Proclameren – een besluit met mijn verstand in geloof vanuit mijn hart

26 januari 2022

Er zijn tijden dat ik in mijn bubbel van dankbaarheid leef – bij mij uit zich dat dan ook in iets minder actief bijbel lezen en bidden. Ik ben dan iedere dag dankbaar en zie de grote dingen van God in mijn leven en dat is een heel fijn gevoel. Maar ik put weinig kracht uit Zijn Woord.

De laatste weken heb ik weer intensiever gebeden voor verschillende mensen in mijn omgeving. In de dagen erna hoorde ik dat er verandering was opgetreden in de situatie van deze mensen. Dat stemde mij heel dankbaar en blij maar het maakte opnieuw ook iets in mij los.

“In deze tijd van negativiteit is positief spreken heel belangrijk. Maar het is nog veel krachtiger om Gods eigen woorden in geloof uit te spreken en opnieuw te beseffen dat Zijn Woord nooit leeg terug keert. Er staan ons grootste dingen te wachten als vele, vele christenen de proclamatie van Gods Woord als een levensprincipe gaan begrijpen”

Citaat Derek Prince

Deze les van het proclameren van Gods Woord vraagt om nadere uitleg
In de bijbel staat dat we het evangelie van het Woord moeten prediken (Matheus 24:14) maar eigenlijk wordt hier bedoeld dat we het Woord moeten proclameren. Als je deze tekst dan opnieuw leest dan staat er: Pas als het goede nieuws over het koninkrijk in de hele wereld wordt geproclameerd voor alle volken – dan zal het einde komen.

Dit betekent dat het tijdperk waarin wij leven pas tot een einde komt als wij het Woord van God dus proclameren.

Gods Woord heeft een bovennatuurlijke kracht en autoriteit. Als je Gods Woord proclameert dan laat je het Woord in een bepaalde situatie zijn werk doen. Daar heb je vertrouwen en moed voor nodig. Toen ik bad voor deze mensen had ik in mijn hoofd het besluit genomen om door de Heilige Geest in geloof te bidden en uit te spreken en volledig te vertrouwen dat God zijn eigen Woorden na komt.

Ik wil jou ook aanmoedigen om opnieuw zijn Woord te proclameren – om in elke situatie een Woord van kennis te hebben en Gods Woord Zijn werk te laten doen. Hoe je dit heel praktisch kunt doen?

Neem de tijd om Zijn Woord te lezen en bestudeer de tekst. Als je geen zin hebt – doe het dan juist wel. Zeker weten dat God jouw hart laat verlangen naar meer van zijn Woord. Waarschijnlijk zul je morgen weer geen zin hebben maar God zal je steeds opnieuw vervullen.
Deze onderstaande tekst helpt mij enorm om te beseffen dat alle Kracht en Macht in zijn Woord ligt en dat ik met Zijn Woord hetzelfde effect kan hebben als wanneer God ze zelf zegt. Dan sta je niet met lege handen als jij of mensen om je heen in moeilijke omstandigheden zijn.

Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert
zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen,
zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten –
Zo geldt dit ook voor het Woord dat uitkomt uit mijn mond.
Het keert niet vruchteloos naar mij terug,
niet zonder eerst te doen wat Ik wil en te volbrengen wat Ik gebied.
Jesaja 55:10-11

Met vertrouwen naar de toekomst met God,
Groeten, Tilly

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.