Eindtijd – Zitten we vlak voor of al in de Derde wereldoorlog?

Ook al voelt het nog niet zo in Nederland, maar zitten we vlak voor of zitten we al in de Derde Wereldoorlog? Is dit de opmaat naar de grote verdrukking; de laatste fase van de eindtijd?

Wanneer spreek je van een wereldoorlog? Zijn dan alle landen wereldwijd erbij betrokken? Een wereldoorlog is een oorlog die niet beperkt is tot een land, regio of werelddeel maar wereldwijd, over een groot deel van de aarde, wordt uitgevochten.

Een korte opsomming van landen die nu betrokken zijn in een oorlog:

  • Rusland heeft oorlog met de Oekraine en indirect zijn de VN, Amerika en China erbij betrokken
  • Israël heeft oorlog met terroristische groeperingen (oa Hamas, Hezbollah, Houthi’s) die worden gefinancierd en aangestuurd vanuit Iran
  • Iran is in oorlog met Syrie, Irak en Pakistan
  • De Houthi’s in Jemen vallen handelschepen aan van Israël, de USA, Groot Brittanië en andere landen die handel drijven met Israël. En de USA met andere West Europese landen vallen de Houthi’s aan in Jemen.
  • China bedreigt Taiwan omdat ze Taiwan willen inlijven
  • Noord Korea bedreigt Zuid Korea

Als je naar deze lijst kijkt, dan lijkt het erop dat we al in een derde wereldoorlog zijn beland. Ook al voelt dat nog niet zo in Nederland.

En het gegeven dat Israël zo’n centrale rol inneemt op deze lijst, is een aanwijzing dat we steeds dichter bij de eindtijd komen. Gaat deze oorlog zich ontwikkelen tot het Ezechiël scenario of komt er eerst nog een periode van relatieve rust en vrede?

Meer hierover weten? Verdiep je in de eindtijdserie ‘De eindtijd in vogelvlucht,‘ pak je bijbel erbij en ga in gesprek met de Auteur. Dan heb je het uit de ‘Eerste Hand!’

 

Vragen over de eindtijd, grote verdrukking, antichrist of bijbelse profetien hierover?

Afleveringen

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.