Waarom valt Iran Israël aan via terroristische organisaties en wat zegt dit over de eindtijd?

9 september 2023

Het is heel opvallend, dat Iran met regelmaat oorlogstaal spreekt tegen en over Israël. Ze steken niet onder stoelen of banken, dat ze graag zien dat Israël van de kaart geveegd wordt. Ook zeggen ze zonder blikken of blozen dat zij het zelf graag willen uitvoeren.

Deze uitspraken kunnen ze doen, zonder dat andere wereldleiders hierop reageren. Of deze wereldleiders denken dat het wel meevalt of ze zijn bang voor mogelijk negatieve gevolgen.

Zo zien we dat Amerika dit negeert en gelijktijdig probeert een nucleaire deal te sluiten met Iran. Vijf Amerikanen komen vrij in Iran, in ruil voor een onbekend aantal Iraniërs die vastzitten in de VS. Ook krijgt Iran weer beschikking over 6 miljard dollar aan olie-inkomsten die nu nog bevroren zijn. Er zijn wat voorwaarden, maar het is een ‘publiek’ geheim dat dit in hun oorlogsmachine wordt geïnvesteerd.

Toch valt Iran Israël niet rechtstreeks aan. Ze maken gebruik van terroristische organisaties – zoals Hamas en Hezbollah – die het vuile werk voor hen opknappen. Die zijn al heel zwaar bewapend door Iran en wekelijks zijn er nieuwe wapentransporten vanuit Iran om de bedreiging nog meer te laten toenemen. Tijdens Al-Quds Day – voorjaar 2023 – werd bekend dat er op dat moment al ruim 250.000 raketten waren gericht op Israël vanuit Gaza, Libanon, Syrië en Jemen Kortom, de grootste bedreiging voor Israël in de geschiedenis.

Wat kunnen mogelijke redenen hiervoor zijn?

  • De eerste reden: Zij willen Israël elk argument ontnemen om aangevallen te worden. Ze hebben al meerdere keren meegemaakt dat hun nucleaire fabrieken werden gesaboteerd zodat hun atoomprogramma werd vertraagd, stilgelegd of zelfs onderdelen vernietigd. Ze zijn dus bang voor Israël. En ze weten dat als ze atoomwapens hebben ze deze kunnen gebruiken om te dreigen en mogelijk in te zetten.
  • De tweede reden: Ze willen Amerika en ook Europa op een verkeerd spoor zetten. Iedereen weet dat Iran deze terroristische organisaties steunt met geld en wapens. Regelmatig worden deze organisaties bezocht en aangemoedigd door hooggeplaatsten uit de IRCG (Islamic Revolutionary Guard Corps). Een organisatie die feitelijk hoort op de EU-terroristen lijst. Desondanks kijken Amerika en ook Europa de andere kant op en doen alsof ze niets weten.
  • De derde reden is een bijbels argument: In Ezechiël 38 wordt voorspeld dat Israël zal worden aangevallen door Rusland vanwege economische redenen. Er zullen zich meerdere landen aansluiten waarbij de volgende bij name worden genoemd: Iran, Turkije, Sudan en Libië. Dit wordt ook wel genoemd ‘De Ezechiël 38 oorlog.’  Hierbij heeft Rusland de leiding. En dus niet Iran. Daarom horen en zien we de dreiging vanuit Iran, maar verwachten we niet dat zij hun grote woorden gaan waarmaken. Zij zullen niet de leiding gaan nemen en blijven aanvallen via terroristische organisaties zoals Hamas en Hezbollah.

Voor ons zijn de Bijbelse profetieën leidend. Waarom? Om de heel eenvoudige reden dat ook het merendeel van de profetieën in de bijbel al zijn uitgekomen. En wat nog open staat, de Ezechiël oorlog met Israël onder leiding van Rusland,  zien we nu voor onze ogen ontstaan. Dit is een teken dat we leven in de eindtijd. En met wat wij zien, lijkt het erop dat we in het einde van de eindtijd leven. Vlak voor de ontknoping.

Mogen we je uitnodigen om dit te voor jezelf te gaan onderzoeken:

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.