Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 6 oktober 2022

6 oktober 2022

Na de explosie van Nord Stream 1 & 2 suggereerde de Zweedse minister van Energie dat de explosie waarschijnlijk het gevolg was van een aanval vanuit een ander land. Russische buitenlandse inlichtingendiensten beweren dat een westers land betrokken was bij de uitvoering van het incident.

Rusland blijft zich regelmatig richten op de burgerbevolking in de Oekraïne. Vorige week troffen de Russen een konvooi van Oekraïense vluchtelingen die probeerden de omstreden regio Zaporizja te ontvluchten. Bij de aanslag kwamen zeker 23 mensen om het leven.

Het meest opvallende moment met betrekking tot Rusland kwam echter aan de oppervlakte toen Vladimir Poetin aankondigde dat vier Oekraïense provincies officieel bij Rusland zijn geannexeerd. Vanaf deze week beschouwt Rusland elke aanval op deze geannexeerde gebieden als een aanval op Rusland zelf. De regering-Biden reageerde met uitgebreide sancties tegen Russische functionarissen na de aankondiging van de annexatie.

Rusland zinspeelt niet alleen op het toekomstige gebruik van kernwapens in de Oekraïne, maar de Tsjetsjeense Republiek moedigt de Russen ook aan om op deze manier door te gaan na de Russische terugtrekking uit Liman in Oost-Oekraïne. Slechts enkele dagen geleden waarschuwde de NAVO haar lidstaten voor de inzet door Rusland van de K-329 Belgorod Nuclear Submarine uitgerust met de Poseidon Nuclear Missile. Deze week is Rusland begonnen met kernproeven aan de grens met Oekraïne.

Rusland heeft zelfs zijn hand in wat er gebeurt met betrekking tot het gebrek aan olie-output via OPEC+. De huidige olieverlaging is de grootste sinds het begin van COVID-19 in 2020. Rusland beïnvloedt deze verlaging van de productie met de bedoeling de olieprijzen over de hele wereld te verhogen.


Iran blijft intern worstelen met een groot aantal rellen die plaatsvinden vanuit de oppositie tegen het corrupte regime. Alleen al in de provincies Sistan en Baluchistan zijn onlangs ten minste 19 mensen gedood en zijn verscheidene anderen gewond geraakt. Bij één van de protesten werd een standbeeld van de overleden Iraanse generaal Qassem Soleimani in brand gestoken. In de ogen van de ayatollahs wordt hij beschouwd als een nationale held. En Iran heeft ook andere problemen, aangezien zijn munteenheid, de rial, een historisch dieptepunt bereikte van 330.000 rial per dollar.

Een jonge dame genaamd Nika Shakarami werd vorige week tijdens de protesten ontvoerd door troepen van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Na een uitgebreide zoektocht naar haar lichaam, werd haar familie gevraagd om te komen identificeren wat er werd gevonden. Ze was uitgebreid geslagen voordat ze werd gedood en werd elders begraven.

Als het gaat om Iran en Rusland, wordt de natie Iran ‘vernederd’ door zijn eigen volk en is hij economisch aan het imploderen. Rusland wordt wereldwijd in verlegenheid gebracht vanwege het uitblijven van succes in Oekraïne en heeft te maken met een afbrokkelende economie. Geloof me, de Ezechiel 38 oorlog is dichterbij dan ooit.


Bijna twee dozijn mensen werden gedood bij een aanval in Kabul, Afghanistan, die werd uitgevoerd door soennitische extremisten.

Helaas speelde de regering-Biden een rol bij het onder druk zetten van Israël om een ​​deel van zijn grondgebied op te geven om het geschil met betrekking tot de zeegrens tussen Israël en Libanon op te lossen. Onze huidige premier, Yair Lapid, werd opgeroepen door voormalig premier Benjamin Netanyahu na zijn overeenkomst met Amerikaanse functionarissen om te overwegen een deel van het soevereine grondgebied van Israël over te dragen. Het idee om land op te geven voor vrede heeft nooit gewerkt. En zal ook nooit werken als de mensen met wie je te maken hebt je van de aardbodem willen verwijderen. Israël heeft donderdag officieel de Libanese opmerkingen over zijn voorstel verworpen.

Iran blijft de VAE en Saoedi-Arabië bedreigen na het verstrijken van het staakt-het-vuren tussen het Saoedische Koninkrijk en de Houthi’s in Jemen. De Houthi’s worden gefinancierd door Iran en zijn verantwoordelijk voor talloze raketaanvallen op Saoedische en Emirati-oliebronnen.


Noord-Korea wilde deze week laten zien hoe machtig ze zijn en besloot daarom een ​​raket richting Japan te sturen, die uiteindelijk in de oceaan zou belanden. Japan riep zijn burgers in de noordoostelijke regio van het land op om te schuilen en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol waarschuwde dat zijn land zou reageren op het incident.

Donderdag lanceerde Noord-Korea twee ballistische korteafstandsraketten in de richting van zijn oostelijke wateren. Nadat de Verenigde Staten een vliegdekschip in de buurt van het Koreaanse schiereiland hadden herplaatst. Dit was een reactie op de eerdere lancering door Pyongyang van een nucleair raket boven Japan.


Tienduizenden Joden waren begin deze week voorafgaand aan Yom Kippur (de Grote Verzoendag) bij de Westelijke Muur te zien. Mijn gebed is dat het volk van Israël zal ontdekken dat hun eeuwige verzoening is gedaan in de Persoon en het werk van Jezus Christus.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.