nu ingrijpen met het eindtijdscenario als overgang naar het 1000-jarig rijk?

En als laatste: Welke uitspraken van Yuval Noah Harari – belangrijke adviseur van Klaus Schwab van het WEF – bezorgen je kippenvel en waarom?

Vragen over de eindtijd, grote verdrukking, antichrist of bijbelse profetien hierover?

Afleveringen

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.