Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 29 april 2022

29 april 2022

Golven van terreur hebben de straten van Israël overspoeld. Bij drie aanvallen in de afgelopen week zijn elf doden gevallen. Alle veiligheid die onder voormalig premier Benjamin Netanyahu was gevestigd, is verloren gegaan door het  beleid van deze nieuwe regering en de zwakte van de nieuwe Amerikaanse regering. Als je meer van mijn mening hierover wilt horen, bekijk dan mijn korte Breaking News Update van woensdag.

Het lijkt erop dat de Israëlische regering eindelijk erkent dat er een serieus probleem is. Gisteren zei premier Naftali Bennett dat als je een vergunning hebt om wapens te dragen, je je wapen moet dragen. Het is niet verrassend dat het aantal burgers dat een wapenvergunning aanvraagt de afgelopen 24 uur enorm is gestegen.

Wat is de achterliggende reden voor dit geweld? Volgens de Israëlische regering heeft het veel te maken met het geloof van veel moslims dat Israël op 8 juli 2022 zal ophouden te bestaan. Dit is gebaseerd op berekeningen van een islamitische geestelijke op basis van passages uit de Koran.


Een gedeelte wat ik heb gedeeld op telegram:

In december 1992 deporteerde Israël 415 terroristen en vooraanstaande figuren uit Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad naar Libanon. De gedeporteerden zetten een tentenkamp op in Marj a-Zohur in het niemandsland ten noorden van de Veiligheidszone in Libanon, die Israël controleerde. Onder de gedeporteerden was sjeik Basam Nahad Jarrar, een vooraanstaande Hamas-figuur.

Tijdens zijn verblijf in Libanon begon Jarrar een wiskundige berekening te verspreiden die hij maakte op basis van verzen uit de Koran, volgens welke de staat Israël in 2022 zou worden geëlimineerd.

In 1995 publiceerde Jarrar voor het eerst zijn boek getiteld “Israel will be gone in 2022 – A Koranic Prophecy or a Numerical Coincidence” (إوال إسرائيل ٢٠٢٢ م نبوءة أم ُصدف رقم ّية).

In zijn boek presenteert Jarrar een voorspelling dat Israël in 2022 zal ophouden te bestaan, die hij formuleerde op basis van wiskundige berekeningen van het getal 19 en een combinatie van gematria in de verzen van de Koran over de kinderen van Israël en de ontdekking van de waarheid. Hieraan voegde Jarrar een getuigenis toe uit 1992 van een islamitische prediker genaamd ‘Abd al-Manam Saleh, ook bekend als Muhammad Ahmad al-Rashd, een van de prominente leiders van de Moslimbroederschap in Irak. Volgens de getuigenis vertelde zijn moeder hem dat in 1948 een oudere joodse buurman die in Irak woonde, zijn moeder kwam opzoeken. De vrouw huilde. Zijn moeder vroeg haar waarom ze huilde omdat het een gelukkige dag was voor de Joden vanwege de oprichting van een staat

Israël. De oude vrouw antwoordde dat ze huilde omdat de staat Israël na 76 jaar vernietigd zou worden. Omdat de berekening van de moslimkalender volgens de maan is, komen 76 maanjaren volgens hun berekening uit op 74 zonnejaren. Het is dus 2022 volgens hun methode.

In de loop der jaren heeft deze berekening de status gekregen van een soort profetie die verborgen is tussen de verzen van de koran onder geestelijken en pro-Hamas islamitische gelovigen. Zelfs onder islamitische geestelijken in Egypte werden Jarrars berekeningen als correct aanvaard.

Zelfs vandaag de dag blijft Jarrar de juistheid van zijn berekeningen claimen en gebruikt hij zelfs exacte data waarop de gebeurtenissen plaatsvinden.


Opnieuw deelden Palestijnen in Gaza snoepjes en lekkernijen uit aan elkaar om de brute dood van onschuldige Israëli’s te vieren. Dat soort kwaad deed me denken aan hoe de wereld zal reageren tijdens de Verdrukking wanneer de Twee Getuigen worden gedood in Jeruzalem. De apostel Johannes schrijft: “De mensen die op aarde leven juichen om de dood van de twee profeten, en opgetogen sturen ze elkaar geschenken, want die profeten waren een grote kwelling voor hen geweest.” (Openbaring 11:10) Twee van degenen wiens dood door degenen in Gaza werd gevierd, waren Oekraïners.

Als meer bewijs van de onbekwaamheid van de nieuwe Israëlische regering van verandering, bezocht de minister van Defensie van Israel dinsdag de koning van Jordanië in zijn paleis. Woensdag deed de Israëlische president hetzelfde. Maar toen koning Abdullah II van Jordanië maandag de president van de Palestijnse Nationale Autoriteit Mahmoud Abbas in Ramallah ging bezoeken, ontmoette hij helemaal geen Israëli’s. Dit ondanks het feit dat hij op tien minuten rijden van Jeruzalem was. Het is duidelijk wie de overhand heeft in die relatie. Een recente peiling toonde aan dat als de verkiezingen vandaag zouden worden gehouden, de partij van Netanyahu 36 zetels in de Knesset zou krijgen; Bennett’s zou krijgen 4.

Maandag werd in Israël een top gehouden die vóór de Abraham-akkoorden ongehoord zou zijn geweest. Topdiplomaten uit Bahrein, de VAE, Marokko en Egypte, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, ontmoetten de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid tijdens een retraite in de Negev-woestijn van Israël om het nucleaire programma van Iran te bespreken. Een social media-account dat door de IRGC werd gebruikt, plaatste al snel een dreigement om alle hoofdsteden van de Arabische landen die aanwezig waren te vernietigen. Dit is hetzelfde Iraanse leger dat de VS overweegt te schrappen van hun lijst van terreurorganisaties.

Rusland heeft Israël gewaarschuwd dat zijn aanvallen in Syrië de spanningen doen escaleren. Ze beweren dat het Israëlische leger opzettelijk Rusland “provoceert” om te reageren. Velen zijn bezorgd dat Poetin deze situatie als voorwendsel zou kunnen gebruiken om Israël aan te vallen.

Neem voor mijn laatste analyse van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de tijd om de speciale update te bekijken,  What’s Next in the Ukraine War: 5 Possible Scenarios

Daarin bespreek ik waar de zaken nu staan. Daarna maak ik een gedetailleerde analyse van de vijf mogelijke richtingen die dit conflict zal uitgaan. Sluit je aan bij de 257.000 anderen die zich hebben geabonneerd op mijn Telegram-kanaal voor rapportage en controle van gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden.

President Recep Tayyip Erdogan organiseert deze week bemiddeling in Turkije voor Rusland en Oekraïne. Hoewel ik hem zeker veel succes wens, ga ik toch een moment pauzeren zodat je samen met mij de ironie kunt waarderen van een man als Erdogan die vrede bemiddelt.

Het volgende vlampunt in Oost-Europa zou kunnen komen in de afgescheiden Republiek Zuid-Ossetië, die zich in 2008 onafhankelijk heeft verklaard van Georgië. President Anatoly Bibilov is begonnen met het proces om legaal deel uit te maken van de Russische Federatie. Het probleem komt met het feit dat slechts vijf landen de afgescheiden staat erkennen: Rusland, Venezuela, Nicaragua, Nauru en Syrië. Hoewel Georgië geen deel uitmaakt van de NAVO, heeft het sterke betrekkingen met de organisatie en is het aangeboord voor toekomstige opname.

Minstens zeven busladingen Russische soldaten werden donderdag behandeld voor acuut stralingssyndroom nadat ze onbeschermd door stralingshete zones rond Tsjernobyl hebben gereden. Oekraïense arbeiders van de Tsjernobyl site zijn niet verrast door te zeggen dat het gebrek aan voorzorgsmaatregelen door de Russen sinds ze de Tsjernobyl site overnamen “suïcidaal” was.

Een zorgwekkend gevolg van het Oost-Europese conflict is dat de gasstroom door de Oekraïense Yamal-Europa-pijpleiding tot nul is gedaald. Ondertussen overweegt Duitsland de noodtoestand uit te roepen vanwege zorgen over de gasvoorziening.

Op vrijdag is een Aramco-distributiestation ten westen van Mekka in Jeddah, Saoedi-Arabië, geraakt door een raket afgevuurd door de rebel Houthis. Dit was de vierde aanslag in een week tijd. In de hernieuwde geest van vriendschap betuigde Israël na de aanslagen publiekelijk zijn steun aan de Saoedi’s.

 

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.