Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 8 september 2022

8 september 2022

Dinsdagavond vond de tweede Israëlische luchtaanval op de luchthaven van Aleppo in een week plaats. Het doel van de aanvallen was om de start- en landingsbanen in te korten, zodat grotere vliegtuigen niet kunnen landen. Dit houdt direct verband met de pogingen van Iran om met grote vrachtvliegtuigen wapens naar Syrië te verzenden. Ook dinsdagavond werd Deir ez-Zor, Syrië, aangevallen door onbekende gevechtsvliegtuigen. Er zijn twee mogelijkheden voor wie de aanval heeft uitgevoerd. Ten eerste kan het zijn dat de VS overlegt met Israël, zodat ze samen kunnen aanvallen. Ten tweede kan Israël deze aanval ook leiden en de VS gewoon op de hoogte brengen van hun acties. De basis die werd aangevallen in Deir ez-Zor was oorspronkelijk Syrisch. Toen de oorlog begon, nam Rusland het over en verbeterde de faciliteiten. Maar nu Rusland zijn troepen van de basis heeft teruggetrokken in verband met hun oorlog in de Oekraïne, heeft Iran haar kansen gegrepen en zijn nu heer en meester van deze basis. Het waren dus de Iraniërs die het doelwit waren van deze aanval.

Deze week begon moeilijk voor het Kremlin, want maandag doodde een zelfmoordterrorist twee personeelsleden van de Russische ambassade in Kabul in Afghanistan. Veiligheidstroepen schoten de dader neer, maar het is onduidelijk of de bommenwerper de bom nog steeds tot ontploffing kon brengen of dat de kogels de explosieven tot ontploffing hebben gebracht. Onder de doden zijn een Russische diplomaat en een lid van de beveiliging van de ambassade. Hoewel volgens de eerste berichten het aantal doden onder de burgers veel hoger was,  zijn de laatste berichten: minstens vier doden en meer dan tien gewonden vanuit het publiek.

Europa krijgt het steeds moeilijker, terwijl de Russische president Vladimir Poetin langzaam zijn energiekraan steeds strakker en strakker dichtdraait. Ondertussen roept een verre stem (Trump) vanuit Mar-a-Lago in Florida: “Hé, EU, ik zei het je toch.” Nu heeft Gazprom, het door de staat gecontroleerde energiebedrijf van Rusland, gezegd dat ze de gasstroom naar Europa via Nord Stream 1 volledig zullen stoppen en het zal afgesloten blijven totdat Europa de economische sancties tegen Moskou opheft. Op zijn beurt beschuldigde Europa Rusland ervan zijn energie te gebruiken als wapen tegen het Westen, waarop Rusland antwoordde: “Ja, en …?”

De EU krijgt geen steun uit de rest van de wereld. In plaats van de olieproductie op te voeren om de economische schade als gevolg van de gastekorten te compenseren, vermindert de OPEC+ hun olieproductie met ongeveer honderdduizend vaten per dag. Dit ondanks oproep van de Amerikaanse president Joe Biden voor een sterk hogere productie. China biedt aan om aan de EU een deel van hun overtollige vloeibaar aardgas (LNG) te verkopen. Maar voordat je denkt dat Peking ineens altruïstisch is geworden; de reden dat ze een overschot aan LNG hebben, is dat ze Russisch overschot kopen dat onder normale omstandigheden naar Europa was gegaan. China laadt dat overschot vervolgens op schepen en vaart het duizenden mijlen naar Europa, waar ze het tegen een enorme winst aan de gashongerige Europeanen verkopen.

In Europa ondersteunen regeringen met financien fors een aantal energiebedrijven. Iets meer dan een week geleden kwam Oostenrijk tussenbeide om zijn primaire energieleverancier, Wien Energie, te redden door een reddingspakket van twee miljard euro te verstrekken. Vier dagen later moesten zowel Zweden als Finland  ook financieel inspringen om hun energiebedrijven solvabel te houden. Zweden geeft tot 250 miljard kronen ($23 miljard) aan kredietgaranties aan zijn energiebedrijven die anders onmiddellijk technisch failliet zouden gaan. Finland biedt leningen en garanties tot 10 miljard euro ($ 10 miljard) aan zijn nutsbedrijven. Noorwegen zei de situatie nauwlettend in de gaten te houden, maar nog niet het gevoel te hebben actie te moeten ondernemen.

Het is niet verwonderlijk dat de euro eerder dit jaar niet alleen onder de dollar daalde, maar nu tevens het laagste punt in 20 jaar heeft bereikt. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat het een van de belangrijkste factoren is die zal leiden tot de massale burgerlijke onrust die binnenkort zal komen. Een fascinerend rapport van Verisk Maplecroft stelde vast dat van de 198 geëvalueerde landen 101 het afgelopen kwartaal een toename van sociale onrust hebben gezien. Dit omvat zowel gevestigde als opkomende landen. De verwachting is dat met de energietekorten en economische malaise de onvrede onder de bevolking alleen maar zal toenemen. De grote onrust en teleurstelling van de massa’s die gaan opstaan tegen hun regeringen is nodig om één ​​enkele leider de kans te bieden om ​​tussenbeide te komen en de mensen van vele naties onder één hoofd te verenigen. Dit is zeker de richting die deze wereld lijkt te gaan: Een wereldregering! Zoals voorspeld door Daniel. 

Terwijl het Kremlin vijanden blijft maken in het westen, investeren ze in hun relatie met hun nieuwe BFF’s (straaljagers) in het Iraanse regime. Teheran heeft bevestigd dat ze een bod hebben uitgebracht op de aankoop van Russische Sukhoi SU-35 geavanceerde straaljagers. Deze jagers zijn zeer manoeuvreerbaar en zullen de Iraanse luchtmacht aanzienlijk moderniseren. Laten we in het belang van hun piloten hopen dat deze vliegtuigen betrouwbaarder zijn dan de militaire drones die Iran aan de Russen heeft verkocht.

Woensdag verklaarde de IAEA, nucleaire waakhond van de VN, dat het agentschap “niet in staat was om zekerheid te geven dat het nucleaire programma van Iran uitsluitend vreedzaam is”. In ander ‘breaking news’ heeft de IAEA ontdekt dat water nat is en dat de lucht blauw is 🙂

Een hooggeplaatste diplomaat die een IAEA-rapport over de nucleaire paraatheid van Iran zag, verklaarde: “Iran kan nu 25 kg [uranium] produceren van 90% als ze dat willen.” Dat is zowel de hoeveelheid als het verrijkingsniveau dat volgens de IAEA nodig is om een ​​kernwapen te maken. Momenteel wordt het uranium opgeslagen met een verrijking van 60%, maar de nucleaire waakhond van de VN meldde dat het slechts drie tot vier weken zou duren om het tot het benodigde niveau te verhogen. Volgens hetzelfde rapport concludeert de IAEA: “Het lijkt erop dat Iran in staat zal zijn genoeg uranium van wapenkwaliteit te produceren voor drie atoombommen in één maand en genoeg voor vijf bommen in vier maanden.” Wakker worden, IAEA! Het regime van de Ayatollah heeft al genoeg verrijkt uranium! Jij weet het en ik weet het. Het enige dat nu nog nodig is, is dat ze een strategische beslissing nemen om verder te gaan met een bom!

Voor het grootste deel van de wereld lijkt het erop dat de nucleaire deal met Iran ‘dood’ is. De EU is van mening dat het proces van de Amerikaanse regering om de sancties op te heffen en de voltooiing van een deal vóór de verkiezingen van november onmogelijk is. Een verwachte conservatieve reactie tegen de zeer impopulaire Biden-regering geeft gelijktijdig de gedachte in Europa dat er ook geen hoop is op een deal na de verkiezingen. Het lijkt er nu op dat de enigen die denken dat er nog een deal kan komen, Biden en zijn democraten zijn. Die mogelijkheid maakt Israël zo bezorgd dat het hoofd van de Mossad, David Barnea, naar Washington DC reisde om verschillende topfunctionarissen van de regering, het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken te ontmoeten. Voordat Barnea in juni zijn positie innam, had zijn voorganger, Yossi Cohen, een ontmoeting met president Biden met hetzelfde doel van ontmoediging.

De spanningen tussen Turkije en Griekenland over de Egeïsche eilanden nemen ondertussen toe. De Turkse regering was tevreden dat de eilanden onder Griekse soevereiniteit bleven zolang ze gedemilitariseerd bleven. Nu beschuldigt Erdogan Athene echter van het bouwen van een zeemacht binnen de eilandengroep. De Turkse president is onvermurwbaar dat Griekenland moet stoppen of het risico loopt een “zware prijs” te betalen. Erdogan waarschuwde: “Als de tijd daar is, zullen we doen wat nodig is. Zoals we zeggen, kunnen we ineens van de ene op de andere dag komen.”

Musaad al-Halawi, voormalig leider van al-Hisbah (de geheime politie van ISIS), werd gedood bij een aanval in Deir ez-Zor, Syrië, door de door de VS geleide coalitie. Al-Hisbah was de “moraliteitspolitie” van ISIS en staat erom bekend dat hij er met geweld voor zorgt dat iedereen zijn interpretatie van de wetten van de Koran volgt.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.