Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 26 mei 2022

26 mei 2022

Israël is de afgelopen week erg druk geweest in de oorlog tegen terroristen. Vorige week vrijdagavond twee aanvallen tegen Syrië. Een daarvan was gecentreerd rond Damascus en bestond uit drie delen:

  1. een grote hangar op de luchthaven met Iraanse wapens en onderdelen
  2. een luchtverdedigingsbatterij ten zuiden van Damascus
  3. een buitenpost van de Iraanse militie, ook in het zuiden van Damascus

Bij de aanval kwamen drie Syrische soldaten om het leven. De tweede aanval was in Tartus, langs de kust in het noordwesten van Syrië. Een Iraans vrachtschip, de ARZIN, was uitgeladen en weggereden. Dat was het moment waarop Israël de verdachte lading raakte en vernietigde. Dit is de tweede vrijdag op rij dat Israël Syrië treft.

Twee dagen later, op zondag, sloeg Israël opnieuw toe, dit keer in Teheran. Twee aanvallers reden op een motorfiets naast kolonel Hassan Sayad Khodayari terwijl hij in zijn auto voor zijn huis zat. Ze losten vijf schoten en doodden op klaarlichte dag het senior lid van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Khodayari hield toezicht op een wapentechnologieproject dat plannen en onderdelen overdroeg om de “domme” raketten van Hezbollah om te zetten in nauwkeurige “slimme” raketten. Waarom zou Israël dit soort moord riskeren, vooral nadat Amerika hen heeft gevraagd dat niet te doen? Het land maakt gebruik van een laatste kans, in het besef dat zodra een nucleaire deal is ondertekend, hun handen gebonden zullen zijn tegen dergelijke acties.

Ook in de afgelopen week: een explosie in één van de fabrieken op de militaire basis Parchin in Iran. Terwijl Iran het een industrieel ongeval noemt, zijn er berichten dat het eigenlijk een aanval was door gewapende drones. Net als de TESA-centrifugefabriek in Karaj die in juni 2021 werd beschadigd door een drone-aanval, maakt Parchin deel uit van het nucleaire programma van Iran met zijn uraniumverrijkingsfabrieken.

Iran blijft manieren zoeken om zijn olie de markt op te smokkelen. Een geladen Russische olietanker, LANA, was zeven weken geleden aangehouden in Griekenland. Er is nu vastgesteld dat de lading Iraanse ruwe olie bevat en is in beslag genomen. De schimmige tanker lijkt in augustus 2021 met de Iraanse olie te zijn geladen en is sindsdien op zoek naar een plek om zijn lading te lossen. De olie wordt overgebracht naar de tanker, ICE ENERGY, voor transport naar de VS.

Ondertussen heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën nieuwe sancties opgelegd aan tal van mensen en bedrijven waarvan ze zeggen dat ze deel uitmaken van een smokkelnetwerk dat de IRGC en Hezbollah helpt financieren. Op de lijst staan ​​Iraniërs, Turken, Russen, Chinezen, Emiraten en Libanezen. Honderden miljoenen dollars waren verzameld door de illegale activiteiten, met als begunstigden de Quds Force, Hezbollah en de vele door Iran gesteunde proxy-terroristische milities.

Nu de deur naar Russisch aardgas sluit, wendt de EU zich tot Israël voor de levering ervan. Er vinden versnelde onderhandelingen plaats die de deuren zullen openen voor de invoer van Israëlisch gas via Egypte. De verwachte ondertekening van een overeenkomst in de zomer zal een actie zijn die Rusland zeker niet leuk zal vinden.

Na een belegering van drie maanden in de Azovstal-staalfabriek in Mariupol, hebben de  ongeveer 900 overgebleven Oekraïense soldaten zich overgegeven en zijn ze naar een gevangeniskolonie op Russisch grondgebied gestuurd. Dit is slechts één van de voortdurende overwinningen voor Rusland bij zijn invasie in Oekraïne. Ik sta zeker niet aan de kant van de Russen als het gaat om deze tragische oorlog.  Maar ik ga echter ook niet instemmen met veel van de media die zeggen dat de Russische aanval uit elkaar valt. Vanaf nu is het meestal allemaal slecht voor Oekraïne en meestal allemaal goed voor Rusland.

De regering van de onlangs herkozen premier Victor Orban van Hongarije heeft noodbevoegdheden gekregen waardoor het land sneller en slagvaardiger kan reageren op de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne. “De wereld staat op de rand van een economische crisis”, zei Orban.

China, Rusland en Noord-Korea hebben allemaal hun groeten gedaan aan Joe Biden tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan Japan. China en Rusland gaven een tip van de sluier door een gezamenlijke militaire luchtoefening uit te voeren die hen over de Zee van Japan bracht. Noord-Korea zei hallo door drie ballistische raketten in dezelfde wateren af ​​te vuren. Hun vriendelijke zwaai was echter zoals gewoonlijk laat, een paar uur nadat Biden zijn reis had beëindigd.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

————–

* Telegram heeft een optie op berichten automatisch te vertalen. Volg Amir Tsarfati voor dagelijkse nieuwsupdates.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.