Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati 19 mei 2022

20 mei 2022

De wereld is nog nooit zo dichtbij een atoombom geweest. Net zoals het niet zou tolereren dat Oekraïne lid wordt van de NAVO, uit Rusland nu bedreigingen te midden van de stap van Finland om toe te treden. Rusland heeft zelfs nucleaire dreigingen geuit aan zowel Engeland als Finland, waardoor Finland zijn nucleaire bunkers heeft voorbereid. Rusland is ook een nieuwe fase in Oekraïne ingegaan door voor het eerst fosforbommen te gebruiken in Marioepol.

Vanwege de toenemende paranoia uit Noord-Korea als gevolg van toenemende COVID-gevallen, staat het corrupte regime daar heel dicht bij het uitvoeren van kernproeven. En alsof dat nog niet genoeg is, is Iran slechts enkele weken verwijderd van het verkrijgen van een atoombom. Ik heb dit weekend een Breaking News-update gegeven over de meeste van deze kwesties.

Bovendien heeft Israël Iran officieel op de hoogte gesteld van zijn nucleaire programma. In het licht van het feit dat Teheran nog eens 1.000 nieuwe centrifuges in een van zijn ondergrondse kerncentrales installeert en “een paar weken verwijderd is van de accumulatie van splijtbaar materiaal dat voldoende zal zijn voor een eerste bom”, verklaarde minister van Defensie Benny Gantz: “De prijs voor het aanpakken van de Iraanse uitdaging op mondiaal of regionaal niveau is hoger dan een jaar geleden en lager dan het over een jaar zal zijn.” Een op handen zijnde Israëlische aanval op het nucleaire programma van Iran is niet langer een kwestie van of het gaat gebeuren maar meer wanneer…

Ondertussen zijn zowel de Israëlische minister van Defensie als de Saoedische minister van Defensie momenteel in Washington DC. Als een aanval op Iran op tafel ligt, ontmoeten deze twee elkaar dan achter gesloten deuren?

Stem af op mijn recente Breaking News-update van dinsdag. Dit gedetailleerde rapport onthult niet alleen hoe dicht Teheran bij het verkrijgen van een bom is, maar ook de bereidheid van Israël om in te grijpen, inclusief de voorbereiding op de nasleep die zal volgen op een onvermijdelijke aanval op het Iraanse nucleaire programma in de komende weken.

Over Rusland gesproken, het vindt een motie van vertrouwen in de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als het gaat om het verzet tegen de stap van Finland om lid te worden van de NAVO. Turkije, dat verantwoordelijk is voor het op een na grootste leger van de NAVO, kan heel goed tegen het verzoek van Finland stemmen om lid te worden – gewoon om de Russen te sussen. Erdogan sust de Russen ook vanuit andere invalshoeken, waaronder financiële voordelen en internationale reizen. Dit is vermeldenswaard, want volgens de profeet Ezechiël zal Turkije zich aansluiten bij Rusland voor de toekomstige invasie van Israël. Meer hierover in mijn korte update getiteld “Israëls komende oorlog”.

De komende weken worden interessant, aangezien Zweden heeft aangekondigd dat het ook het NAVO-lidmaatschap zal aanvragen.

Voordat je denkt dat ik klaar ben met praten over Iran, wil ik het nog een keer doen – deze keer met verwijzing naar zijn bekende terreur vanuit Libanon: Hezbollah. Dinsdag heeft de IDF een drone neergehaald die de soevereiniteit van Israël schond. Deze gewone quadcopter van Chinese makelij kwam illegaal ons luchtruim binnen en werd enige tijd gevolgd voordat hij werd geneutraliseerd. Dit incident vond plaats tijdens een militaire oefening van een maand die bekend staat als “Chariots of Fire”. Ironisch genoeg is een deel van de oefening gericht op de voorbereiding op een conflict met Hezbollah.

Wat Hezbollah betreft, heeft de terreur te maken met enkele eigen zorgen vanwege de wijdverbreide corruptie in Libanon. Het lijkt er zelfs op dat de door Iran gesteunde groep haar meerderheid in het parlement zal verliezen, en daalt van 71 naar 61 zetels in een parlement met 128 zetels.

Israël heeft dit weekend ook andere door Iran gesteunde militaire doelen op hoog niveau in Syrië aangevallen, waarbij ten minste vijf strijders zijn gedood. Syrische staatsmedia beweerden dat het land van herkomst van de gedode strijders “onbekend” was. Hoewel Israëlische aanvallen wekelijks plaatsvinden in Syrië, was deze van ongebruikelijke kracht, gericht op hooggeplaatst Hezbollah-personeel en ondergrondse infrastructuur. De aanval vond plaats in de provincie Hama.

Als een interessante kanttekening: voor het eerst sinds het begin van de Israëlische operaties in Syrië, vuurde Rusland op Israëlische straaljagerraketten vanuit zijn S-300 luchtverdedigingssysteem.

Intern heeft het Iraanse leiderschap te maken met een beetje van zijn eigen chaos in het land, aangezien burgers zich verzetten tegen de stijgende kosten van levensonderhoud. Twee jaar geleden was het de Israëlische vlag die zou worden vertrapt. Maar meer recent werden beelden van de ayatollahs het nieuwe doelwit. Natuurlijk heeft de overheid het internet afgesloten om de schaamte te minimaliseren.

India heeft zijn tarwe-export stopgezet als reactie op een “plotselinge stijging van de wereldwijde tarweprijzen”. Bovendien verbood het Indiase ministerie van Handel ook de export van uienzaden. Dit is belangrijk omdat India na China de grootste tarweproducent ter wereld is.

In de VAE werd, na de dood van Khalifa bin Zayd, zijn jongere broer, kroonprins Muhammad bin Zayd, officieel benoemd tot nieuwe president van het land.

Irak is de afgelopen dagen gebombardeerd met grote zandstormen. Zes steden hebben een meerdaagse storm doorstaan, waarbij minstens één persoon is omgekomen en duizenden in het ziekenhuis zijn beland.

In Israël gaan we een nieuwe kabelbaan bouwen van de berg Zion naar het gebied van de Westelijke Muur. Ondertussen vieren de Palestijnen een soort grote overwinning, namelijk dat een straat in New Jersey werd omgedoopt tot “Palestine Way”, omdat Palestijnen naar verluidt “altijd een manier vinden”. Dit zijn inderdaad de dagen van bedrog.

Wat de Palestijnen betreft, ze richten zich op 29 mei als de volgende dag om aan te zetten tot geweld in Israël. De 29e is Jeruzalemdag, wanneer we de overwinning in 1967 vieren waardoor we de stad konden herenigen. Dit wordt jaarlijks gevierd met het tonen van Israëlische vlaggen en marsen rond Jeruzalem. De Arabische campagnes gebaseerd op leugens zijn al begonnen om agressie bij hun volk aan te wakkeren. Nogmaals, het draait allemaal om bedrog.


“Build back better” is springlevend, nu de regering-Biden de weg voorbereidt om de nationale soevereiniteit over te dragen aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Over slechts enkele dagen zullen de Verenigde Naties in Zwitserland bijeenkomen om te stemmen over de amendementen van de regering die “de directeur-generaal van de WHO in staat zullen stellen om noodsituaties of crises op gezondheidsgebied in elk land af te kondigen en dit eenzijdig en tegen de oppositie van het desbetreffende land te doen.”

Met grootschalige, wijdverbreide opstanden in Iran en politieke chaos in Irak, financiële rampen en politieke impasse in Libanon, het groeiende gevaar van Syrische kant dat wordt gebruikt en misbruikt door buitenlandse vijanden, probeert het Midden-Oosten zwaar te leunen op de stabiliteit die de Abraham-akkoorden naar de regio brengen. Vergis je echter niet, noch deze akkoorden, noch de sterke alliantie met de Verenigde Staten zullen de gefrustreerde Russische beer kunnen stoppen om uiteindelijk tegen Israël op te trekken.

We weten niet of Israël met succes de nucleaire faciliteiten van Iran zal aanvallen, maar we weten wel dat Iran zich in de komende oorlog bij Rusland zal voegen. Zal dat zijn om een ​​Israëlische aanval te wreken of om een ​​poging deze te verijdelen? Ezechiël schreef wat we moeten weten. De rest is allemaal speculatie. De wereld evolueert naar een voedseltekort dat in veel opzichten in scène wordt gezet door wereldmachten die de oorlog in Oekraïne als voorwendsel gebruiken. Te midden van dit alles kan en moet de gelovige vrede vinden. Het wordt “een vrede die alle begrip te boven gaat” genoemd. Het is de vrede die de wereld niet kan geven.

Johannes 14:27
“Vrede laat ik met je, Mijn vrede geef ik je; niet zoals de wereld geeft, geef ik aan jou. Laat uw hart niet verontrust zijn, en laat het ook niet bevreesd zijn.”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

————–

* Telegram heeft een optie op berichten automatisch te vertalen. Volg Amir Tsarfati voor dagelijkse nieuwsupdates.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.