Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 8 juni 2023

9 juni 2023

Israels bereidt zich voor op een oorlog met Iran
Israël bereidt zich voor op een oorlog. Op zondag gebruikte premier Benjamin Netanyahu het begin van een ontmoeting met leden van het veiligheidskabinet om een ​​boodschap te sturen naar de burgers van zijn land en naar de wereld. “We zijn ervan overtuigd dat we elke dreiging alleen als Israel kunnen aanpakken, en ook met andere middelen…. De realiteit in onze regio verandert snel. We staan ​​niet stil. We passen onze oorlogsdoctrine en onze handelingsmogelijkheden aan in overeenstemming met deze veranderingen, in overeenstemming met onze doelen die niet veranderen.” Hij nam ook de tijd om opnieuw te bevestigen dat Israël “vastbesloten was om op te treden tegen het Iraanse nucleaire programma, tegen raketaanvallen op de staat Israël en tegen de mogelijkheid van convergentie van de arena’s (= terroristische organisaties in de landen rondom Israel aangestuurd door Iran)

Terreuraanval op de grens tussen Israël en Egypte
Een zeldzame terroristische aanslag vond plaats op de grens tussen Israël en Egypte. Zaterdagochtend vroeg werden twee Israëlische soldaten doodgeschoten door een lid van de Egyptische veiligheidsdiensten. Omdat hun locatie afgelegen was, werden hun lichamen pas uren later ontdekt. Toen ze eenmaal waren gevonden, vond er een klopjacht plaats en werd de schutter gevonden. Er vond een vuurgevecht plaats waarbij de Egyptenaar en een derde Israëlische soldaat werden gedood. De Egyptische regering beweert dat het allemaal een misverstand was dat begon toen de veiligheidsagent drugssmokkelaars achtervolgde. Voor Israël wijzen de bewijzen veel meer in de richting van terrorisme. Premier Netanyahu eist een volledig onderzoek en duidelijke antwoorden.

Iran ontwikkelt hypersonische raket
Met veel feest en tamtam onthulde Iran dinsdag hun eerste hypersonische raket. De “Fattah” kan snelheden bereiken van Mach 13-15 en heeft een actieradius van 1400 km. Ter referentie: het is 1200 km van de Iraanse grens naar Tel Aviv. Deze nieuwe raket is ook in staat manoeuvres buiten de atmosfeer uit te voeren die het bijna onmogelijk maken om te vernietigen. Cynische grap van Amir: Gelukkig, als de Amerikaanse regering die Iran-deal ondertekend krijgt, hoeven wij ons in Israël geen zorgen te maken over de ayatollahs die een kernkop aan een Fattah-raket vastbinden, toch? Oef, is dat ooit een opluchting!

VN kiest Iran als vice-voorzitter van de Algemene Vergadering
In een typische beweging die aantoont wat de Verenigde Naties werkelijk voor organisatie is, heeft het verheven orgaan, ontworpen om vrede en harmonie over de hele wereld tot stand te brengen, Iran deze week verkozen tot vice-president van de Algemene Vergadering. Dit ondanks het feit dat Iran meer dan 500 demonstranten heeft vermoord of geëxecuteerd en tienduizenden gevangen heeft gezet in de afgelopen negen maanden sinds de dood van Mahsa Amini, die werd vermoord terwijl hij in hechtenis zat bij de zedenpolitie. Het negeert het verzet van het land tegen de nucleaire waakhonden van de VN en het verklaarde doel van het islamitische regime om Israël, een mede-VN-lid, van de kaart te vegen. Ik denk dat we niet meer moeten verwachten. Het is gewoon een toename van de  volslagen onzin die is gepasseerd door de Verenigde Nietsnutten.

Machtsverschuiving in het Midden-Oosten van het Westen naar het Oosten.
Niet lang na het verlaten van een door de VS geleide maritieme coalitie, lijkt de VAE toe te treden tot een nieuwe marine-alliantie. Onder leiding van Iran met de hulp van China, zou deze coalitie Saoedi-Arabië, de VAE, Qatar, Bahrein en Irak, en mogelijk India en Pakistan, omvatten. Dit is nog meer het bewijs van de machtsverschuiving in het Midden-Oosten van het Westen naar het Oosten.

Saoedi-Arabië snijdt olie-export af
Saudi-Arabië kondigde zondag aan de olieproductie met 10% te verminderen. Het besluit om hun productie te doen dalen van 10 miljoen vaten per dag naar 9 miljoen, zal waarschijnlijk leiden tot hogere prijzen over de hele wereld. Toen hem werd gevraagd naar het doel van de verlaging, zei de Saoedische minister van Energie, Prins Abdulaziz, op een persconferentie: “Dit is een Saoedische humor. We wilden de taart ‘glazuren’. We willen altijd spanning toevoegen. We willen niet dat mensen proberen te voorspellen wat we doen…. Deze markt heeft stabilisatie nodig.” Ummm, bedankt, Prins, voor die verduidelijking.

Volgens Oekraine: Rusland vernietigt Oekraïense hydro-elektrische dam
Volgens de Oekraïense autoriteiten heeft Rusland dinsdag de waterkrachtcentrale Nova Kakhovka opgeblazen. De vernietiging van de dam zorgde ervoor dat de rivier de Dnipro veel dorpen en steden stroomafwaarts onder water zette. Kherson, een stad met meer dan een kwart miljoen inwoners, is volledig overstroomd. Velen beschouwen dit als de zwaarste, vernietigende aanval van de Russen sinds het begin van de oorlog. Moskou ontkent echter elke betrokkenheid bij de actie.

Indiase treinongeluk doodt bijna 300 burgers
Een seinfout heeft vrijdag geleid tot een botsing tussen twee treinen in de staat Odisha in het oosten van India. Er zijn zeker 288 mensen omgekomen bij de crash en meer dan 850 anderen raakten gewond. Het is het dodelijkste treinongeluk in India in meer dan twee decennia. Bid voor de families van de doden en het herstel van de gewonden. Vraag de Heer om Zichzelf te laten zien in deze tijd van grote tragedie en verlies.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.