Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 9 maart 2023

10 maart 2023

Israël en de naties
Recente rapporten suggereren dat Hongarije nu overweegt zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Boedapest heeft echter meegedeeld dat er nog geen besluit is genomen. Verder zijn er onbevestigde berichten over onderhandelingen voor het normaliseren van de banden tussen Israël en Niger, Mauritanië, Indonesië en Somalië.

Israël, Iran en de nucleaire leugens
Voor het eerst heeft de Iraanse president Ebrahim Raisi vorige week een ontmoeting gehad met de directeur-generaal van de Internationale Atoomenergieorganisatie (IAEA), Rafael Grossi. Grossi zei onlangs dat een Israëlische aanval op Iran “illegaal” zou zijn. Ik ben trots op de reactie van mijn premier, Benjamin Netanyahu: “Grossi zei zojuist in Teheran dat een Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire faciliteiten onwettig is. Buiten welke wet? Mag Iran, dat openlijk oproept tot onze vernietiging, de vernietigingsinstrumenten verdedigen die ons zullen afslachten? Mogen we ons niet verdedigen? Natuurlijk is het toegestaan!”

Naast de toenemende spanning zijn er berichten dat Azerbeidzjan Israël zal toestaan ​​zijn militaire luchthavens te gebruiken om Iran aan te vallen. Israël blijft echter preventief Iran in Syrië aanvallen. Het Israëlische leger heeft begin deze week verschillende doelen in Aleppo aangevallen. Een andere aanval vond plaats in Deir ez-Zor in Oost-Syrië, die gericht was op Iraanse wapens en werd uitgevoerd door de VS in samenwerking met Israël.

Het is vermeldenswaard dat wat er tussen Israël en Iran gebeurt, niet tussen de twee blijft. Je kunt al zien hoeveel landen hierbij betrokken raken.  Jordanië heeft zijn zorgen gedeeld met de VS over de Iraanse dreiging voor hun eigen Koninkrijk. Let de komende dagen goed op. Zoals opgemerkt door een Arabische blogger, zijn er de afgelopen dagen ongebruikelijke vluchtpatronen met Israëlische straaljagers geweest.

Het belangrijkste is dat het hoofd van de Israëlische Nationale Veiligheidsraad gisteren zei: “Israël is klaar om Iran aan te vallen en de Amerikanen weten ervan! Israël zal op niemand vertrouwen om voor zijn veiligheid te zorgen!”

Democratische anarchisten in Israël gesteund door de Amerikaanse regering
Zoals elke zaterdagavond demonstreren liberale progressieve anarchisten in Tel Aviv tegen de juridische hervorming van de nieuwe regering. Ze roepen “democratie”, maar respecteren de democratische beslissing van de meerderheid die voor deze regering heeft gestemd niet. Dat is het gezicht van links over de hele wereld – het is hun weg of de snelweg! Helaas maakt de huidige Amerikaanse regering links in Israël mogelijk door de belachelijke demonstraties te steunen.

Rusland & Oekraïne
Oekraïens Zaporizhzhia wordt verpletterd door de Russen en dreigt verlaten te worden. Wat de Russen betreft zullen ze niet stoppen met vernietigen totdat het zich in de toekomst overgeeft. De omvang van de vernietiging is enorm, wat op foto’s online te zien is.

Dingen blijven escaleren op een manier die steeds zorgwekkender wordt. Zelfs de voormalige Amerikaanse president Donald Trump sprak zijn mening uit dat de Derde Wereldoorlog onvermijdelijk zal zijn als er niet heel snel iets verandert.

De Ezechiël 38 Coalitie
Volgens ten minste één bron hebben Rusland en Iran een geheime overeenkomst bereikt waarbij Moskou nu in staat is om de voorraad verrijkt uranium terug te geven aan Iran. Deze voorraad is na de ondertekening van de nucleaire overeenkomst in 2015 uit Teheran naar Rusland overgebracht.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.