Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 9 februari 2023

10 februari 2023

Wat een week is dit geweest! Het was hartverscheurend om naar de gevolgen van de grote aardbevingen in Turkije en Syrië en hun vele naschokken te kijken.

De aardbevingen hebben ons eraan herinnerd dat we midden in de “barensweeën” zitten waarover Jezus sprak tot Zijn discipelen in Mattheüs 24. In de afgelopen drie jaar hebben we een wereldwijde pandemie gehad. We zien een militair conflict op WO II-niveau in Oost-Europa dat honderdduizenden slachtoffers heeft geëist. En we zien een toename in kracht en frequentie van aardbevingen, waaronder de bevingen van vorige week in Turkije, die waarschijnlijk meer dan 20.000 doden zullen opleveren tegen de tijd dat alle vermisten zijn gevonden.
Maar als je denkt dat wat je tot nu toe hebt gezien niet te overtreffen is, dan is het belangrijk om ook het volgende te weten. Dr. Ata Richard Elias van de Libanese Universiteit in Beiroet heeft gezegd dat bij een volgende verschuiving van de Arabische plaat mogelijk Libanon van de kaart kan worden gewist…Note vertaler: zou dit een mogelijke verklaring zijn voor het feit dat Libanon niet wordt genoemd in de Ezechiel oorlog?

Veel tekenen wijzer erop dat de tijd van de opname van de gemeente spoedig komt. Wat we nu meemaken valt mee in vergelijking met wat degenen die achterblijven bij de opname zullen doorstaan zoals je kunt lezen in het bijbelboek Openbaring. Note vertaler: Benieuwd hoe je kunt voorkomen dat je de grote verdrukking zoals beschreven in Openbaring gaat meemaken? Kijk dan de video Hoe kan ik God leren kennen?

Historische aardbeving verwoest Turkije en Noord-Syrië
Iets na 01.00 uur op maandagochtend begon de grond te trillen in Zuid- en Midden-Turkije en West-Syrië. De aardbeving verwoestte – met een kracht van 7.8 –  de regio. Negen uur later trof een tweede aardbeving, kracht van 7,5-7,6, met een epicentrum op minder dan 100 km afstand van de eerste. De schade is catastrofaal geweest. Er zijn meer dan 12.000 doden bevestigd en nog eens 45.000 vermisten. Velen van hen liggen begraven in het puin van 8500 ingestorte gebouwen, wat het huidige dodental ongetwijfeld zal verdubbelen en mogelijk verdrievoudigen. Er zijn meer dan 380.000 mensen zonder dak boven hun hoofd, een aantal dat zelfs nog tragischer is gezien de sneeuw en temperaturen onder het vriespunt in een groot deel van het getroffen gebied. Er kan zoveel meer over deze tragedie worden gezegd dan in deze korte nieuwbrief wordt vermeld.

Het goede, het gevaarlijke en het lelijke van reddingspogingen
Vliegtuigen zijn vanuit de hele wereld Turkije en Syrië binnengestroomd met duizenden reddingswerkers en hulpgoederen. Israël was een van de eerste teams die arriveerde, en de omvang van zijn delegatie is de tweede na die van Azerbeidzjan. Wonder boven wonder worden er nog steeds overlevenden gevonden in het puin van de ingestorte gebouwen, waaronder veel kinderen. God verhoort zeker de gebeden die door Zijn wereldwijde kerk worden opgezonden. Helaas zijn de reddingspogingen erg gevaarlijk. Een bijna ononderbroken reeks naschokken haalt nog steeds gebouwen naar beneden en ten minste één reddingsploeg is omgekomen door een instortende structuur. Als het gaat om het lelijke, is het niet verwonderlijk Iran in die rol te vinden. Iran verscheept al jaren in het geheim wapens naar Syrië voor zijn eigen leger en om zijn terroristische milities te bevoorraden. Nu hebben ze een kans waar ze ten volle van profiteren, waarbij ze oorlogsmaterieel binnenbrengen, vermomd als hulpgoederen, wetende dat Israël het niet kan bombarderen.

Iran toont ballistische raketten met een speciaal bericht aan Israël
Vorige week vertelde ik u over de briljante Israëlische operatie waarbij quadcopter-drones werden gebruikt om een ​​machine in een nucleaire faciliteit in Isfahan (Iran) ter grootte van 2 wasmachines, nauwkeurig aan te vallen en te vernietigen. Blijkbaar zijn de ayatollahs een beetje boos over het incident. Deze week toonden ze een ballistische raket in de lanceerinrichting in Isfahan waarop de Hebreeuwse woorden “Dood aan Israël” waren geschreven. Hmmmm, ik vraag me af voor wie dat is….

IDF doodt Hamas-terroristen in Jericho
Twee leden van Hamas slaagden er niet in om op 28 januari te schieten in een druk restaurant in Vered Yeriho bij Jericho, omdat hun wapens blokkeerden. De inlichtingendienst Shin Bet en de inlichtingendienst van de IDF volgden de terroristen tot aan hun appartement in het nabijgelegen vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, waar ze zich hadden verscholen. Maandagochtend deed de IDF een inval in het kamp om de verantwoordelijken gevangen te nemen. Andere leden van de nieuwe aan Hamas gelieerde terroristische groepering “Aqabat Jaber Battalion” vochten terug, wat resulteerde in de dood van ten minste vijf van haar leden.

Israël verdiept relatie met Soedan
Na een bliksemsnelle eendaagse reis naar Khartoem vorige week, kondigde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen aan dat zijn regering verwacht de banden met Soedan later dit jaar volledig te normaliseren. Dit zal de vierde zijn in een reeks door de VS bemiddelde normalisatieovereenkomsten voor Israël, na de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko.

Duitsland keurt het sturen van Leopard 1-tanks naar Oekraïne goed
Terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt, hebben Duitsland, Denemarken en Nederland toegezegd om het belegerde land ten minste 100 opgeknapte Leopard 1-tanks te sturen. De Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, zei dat zijn regering instemde met het sturen van maximaal 178 tanks van de oudere generatie, maar het werkelijke aantal zou afhangen van de snelheid van het reparatieproces. Ondertussen ontving de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy gisteren een heldenontvangst in het Britse parlement toen hij een verrassingsbezoek bracht aan het VK om te proberen wat meer geavanceerde wapens voor zijn leger te regelen, met name straaljagers. Vanuit Londen reist Zelenskyy naar Parijs voor gesprekken met de Franse president Emmanuel Macron.

Nadert Oekraïne de nederlaag?
Sommigen zeggen dat Oekraïne met verbeterde wapens een tegenoffensief zou kunnen opzetten en Rusland zou kunnen terugdringen. Dit gaat waarschijnlijk niet lukken, zegt generaal Waldemar Skrzypczak, voormalig commandant van de Poolse landmacht. “[Kievs leger] zal zichzelf verdedigen totdat ze maximale schade aanrichten”, zei de generaal. “Sommigen zeggen dat ze in de tegenaanval moeten gaan. De Oekraïners hebben echter niet de kracht en middelen om een ​​tegenoffensief uit te voeren.” Dit geldt vooral nu de Russen een nieuw groot offensief lanceren in de oblast Lugansk, terwijl ze in veel andere delen van het land zware schade blijven aanrichten. Generaal Skrzypczak beweert dat Oekraïne de totale nederlaag nadert. De komende weken zal blijken of zijn voorspelling uitkomt.

Russisch fregat gewapend met hypersonische Zircon-raket bereidt zich voor op een nieuwe oefening
Een paar weken geleden schreef ik over het Russische fregat admiraal Gorshkov dat een oefening had uitgevoerd rond het afvuren van een hypersonische Zircon-raket. Nu is aangekondigd dat het schip zal deelnemen aan een andere Zircon-vuuroefening, dit keer als onderdeel van een militaire oefening waarbij Rusland, China en gastland Zuid-Afrika zullen deelnemen.

Finland blijft bij Zweden
De Finse minister van Defensie Mikko Savola maakte maandag een einde aan de speculatie dat zijn land zou kunnen proberen lid te worden van de NAVO zonder zijn landgenoot Zweden. Op een conferentie in Oslo benadrukte Savola hoe belangrijk het is dat de twee naties samen de alliantie aangaan. Het zal interessant zijn om te zien of de nasleep van de aardbevingen in Turkije op enigerlei wijze invloed heeft op het voortdurende veto van president Recep Tayyip Erdogan over de naties.

Kim Jong-un brengt leger tot volledige paraatheid
In zijn voortdurende strijd tegen irrelevantie lijkt het erop dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich in de steek gelaten voelde door de aardbevingen in Turkije. Dus om weer in de nieuwscyclus te komen, heeft hij zijn leger bevolen in een staat van “volledige gevechtsgereedheid” te brengen. Persoonlijk bericht aan de Opperste Leider: Maak je geen zorgen, habibi, we hebben je gezien. Je kunt je leger vertellen om nu te ontspannen 🙂


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.