Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 9 juni 2022

10 juni 2022

De Israëlische geheime dienst en een antiterreureenheid hebben maandagochtend een arrestatie verricht die een grote terreuraanslag in Tel Aviv heeft verijdeld. De details van deze actie worden streng gecensureerd.

Maandagavond zagen we vanuit Israëlische acties van een ander kaliber in Iran. Oppervlakte-grondraketten werden gelanceerd vanaf de Golanhoogten en sloegen op Iraanse en Hezbollah-doelen in de buurt van Damascus. Meerdere door Iran gesponsorde strijders werden gedood.

Een nieuw gasplatform is aangekomen in het Karish-gasreservoir voor de kust van Noord-Israël in de buurt van een grondgebied waarover een geschil is met Libanon. Ondanks dat de Israëlische ministers van Buitenlandse Zaken, Defensie en Energie een gezamenlijke verklaring hebben afgegeven waarin staat dat het boorplatform niet in het betwiste gebied zal boren, wil Hezbollah nog steeds niet toestaan om het boren te laten beginnen. Ik zeg al jaren dat de katalysator voor de Ezechiël 38-39 oorlog niet de Palestijnse zaak of land of religie zal zijn. In plaats daarvan zal de strijd financiële wortels hebben wanneer de vijanden van Israël zullen komen om zijn buit te plunderen. Eeuwenlang viel er niets te plunderen. Maar nu Israël een krachtpatser op het gebied van energie en technologie is geworden, trekt het als een magneet de aandacht van slechte landen.

Benieuwd wat dit zou kunnen betekenen in het Ezechiel 38 scenario? Lees de blog: Heeft de oorlog Rusland – Oekraine te maken met de eindtijd? 

Het zal niemand verbazen dat de waarschijnlijke doodsoorzaak voor de Iraanse wetenschapper Ayoob Entezari is veranderd van voedselvergiftiging in opzettelijke vergiftiging. De senior wetenschapper was betrokken bij het werk in een R&D-centrum dat raketten en drones ontwikkelde. De moord vond hoogstwaarschijnlijk plaats in het huis van een collega die inmiddels het land is ontvlucht. Entezari’s is het vierde mysterieuze sterfgeval in Iran van de afgelopen twee weken. Geen van de 4 doden was betrokken bij het nucleaire programma. Drie van de vier waren echter verbonden met de ontluikende ‘drone-agenda’ van Iran.

Ander Israëlisch spionagenieuws: gisteravond was er een melding van een UAV-aanval nabij de Amerikaanse basis in Erbil, Irak. Er waren een paar gewonden en wat kleine schade. Later begonnen echter sjiitische milities te beweren dat de aanval de “Mossad-kantoren” in Erbil heeft getroffen, met als gevolg dat de “commandant van de zionistische moordeenheid, Ilan Ron, werd gedood”. Dit is complete onzin. Toch zou een geheime Mossad-basis in Erbil een intrigerend startpunt kunnen zijn voor fictieve Israëlische spionage verhaal, als men de neiging heeft om zo’n boek te schrijven. Hmmmm….

De IAEA zegt dat Iran onvoldoende uitleg heeft gegeven waarom er op drie verschillende locaties nucleair materiaal is gevonden. Het voor de hand liggende antwoord is dat het materiaal daar ligt omdat Iran illegaal bezig is met zijn kernwapen te ontwikkellen. Daarom werd een protest ingediend door de VS, Frankrijk, Duitsland en het VK. Als reactie op het ingediende protest sloot Iran nog twee IAEA-bewakingscamera’s in een van zijn faciliteiten af ​​en installeerde later openlijk nieuwe en geavanceerde centrifuges. Toen kondigden ze vandaag aan naara de IAEA dat nog 27 bewakingscamera’s in hun nucleaire sites, waaronder in Natanz, zijn losgekoppeld. Ondertussen heeft de Duitse inlichtingendienst een verklaring uitgegeven dat Iran zijn inspanningen heeft opgevoerd om technologie voor zijn nucleaire programma te ontwikkelen en installeren, waarop de rest van de wereld antwoordde: “Nee, echt?”

Afgelopen week vond een zeer interessante diplomatieke gebeurtenis plaats. Terwijl de VS akkoord gingen, stemde Israël in met een verandering van de soevereiniteit van twee eilanden in de Rode Zee van Egyptische controle naar Saoedi-Arabische controle. De Saoedi’s willen het land omdat het helpt bij de groei van de futuristische stad Neom die ze aan het bouwen zijn. In ruil daarvoor stelt Riyad zijn luchtruim open voor Israëlische vluchten. Hoewel deze overeenkomst zich richt op commerciële ondernemingen, kan dit leiden tot grotere gevolgen als het gaat om mogelijke luchtaanvallen door Israël op het nucleaire programma van Iran. Dit idee van het Saoedische luchtruim speelt een belangrijke rol in de plot van mijn volgende Nir Tavor Mossad-thriller ‘By Way of Deception‘ en is nog een ander voorbeeld van de gebeurtenissen van deze roman die zich nu in het nieuws afspelen voordat deze zelfs maar is uitgebracht. Op hetzelfde moment dat deze onderhandelingen plaatsvonden, bereidde Israël zich voor op een luchtaanval over lange afstand, rekening houdend met het tanken, soorten wapens en parallelle oorlogsstrategieën.

De economie van Turkije blijft hard krimpen. De inflatie steeg vorige maand van 70% in april tot 73,5%, het hoogste groeipercentage sinds 1998. Deze financiële problemen zou één van de redenen kunnen zijn waarom ze, volgens de Oekraïense ambassadeur in Ankara, Vasyl Bodnar , worden beschuldigd als koper van door Rusland uit Oekraïne gestolen graan. In ander nieuws over Turkije, voert de Turkse inlichtingendienst een klopjacht uit in samenwerking met de Mossad nadat een moordcommando van de IRGC probeerde Israëlische zakenlieden en toeristen in het land te vermoorden.

Maandag zijn voor het eerst langeafstandsraketten ingezet door Rusland in Kiev. Rusland zei dat het zich richtte op tanks die door Oost-Europese landen aan het Oekraïense leger werden geleverd.

China nadert de voltooiing van zijn meest geavanceerde vliegdekschip Type 003. Het is in aanbouw sinds 2018 en maakt deel uit van een moderniseringsinspanning van het Chinese leger, met name op het gebied van de tot nu toe onderontwikkelde marine. In Taiwan volgen burgers in veel delen van het land zelfverdedigingscursussen ter voorbereiding op een eventuele invasie door China.

Op zondag vuurde Noord-Korea tijdens een test acht ballistische korteafstandsraketten in zee af. De volgende dag reageerden de VS en Zuid-Korea door acht eigen raketten het water in te sturen, waarbij de Amerikanen één raket afvuurden en de Koreanen de andere zeven. Bij het machtsvertoon was een gezamenlijke aankondiging van de twee bondgenoten inbegrepen die de acties van Noord-Korea een “ernstige provocatie” noemden.

Ten slotte gaan onze gebeden uit naar de families van de meer dan 50 gelovigen die zijn afgeslacht in de St. Francis Catholic Church in Owo, Ondo, Nigeria. We bidden ook om genezing voor de tientallen gewonden als gevolg van het geweervuur. Geweld tegen christenen maakt al jaren deel uit van de natie. De afgelopen maanden is het echter flink gestegen. Moge Gods vrede, genade en genezing in die stad en in het land komen.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.