Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 6 mei 2022

6 mei 2022

Shalom van een 74-jarige Israël!

Woensdag was het Yom HaZikaron, de dag dat we de soldaten en slachtoffers van terrorisme herdenken die hun leven gaven in de strijd voor onze vrijheid. Het land wordt volledig afgesloten en heel Israël rouwt om de 24.068 vaders en moeders, zonen en dochters die zijn overleden. Als de volgende dag zonsondergang valt, verandert rouw in vreugde voor de natie. Yom HaZikaron wordt Yom HaAtzmaut, de Onafhankelijkheidsdag van Israël.

Het is 74 jaar geleden dat de premier David Ben-Gurion onder een portret van de oprichter van het zionisme, Theodor Herzl, stond en Israël uitriep tot een soevereine staat. Tegenwoordig vieren Joden door het hele land de gedenkwaardige gebeurtenis. Ook de kerk zou deze grote gebeurtenis moeten vieren, want het was een profetie die voor onze ogen in vervulling ging. Het was ook een cruciale stap om ons dichter bij de dag te brengen dat Jezus zal terugkeren voor Zijn bruid.

Het motief van rouw tot vreugde is heel toepasselijk, niet alleen voor Israël, maar ook voor ons. We mogen de hoge prijs niet vergeten die Jezus betaalde voor ons gratis geschenk van verlossing. Hij heeft geleden en is gestorven, zodat wij kunnen leven. We moeten de tijd nemen om te herinneren, te bedanken, te rouwen en te huilen. Maar dat is niet het einde van het verhaal. Hoe graag sommige kerken Jezus ook aan het kruis houden, daar blijft Hij niet. Hij blijft ook niet in een graf liggen. Hij leeft en zit aan de rechterhand van de Vader. Zoals Yom HaZikaron in HaAtzmaut verandert, zo moet onze rouw in vreugde veranderen. Jezus leeft en door Hem hebben wij ook het eeuwige leven gekregen.

Jeremia 31:13-14

“Dan zal de maagd zich verheugen in de dans, En de jonge mannen en de ouderen samen;Want ik zal hun rouw in vreugde veranderen,Zal ze troosten,En laat ze zich verheugen in plaats van verdriet.Ik zal de ziel van de priesters verzadigen met overvloed, En Mijn volk zal tevreden zijn met Mijn goedheid, zegt de Heer.”  


 

Het Midden-Oosten

Het Tempelbergdebacle duurt voort in Jeruzalem. Nu de ramadan voorbij is, mogen kleine groepjes joden weer de berg op. Maar Hamas karakteriseert dit natuurlijk als een bestorming van de Al Aqsa-moskee. Ondertussen staat de Israëlische politie toe dat vlaggen van Hamas en de Islamitische Jihad op de Tempelberg mogen wapperen- vlaggen die door de Palestijnse autoriteiten zijn verboden. Om nog een belediging toe te voegen: tweeduizend jaar oude oudheden worden door moslims vernietigd om projectielen te maken die naar de politie kunnen worden gegooid. Voor een gedetailleerde analyse van deze afschuwelijke stand van zaken, bekijk alstublieft mijn speciale update, “Wie controleert de Tempelberg?”

In Turkije dwarsboomde de Mossad vorige week een poging tot moord op een Israëlische functionaris. De potentiële moordenaar is lid van de Quds Force van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en wordt momenteel vastgehouden. Onderzoekers hebben vastgesteld dat ook de moorden op een hoge Amerikaanse generaal in Duitsland en een journalist in Frankrijk op zijn “to-do-lijst” stonden.

In Turkije heeft president Recep Tayyip Erdogan gezworen een miljoen Syrische vluchtelingen terug te sturen naar hun thuisland. Niet alleen heeft de massale migratie op de vlucht voor de Syrische oorlog een financieel onhoudbare situatie voor Turkije gecreëerd met een inflatie tot 70% in april, maar de crisis veroorzaakt ookpolitieke schade voor de president aangezien er volgend jaar verkiezingen zijn.

Geruchten, die bij Iraanse bronnen circuleren, beweren dat president Bashar al-Assad in Syrië een moordaanslag heeft overleefd toen hij aankwam bij de Hassan-moskee in Damascus voor het Eid al-Fitr-gebed. Meer informatie is er niet vrijgegeven, maar op latere foto’s is hij te zien in de moskee die deelneemt aan de gebedsdienst.

Het gruwelijke geweld in Afghanistan duurt voort. Afgelopen donderdag vond een dubbele aanslag plaats in Mazar-i-Sharif waarbij negen doden en dertien gewonden vielen. De volgende dag vond er nog een aanval plaats, waarbij nog eens tien mensen om het leven kwamen. Op zondag, in Kabul, werd bij een bomaanslag op een passagiersbus een vrouw gedood en raakten er nog drie gewond. Dat maakt twaalf aanvallen in twee weken.

Gewelddadige rellen gaan door in Parijs terwijl burgers protesteren tegen de herverkiezing van Emmanuel Macron. Frankrijk is getuige van een verdeelde samenleving na de verkiezingen, een situatie die zich al in tal van andere EU- en westerse landen heeft voorgedaan.

De Russische president Vladimir Poetin zet zijn raketaanvallen op Kiev, Lviv, Odessa en andere steden voort. Velen speculeren dat Poetin op 9 mei – de Dag van de Overwinning, wanneer Rusland de nederlaag van nazi-Duitsland in 1945 viert – de intensiteit van zijn acties tegen Oekraïne zal opwaarderen van een “militaire operatie” naar een totale oorlog. Dit zou hem in staat stellen om alle Russische reservetroepen in te schakelen.

De nucleaire dreiging houdt ook aan, waarbij het Russische leger woensdag met gesimuleerde nucleaire raketaanvallen oefende in de westelijke enclave Kaliningrad. Volg mijn Telegram-kanaal voor doorlopende gedetailleerde rapportage over gebeurtenissen in Oekraïne.

Gisteren kondigde de EU nieuwe sancties aan tegen Moskou. In het vizier zijn de Russische topbank en Russische omroepen. Het belangrijkste doelwit is echter de Russische olie-industrie. Alle invoer van ruwe olie zal binnen zes maanden onder embargo komen. Het verbod wordt tegen het einde van het jaar uitgebreid met geraffineerde olieproducten.

 

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.