Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 7 september 2023

8 september 2023

Het lijkt of de wereld in brand staat
De afgelopen zeven dagen hebben zich ernstige overstromingen voorgedaan in Guadalajara, Mexico; Samsun, Turkije; Las Vegas, Nevada; Colombo, Sri Lanka; Madrid, Spanje; Taitungprovincie, Taiwan; Tsarevo, Bulgarije; Volos, Griekenland; Fujian, China; Ezine en Istanbul, Turkije en vele andere kleinere plaatsen. Zware hagelbuien hebben veel steden geteisterd, waaronder Valpaços, Portugal, en Kakheti, Georgië.

We hebben tornado’s gezien in Colombia, tyfoons in Hong Kong en orkanen in het Caribisch gebied.

Terwijl we kijken naar door de mens veroorzaakte rampen, zijn er oorlogen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Er beginnen nieuwe waarschuwingen over een heropleving van het virus. Arme ontwikkelingslanden is de toegang tot leningen ontzegd omdat ze de LHBTQ-agenda niet hebben gepromoot, terwijl andere landen zijn gesanctioneerd omdat ze geen belachelijke maatregelen hebben genomen om te proberen de temperatuur op aarde te verlagen. Maar terwijl anderen rampen en chaos zien, herkennen degenen onder ons die de Bijbelprofetie begrijpen wat er aan de hand is. Dit zijn geboorteweeën. Heer Jezus, kom snel!

Palestijnen offeren hun kinderen op voor terroristische aanslagen
Afgelopen woensdag voerde een 14-jarige Palestijnse jongen een steekaanval uit op een lightrailstation in Jeruzalem. Gisteren, slechts een week later, offerden de Palestijnen nog één van hun kinderen op toen een 17-jarige jongen nog twee Israëli’s neerstak en hen verwondde buiten de Jaffapoort van het oude Jeruzalem. Zoals voormalig premier Golda Meir bekend stond omdat hij zei: “We zullen alleen vrede hebben met de Arabieren als ze meer van hun kinderen houden dan van ons.” Blijkbaar hebben ze dat punt nog niet bereikt. Eerder deze week op maandag deed het Israëlische leger een inval in het vluchtelingenkamp in Jenin en arresteerde drie leden van Hamas in een poging het toenemende terroristische geweld in het land te beteugelen.

Eritrese asielzoekersrellen in Tel Aviv
Een groot aantal van de 18.000 Eritrese asielzoekers ging zaterdag de straat op in Tel Aviv, waarbij auto’s en winkelruiten werden vernield. De protesten werden al snel gewelddadig nadat de Afrikaanse vluchtelingen een politiebarricade hadden doorbroken en in botsing kwamen met de veiligheidstroepen. Minstens 170 raakten gewond, waaronder enkele tientallen Israëlische politieagenten. Premier Benjamin Netanyahu zei dat zijn regering overweegt duizend van degenen die aan de gewelddadige rellen hadden deelgenomen, te deporteren. Dit zette onmiddellijk de haren van de VN in vuur en vlam, evenals die van de media die op zoek zijn naar elke reden om de premier te bekritiseren. Wellicht geeft de VN er de voorkeur aan dat Netanyahu deze asielzoekers, die tientallen Israëlische veiligheidstroepen hebben aangevallen en geslagen, aan tafel zou uitnodigen. Daarnaa uitleggen waarom dit slechte manieren zijn als je te gast bent in het buitenland, en hen dan vragen dit alsjeblieft niet nog een keer te doen. Ik bedoel, waarom niet? Het heeft overal gewerkt waar de VN naartoe is gegaan, toch?

Israël breidt de stealth-jagervloot uit
Het Ministerie van Defensie van Israël heeft de VS officieel verzocht hen 25 F-35I straaljagers te verkopen. De deal van $3 miljard zal bijdragen aan de bestaande vloot van stealth-jagers van de Israëlische luchtmacht, die in 2024 vijftig zal bereiken. De levering van de nieuwe vliegtuigen zal in 2027 beginnen en zal uiteindelijk het aantal IAF F-35I-jets op 75 brengen.

Het aantal diplomatieke banden van Israël met andere landen blijft groeien
Voor het eerst reisde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen maandag naar het Koninkrijk Bahrein om de Israëlische ambassade in Manama officieel te openen. Dit is de eerste keer dat een minister van Buitenlandse Zaken de reis maakt naar een land dat onder de Abraham-akkoorden valt. De volgende dag werd Papoea-Nieuw-Guinea het vijfde land dat zijn ambassade in Jeruzalem opende, in navolging van de VS, Kosovo, Guatemala en Honduras. Eerder, tijdens het weekend, was premier Benjamin Netanyahu op Cyprus voor een ontmoeting met de Cypriotische president Nikos Christodoulides en de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. De drie naties probeerden hun vriendschap te verdiepen en bespraken onderwerpen als energie, veiligheid en hi-tech.

Meer demonstraties tegen Bashar al-Assad (Syrie)
De spanningen blijven stijgen in Syrië, terwijl de woede zowel in hjet land als daarbuiten groeit. Demonstranten in Zuid-Syrië kwamen bijeen om op te roepen tot de verwijdering van Bashar al-Assad. De spiraalvormige neergang van de economie is een belangrijke factor die daaraan bijdraagt. De rebellenbeweging draagt ​​echter ook bij aan de toenemende onlusten. In de Druzen-districten trekt de regering zich terug, waardoor de bevolking van het gebied alle symbolen van de terugtrekkende strijdkrachten moet vernietigen.

De Syrische oorlog laait weer op
In het Deir ez-Zor-gebied in het oosten van Syrië is de strijd losgebarsten. Amerikaanse straaljagers hebben zaterdag twee militaire voertuigen opgeblazen. De vrachtwagens vervoerden explosieven die bestemd waren voor rebellenmilities. Russische gevechtsvliegtuigen vielen ondertussen tientallen militaire agenten aan van de door Turkije gesteunde Syrische rebellen leger die vochten tegen de aan Assad geallieerde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De vonken tussen de Arabieren en de Koerden in het gebied zijn ook in vlammen ontstoken. Waarom is dit gebied zo belangrijk? Deir ez-Zor is de corridor waarlangs de meeste Iraanse wapens Syrië binnen worden gesmokkeld. Beginnend in Iran, vervolgens via Irak en Syrië, worden konvooien vrachtwagens gestuurd met wapens en drone-onderdelen. De meeste wapens worden vervolgens doorgesluisd naar Iraanse proxy-milities in Syrië, Libanon en Irak. De drone-onderdelen worden geassembleerd en vervolgens naar het noorden gestuurd, zodat de Russen ze in Oekraïne kunnen gebruiken. Deze corridor is zo belangrijk voor Iran dat ze Hezbollah’s clandestiene eenheid 127 hebben belast met de zorg en controle over de route, en met het toezicht op de drone-assemblage en -verzending.

Zelenskyy vervangt de Oekraïense minister van Defensie
Maandag maakte de Oekraïense president Volodimir Zelenski bekend dat hij van plan was zijn minister van Defensie, Oleksii Reznikov, af te zetten. Vervolgens noemde hij de vervanger van de man. Voordat Zelenskij zijn bedoelingen kon uitvoeren, nam Reznikov ontslag. Tijdens zijn ambtstermijn kreeg het Ministerie van Defensie een reputatie van omkoperij, chaos en wanorde. Rustem Umerov werd gekozen om de plaats van Reznikov in te nemen.

Kim Jong-un bezoekt Rusland voor wapenbesprekingen
Er wordt gesproken over een bijeenkomst in Vladivostok volgende maand, waar Vladimir Poetin een wapen-voor-technologie-deal met Kim Jong Un zou bespreken. Rusland zou van Noord-Korea artilleriegranaten en antitankraketten ontvangen. In ruil daarvoor zou het kluizenaarskoninkrijk geavanceerde technologie verwerven voor satellieten en nucleair aangedreven onderzeeërs. De VS en andere westerse landen uitten onmiddellijk hun ongenoegen over de mogelijkheid van deze uitwisseling.

Rusland en Saoedi-Arabië verlengen de bezuinigingen op de olieproductie
Moskou en Riyadh hebben gezamenlijk besloten om hun vrijwillige olieproductieverlagingen tot het einde van het jaar te verlengen. Het besef dat 1,3 miljoen vaten olie per dag uit de markt zouden blijven, deed de prijzen voor ruwe olie omhoogschieten. De nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, beloofde dat president Biden “alles wat binnen zijn gereedschapskist ligt” zou inzetten om de pijn voor de Amerikaanse consument te verzachten. Helaas zat er de laatste keer dat iemand in de gereedschapskist van Biden keek alleen een kleine platte schroevendraaier, drie losse stopcontacten en een rol Pep-O-Mint Life Savers 🙂


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.