Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 13 mei 2022

13 mei 2022

Het Midden-Oosten

Toen de Israëlische Onafhankelijkheidsdag vorige week werd afgesloten, vond er een gruwelijke aanval plaats in Elad, Israël. Een ultraorthodoxe jood gaf een lift aan twee Palestijnse mannen, een 19 en een 20. Aan het einde van de reis trok een van de jonge mannen een bijl en doodde de chauffeur op brute wijze. De twee mannen stapten uit de auto en begonnen met de bijl en een mes degenen in de buurt aan te vallen, waarbij nog twee mannen werden gedood en anderen gewond raakten. Ze vluchtten vervolgens, wat leidde tot een klopjacht die enkele dagen duurde en tot 800 IDF-soldaten in dienst had. Uiteindelijk werden de mannen gevangen genomen en gearresteerd. Dit is zo tragisch. De slachting van die drie mannen heeft 16 kinderen zonder vader achtergelaten. Voor meer van mijn gedachten hierover en een diepgaande analyse van waarom deze aanvallen hebben plaatsgevonden, bekijk mijn Breaking News van vorige week.

Zondag werden nog twee terreuraanslagen voorkomen door Israëlische veiligheidstroepen. Een daarvan was bij de Damascus-poort in Jeruzalem, waar een met een mes gewapende Palestijn Joodse mensen probeerde neer te steken. Tijdens de strijd om hem te ontwapenen raakte een politieagent gewond, en de dader werd onmiddellijk doodgeschoten. Vervolgens probeerden Palestijnse terroristen met geweren in te breken in de Joodse nederzetting Tekoa. Een bewaker schoot er een neer en de rest rende weg.

Gisteren was er weer een aanval in de buurt van de Tempelberg toen een Palestijnse terrorist gewapend met een mes een politieagent probeerde neer te steken en werd geneutraliseerd. In een triest verhaal dat ongetwijfeld veel internationale aandacht zal trekken, werd de Palestijns-Amerikaanse journalist voor Al Jazeera Shireen Abu Akleh doodgeschoten terwijl ze verslag deed van de gevechten in Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Het persbureau en de Palestijnen wezen snel met de vinger naar Israël. Het bewijs bewijst echter het tegendeel. Video die je op mijn Telegram-kanaal vindt, toont duidelijk een Palestijnse terrorist die lukraak in de richting van Abu Akleh schiet en vervolgens beweert dat hij een soldaat had geraakt. Er werden echter geen IDF-soldaten getroffen. Alleen Abu Akleh en haar producer werden geraakt, die allebei helmen en beschermende vesten droegen, zodat ze gemakkelijk voor troepen konden worden aangezien. Ze stierf nadat ze in het hoofd was geschoten, maar de producent overleefde. Israël bood al snel aan om mee te werken aan een gezamenlijk onderzoek, maar de Palestijnen weigerden. Bij een autopsie werd de kogel zelfs teruggevonden. Maar de Palestijnen laten de Israëlische autoriteiten het niet onderzoeken en zeggen dat ze “de crimineel de misdaad niet kunnen laten onderzoeken”.

De hypocrisie van een groot deel van de wereld komt volledig tot uiting als het gaat om de moord op Shireen Abu Akleh. Het is een tragedie, en ik zal dat niet verminderen. Ik vind het echter interessant dat degenen die zo snel woedend worden over dit incident, absoluut niets zeggen over drie Joodse mannen die enkele dagen eerder zijn afgeslacht met een bijl en een mes. Ook zijn er de afgelopen jaren meer dan 360 journalisten omgekomen in oorlogsgebieden, maar geen van hen heeft de wereld ertoe gebracht een onderzoek te eisen zoals deze trieste dood heeft gedaan. Het toont echt de kracht van de Palestijnse propagandamachine en de bereidwillige medeplichtigheid van de media.

De Amerikaanse president Joe Biden overweegt een bezoek aan Oost-Jeruzalem. Als hij daar is, zou hij het Makassed-ziekenhuis bezoeken, maar hij zou dat doen zonder enige officiële Israëlische begeleiding. Dit zou de facto een verdeeld Jeruzalem erkennen en communiceren dat Oost-Jeruzalem niet onder de soevereiniteit van Israël valt. Zelfs de voormalige presidenten Obama en Clinton gingen niet zo ver.

Begin deze week vond de lancering plaats van de grootste militaire oefening in de geschiedenis van het land. Het wordt “Chariots of Fire” genoemd en zal vier weken duren, wat een “maand van oorlog” simuleert, en zal alle reguliere en reserve IDF-troepen van alle commando’s omvatten.

Israël lanceerde vier raketten en vernietigde Iraanse activa op de grond nabij de stad Hadar in het noorden van het gouvernement Quneitra. De route waarop de aanval plaatsvond, staat bekend om het smokkelen van wapens, waaronder UAV-onderdelen die de wapens van de toekomst zijn. Later vond een tweede aanval plaats, dit keer met tankvuur.

Het Amerikaanse Congres trekt zich terug van een zwakke nucleaire deal met Iran. Een maatregel die eist dat een nieuwe Iran-deal ook de steun van Iran aan terrorisme aanpakt en vereist dat de VS de sancties tegen de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde niet opheft, heeft de senaat aangenomen met alle Republikeinse stemmen en 16 Democraten. Ook de Europeanen hebben moeite om een coalitie te smeden om een nieuwe nucleaire deal met Iran te sluiten. De Iraniërs zijn echter niet zo bedroefd, want hoe langer het duurt om een deal te sluiten, hoe dichter ze bij het hebben van voldoende hoogwaardig uranium komen voor het maken van bommen.

Rusland is all-in gegaan in fase twee van hun operatie – om de controle over alle Donbas en de hele Oekraïense kustlijn over te nemen. Hoe triest het ook is om te zeggen, ze slagen in de meeste van hun plannen. Dit geldt niet alleen voor hun leger. De Russische roebel is terug op het vooroorlogse niveau en Europa koopt nog steeds gas van het land. Het vertrouwen in het Kremlin lijkt groot. Ondanks nieuw bewijs dat de Russische bombardementen op een theater in Mariupol meer dan 600 mensen hebben gedood – waaronder veel burgers – had Poetin nog steeds het lef om zijn nucleaire raketten door het Rode Plein in Moskou te paraderen. Voor constant bijgewerkte informatie over het Rusland/Oekraïne conflict, kun je je abonneren op mijn Telegram-kanaal.

Noord-Korea heeft zaterdag een onderzeeër-gebaseerde intercontinentale ballistische raket gelanceerd, waardoor de VS hebben opgeroepen tot een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad. Dit was de 15e rakettest door Noord-Korea dit jaar. Ondertussen testte Pakistan vorige maand zijn ballistische middellangeafstandsraket, Shaheen-III, die tot 2.750 kilometer kan reizen. En de VS hebben met succes hun DARPA Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) getest, dat 5x de snelheid van het geluid kan reizen. De luchtmacht van Taiwan probeerde 18 Chinese vliegtuigen die het luchtruim binnenkwamen te waarschuwen. Onder de Chinese vliegtuigen bevonden zich een tiental jagers en twee bommenwerpers. Deze schendingen van het luchtruim zijn de afgelopen twee jaar gemeengoed geworden.


Extra:

Er zijn mensen die vragen waarom we zoveel publiciteit maken rondom de boeken die ik heb geschreven. ‘Amir, je hebt het altijd over je boeken! Verkoop je nu het evangelie om rijk te worden?” Laat me eerst zeggen dat in christelijke uitgeverijen maar weinig mensen ooit rijk worden. Er is echter een heel goede reden waarom we zo sterk focussen op zowel de fictie- als de non-fictieboeken. Het zijn hulpmiddelen om het evangelie te verspreiden. Laat me u slechts één voorbeeld geven. Op dinsdag liet Rick Yohn, de predikant en leraar die naast mij stond bij het schrijven van Revealing Revelation, een man naar zijn huis komen om een schatting te geven voor wat tuinwerk dat hij moest doen. Als je Rick kent, besef je dat hij elk gesprek in de richting van bijbelse dingen kan leiden, en al snel hadden ze het over dit nieuwe boek waar hij een rol in had. De discussie breidde zich geleidelijk uit van Openbaring in het algemeen tot Jezus Christus in het bijzonder. Voordat je het wist, bad de man een gebed van verlossing daar op de oprit van Rick’s huis. Prijs de Heer! We hebben het volste vertrouwen dat, omdat God ons tot deze weg van bediening heeft geroepen, er een oogst zal zijn van degenen die Jezus vinden als ze het evangelie in al mijn boeken lezen. Anderen zullen Jezus vinden terwijl jij en andere kopers van de boeken ze gewoon gebruiken als gespreksstarters om verlossing door genade te delen door Zijn dood en opstanding. We zijn gewoon nederig en dankbaar dat de Heer ons de kans heeft gegeven om deze methode te gebruiken voor het verspreiden van het evangelie en het communiceren van bijbelse waarheid.

1 Petrus 3:15

Maar heilig de Here God in uw hart en wees altijd bereid om iedereen die u een reden vraagt voor de hoop die in u is, te verdedigen met zachtmoedigheid en vrees. 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

————–

* Telegram heeft een optie op berichten automatisch te vertalen. Volg Amir Tsarfati voor dagelijkse nieuwsupdates.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.