Is de grote verdrukking al begonnen?

Als je kijkt naar alle oorlogen en rampen, dan zou je zomaar kunnen denken dat we al in de grote verdrukking leven: Oorlog Rusland en Oekraine, Iran tegen Israel, de terroristische organisaties zoals Hezbollah, Houties en Hamas die continu roepen en schreeuwen dat elke jood dood moet. En daar gesteund door Iran ook mee bezig zijn. Maar ook de wereldwijde ongegronde haat tegen Israël.

Maar is dit al te vergelijken met wat je leest in de bijbel in Openbaring over de grote verdrukking? In het bijbelboek Daniël en Openbaring wordt de grote verdrukking die in de eindtijd plaatsvind beschreven. Met de antichrist als wereldheerser en Gods oordeel met geweld, oorlogen en plagen.

Ik denk dat we nog niet in de grote verdrukking leven. Maar wel dat we er heel dichtbij zijn en dat wij ook in het vrije westen zomaar ineens vervolging kunnen gaan meemaken.


Benieuwd naar andere onderwerpen over de eindtijd? Wil je ook weten wat er gaat gebeuren en hoe jij kunt voorkomen dat je daar onderdeel van bent?

Check de diverse onderwerpen op deze website. Verdiep je in de eindtijdserie ‘De eindtijd in vogelvlucht,‘ pak je bijbel erbij en ga in gesprek met de Auteur. Dan heb je het uit de ‘Eerste Hand!’

Vragen over de eindtijd, grote verdrukking, antichrist of bijbelse profetien hierover?

Afleveringen

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.