Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 7 december 2023

8 december 2023

Gijzelaarsvrijlating

Het zijn een paar heel moeilijke weken geweest in Israël. Met de terugkeer van enkele van onze gijzelaars kwamen verhalen over hun gevangenschap. Toen ze voor het eerst binnen druppelden, waren veel waarnemers verbaasd over hoe ingetogen ze waren. Geen grote uitingen van emoties, goed of slecht. Nu is naar buiten gekomen dat Hamas de gijzelaars Clonazepam heeft gegeven. Een kalmerend middel, zodat ze er vredig uit zouden zien als ze terugkeerden. Toen de drugs eenmaal waren uitgewerkt, werd de realiteit van wat hun was overkomen tijd de gijzelingsperiode duidelijk.

Omdat de tijd verstrijkt en de stemmen van de ontkenners luider worden (wat ik zo meteen zal bespreken), wil ik hier enkele onthullingen van de gijzelaars opsommen die ik in mijn Telegram-kanaal heb beschreven:

  • Veel gevangenen werden geëxecuteerd. Medische behandeling werd hen ontzegd en ze hebben ze uitgehongerd.
  • Vrouwen werden in kooien vastgehouden.
  • Sommige gijzelaars werden gedwongen toiletpapier te eten.
  • Ze werden gescheiden van hun families, kregen geen slaap, hadden geen licht en werden gedwongen de wreedheden van 7 oktober aan te zien.
  • Oudere vrouwen moesten op plastic stoelen slapen.
  • Kinderen werden gebrandmerkt met uitlaatpijpen, gedwongen te fluisteren en niet te huilen.
  • De daders sloegen de gijzelaars, hielden hen in eenzame opsluiting, ontzegden hen basishygiëne en sloten hen op in krappe ruimtes.
  • Ze ontzegden hen informatie over hun families en dwongen hen deel te nemen aan vernederende propagandavideo’s.
  • Hun hopeloosheid werd nog groter doordat ze niet eens een bezoek van het Rode Kruis kregen.

Wat nog verschrikkelijker is, is dat dit het topje van de ijsberg is. Er worden nog steeds veel gijzelaars vastgehouden. Ook van de kinderen hebben we nog niets gehoord. Professor Itay Pesach, hoofd van het kinderziekenhuis in Tel Aviv, zei: “Als de kinderen hun verhalen gaan vertellen, zal niemand van ons ’s nachts kunnen slapen.”

Vergeet nooit wat voor soort marteling er werd gepleegd tegen degenen die Hamas vermoordde. Vergeet nooit wat voor marteling er werd gepleegd tegen degenen die Hamas liet leven.


De toename van de ontkenners

Zoals vaak gebeurt bij radicaal-links, neemt het volume van hun stemmen toe en is dit direct gerelateerd aan de toename van de domheid van hun argumenten. De ontkenners van 7 oktober gaan volledig los. Ik vind het verbazingwekkend dat het bewijsmateriaal, waarvan een groot deel door Hamas zelf is gefilmd, zo groot kan zijn, terwijl ze toch kunnen zeggen dat het nooit is gebeurd. Net als de drie apen zien ze geen kwaad en horen ze geen kwaad. Deze aanhangers van de nazi-achtige Hamas houden er echter wel van om kwaad te spreken. Ze spreken het tijdens protesten en voor Joodse delicatessenzaken en in overheidsgebouwen, in klaslokalen van universiteiten en op grote nieuwsnetwerken.

Wat zo interessant is, is dat dit dezelfde mensen zijn die hun brood verdienen door een slachtofferklasse te creëren op basis van ras, geslacht, levensstijl of overheid. Maar in dit ene specifieke geval draaien ze het om en noemen de slachtoffers de daders. Wat is het enige verschil? Deze slachtoffers zijn joden. Omdat het in de eindtijd draait om het volk Israël.

Toen de ‘Me too’-beweging werd geboren, was deze gebaseerd op de ongefundeerde herinnering van een vrouw aan een gebeurtenis decennia eerder. Toch werd geëist dat iedereen haar moest geloven. Nu hebben we honderden incidenten met enorme hoeveelheden video- en forensisch bewijsmateriaal, en dezelfde academici, mediamensen en radicale elites zijn ontkenners geworden. Het flagrante antisemitisme is werkelijk weerzinwekkend.

Gelukkig zijn er sommigen die het bewijs beginnen te accepteren. De BBC veranderde, in een radicale ommekeer, van toon toen ze eindelijk met een kritische blik naar de bewijzen van seksueel geweld keken. Anderen beginnen te beseffen dat het Palestijnse volk niet anders is dan Hamas. Uit een recente opiniepeiling bleek dat 75% van de Palestijnen steunt wat Hamas deed tijdens het bloedbad van 7 oktober. Slechts 13% was er tegen.


Hamas verbreekt het staakt-het-vuren

In een actie die absoluut niemand schokte, kostte het de terroristische organisatie Hamas slechts zeven dagen om het staakt-het-vuren te verbreken. Kennelijk waren ze klaar met het verplaatsen van al hun voorraden en personeel, want afgelopen donderdag begonnen ze raketten te sturen naar de Israëlische stad Sderot. Dit was precies de stap waar de Israel Defense Forces (IDF) op zaten te wachten, en het leger lanceerde onmiddellijk hun volgende stappen.

Momenteel zijn er twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste is er de vernietiging van de stad Khan Yunis in Gaza. Dit is een broeinest van tunnels en militaire faciliteiten. De IDF waarschuwde de burgers van tevoren, wat leidde tot een massale uittocht van burgers. Toen begonnen de bombardementen, en die waren enorm. Tegelijkertijd heeft het Israëlische leger langs de kust ten noorden van het Shatti-vluchtelingenkamp vijf grote pompen geplaatst. Met deze machines zullen ze de kilometerslange tunnels met zeewater gaan overspoelen. Het zal een tijdje duren, maar uiteindelijk zullen de ratten uit hun ondergrondse holen worden verjaagd.

Er wordt in heel Israël nog steeds gevochten. In het noorden blijven vuurgevechten en luchtaanvallen tegen Hezbollah plaatsvinden. Ook zijn de gevechten op de Westelijke Jordaanoever erg hevig, omdat de IDF gedwongen wordt in te grijpen om leiders van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) eruit te halen.


Mogelijke handel met voorkennis rond 7 oktober…

Zowel de New York University als de Columbia University hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten op de New York Stock Exchange en de Tel Aviv Stock Exchange rond de aanval van 7 oktober. Zij beweren dat er voorafgaand aan de aanval een ongebruikelijke trend was in het shortverkopen van aandelen van Israëlische bedrijven. Het is mogelijk, zo melden deze onderzoeken, dat er mensen waren die van tevoren op de hoogte waren gesteld van de aanval en als gevolg daarvan enorm hebben geprofiteerd. Autoriteiten in zowel Israël als de VS onderzoeken nu de beschuldigingen.


Hamas-leiders zullen het doelwit zijn

In 1972 gaf premier Golda Meir toestemming voor Operatie Wrath of God na de moord op Israëlische atleten op de Olympische Zomerspelen in München. Door deze actie kreeg de Mossad het groene licht om waar ook ter wereld alle leden van de Palestijnse militante groepering Black September, die aan de terroristische actie deelnamen, te vermoorden. Premier Benjamin Netanyahu heeft gezworen dat alle leiders die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad van 7 oktober zullen worden opgejaagd en vermoord, net als hun voorgangers van Zwarte September. Er is geen land waar ze naartoe kunnen vluchten, geen stad waar ze zich kunnen verstoppen die hen ervan zal weerhouden geconfronteerd te worden met de meedogenloze gerechtigheid van een natie die nooit zal vergeten.

Niet elke nationale leider is blij om dit te horen. Iran heeft gezegd dat zij de leiders van Hamas zullen beschermen. De Turkse president Erdogan heeft gedreigd dat Israël een hoge prijs zal betalen als Hamas-functionarissen op het grondgebied van zijn land worden vermoord. Ik durf te wedden dat Erdogan deze woorden zal moeten onderschrijven. De luxe hotels van Qatar en Istanbul zijn altijd de favoriete uitgaansgelegenheden van de Hamas-leiders van miljardairs geweest.


Blinkens perfecte timing

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kwam midden vorige week naar Israël om Israël aan te moedigen het staakt-het-vuren met Hamas te verlengen. Hij werd echter gedwongen zijn retoriek te veranderen. Voordat hij vertrok, vertelde hij de pers op het asfalt dat Hamas de wapenstilstand had verbroken door een terroristische aanval in Jeruzalem uit te voeren en raketten op Israël af te vuren. In plaats van een langer staakt-het-vuren te steunen, moedigde hij verschillende tactieken aan in de manier waarop Israël de oorlog uitvoert. Ik ben er zeker van dat de generaals in de IDF zijn suggesties alle aandacht zullen geven die ze verdienen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.