Duurt de grote verdrukking 7 jaar in de eindtijd?

Voor deze vraag neem ik je mee naar de profetie van de engel Gabriël over de eindtijd naar Daniël. Een profetie over de toekomst van het volk Israël en specifiek de stad Jeruzalem. Hier voorspelt Gabriël een periode van 70 jaarweken. Ook te vertalen als 70 perioden van 7 jaar.

Waarbij Gabriël eerst uitlegt wat er in de eerste 69 periodes van 7 jaar gaat gebeuren. Hij geeft exact de begintijd aan en ook het einde van de 69e jaarweek. Neem je vervolgens 69 periodes van 7 jaar van 360 dagen/jaar (= joodse maankalender), dan zie je dat is uitgekomen tot op de laatste dag nauwkeurig. Dus letterlijk!

Vervolgens komt er een intermezzo – voor ons al bijna 2000 jaar :-).
En dan volgt de 70e periode van 7 jaar, ook wel genoemd de grote verdrukking. Jezus noemt dit zo. Waarom zouden we deze 7 jaar niet letterlijk kunnen nemen als de 69 jaarweken ook exact op de dag nauwkeurig zijn uitgekomen?

Daarnaast: ook in het bijbelboek Openbaring lezen we van de 7 jaar grote verdrukking. Mijn advies: neem de bijbel letterlijk tenzij…


Benieuwd naar andere onderwerpen over de eindtijd? Wil je ook weten wat er gaat gebeuren en hoe jij kunt voorkomen dat je daar onderdeel van bent?

Check de diverse onderwerpen op deze website. Verdiep je in de eindtijdserie ‘De eindtijd in vogelvlucht,‘ pak je bijbel erbij en ga in gesprek met de Auteur. Dan heb je het uit de ‘Eerste Hand!’

Vragen over de eindtijd, grote verdrukking, antichrist of bijbelse profetien hierover?

Afleveringen

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.