Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 22 april 2022

22 april 2022

De situatie is gespannen in Jeruzalem. Gisteren planden de Israëli’s een vlaggenmars rond de oude stad om iedereen eraan te herinneren dat de stad van ons is. Het verzoek om toestemming werd door de politie afgewezen onder vermelding van “korte termijn”. De demonstranten verzamelden zich hoe dan ook, maar hun pad naar de Damascuspoort, die hen toegang tot de oude stad zou hebben gegeven, werd door de politie geblokkeerd.

Afgelopen donderdag heeft een Israëlische luchtaanval Iraanse wapenleveringen en radarsystemen in het westen van Damascus uitgeschakeld. Dit maakte deel uit van een voortdurende strijd tegen het regime van Teheran dat zijn proxy-milities bewapende.

Raketten afgevuurd vanuit Gaza richting Zuid-Israël leidden tot een aanval van de Israëlische luchtmacht op de Izz al-Din al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas. Een wapenproductiefaciliteit werd vernietigd. Hamas was best trots op het feit dat ze een paar Russische SA-7 luchtafweerraketten op de Israëlische straaljagers konden afvuren, ondanks dat geen van hen hun doelwit vond. Een andere raket werd gisteren afgevuurd vanuit Gaza en raakte een huis.

Het zinken van de Moskva, het vlaggenschip van de Russische marine, in de Zwarte Zee heeft voor veel gejuich gezorgd onder de vijanden van Rusland en er is geen gebrek aan memes op sociale media. Er wordt aangenomen dat twee Oekraïense Neptunus anti-schip kruisraketten het oorlogsschip 60 mijl ten zuiden van Odessa hebben geraakt en het naar zijn graf hebben gestuurd.

De Oekraiense president Volodymyr Zelensky maakte maandag bekend dat Rusland zijn verwachte offensief heeft gelanceerd in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne. Nadat hij er niet in is geslaagd Kiev in te nemen, lijkt Poetin zijn inspanningen terug te keren naar de zuidelijke gebieden ten oosten van de rivier de Dnjepr. Zoals altijd, abonneer je voor gedetailleerde informatie op mijn Telegram-kanaal.

Vandaag was er nog meer geweld tijdens de Ramadan, aangezien er minstens 22 mensen zijn gedood en 32 gewond zijn geraakt bij een terroristische aanslag in Mazar-i Sharif, Afghanistan. ISIS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag die de Sai Doken-moskee verwoestte. Nog eens vier werden gedood en 18 gewond bij een explosie in de stad Kunduz.

Voor het einde van deze maand zal Iran waarschijnlijk genoeg hoogverrijkt uranium (HEU) hebben om een nucleair explosief te maken. Een nucleair Iran zal de geopolitieke dynamiek in de wereld drastisch veranderen en zal alle landen in groot gevaar brengen, met name Israël en Saoedi-Arabië. Het is deze kritieke noodzaak om Iran ervan te weerhouden kernwapens te ontwikkelen die ik heb gemaakt als basis voor de plot van mijn tweede Nir Tavor Thriller, By Way of Deception, die in oktober zal verschijnen.

In een ander verhaal dat rechtstreeks aansluit bij mijn aankomende roman, beweert Iran dat het drie Mossad-agenten heeft gearresteerd. Omdat de Mossad zoveel agenten heeft van verschillende nationaliteiten in een groot aantal landen, is het waarschijnlijk dat die arrestanten geen Israëli’s zijn.

Iran heeft maandag zijn nieuwe Kaman-22 UAV onthuld. Deze hightech drone, vergelijkbaar met de Amerikaanse Predator MQ-1 en Reaper MQ-9, kan worden bewapend met een verscheidenheid aan raketten. Het bereik is meer dan 3.000 km en het kan meer dan 24 uur per keer vliegen.

Kim Jong Un keek naar het testen van een nieuw Noord-Koreaans geleid tactisch wapen. Het projectielsysteem zou hun vermogen om kernkoppen te leveren versterken.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.