Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 6 juli 2023

7 juli 2023

Operatie Home & Garden

Het is een heftige week geweest in Israël sinds het leger Operatie Home and Garden lanceerde om een ​​einde te maken aan de rol van de noordelijke Samariaanse stad Jenin als toevluchtsoord voor terroristen. De actie begon op 2 juli met aanvallen van drones vanuit de lucht, terwijl meer dan 100 militaire voertuigen het gebied binnenreden. Explosieve laboratoria werden vernietigd, munitie werd opgeblazen of in beslag genomen, hoofdkwartieren en schuilplaatsen werden gesloopt en 13 leiders van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad werden gedood.

Het grote succes van de operatie kon grotendeels worden toegeschreven aan het feit dat de terroristen zo’n sterke aanval niet hadden verwacht. Onder de vorige “regering van verandering” begonnen deze gewelddadige extremisten zich op hun gemak en veilig te voelen. Maar er is een nieuwe sheriff in de stad, die toevallig een oude sheriff is :-). Tegen het begin van Operatie Home and Garden zei premier Benjamin Netanyahu: “We zullen overal en altijd terroristen treffen. De vergelijking is veranderd. Wie het twee maanden geleden nog niet begreep, zal het de komende dagen wel begrijpen.” Ik vermoed dat de boodschap luid en duidelijk is ontvangen.

Degenen onder jullie die een van mijn twee romans hebben gelezen, Operation Joktan en By Way of Deception, zullen bekend zijn met het oude Talmoedische gezegde: “Als iemand je komt vermoorden, sta dan op en dood hem eerst.” Operatie Home and Garden: Netanyahu en het leger stonden op en doodden die terroristen die vastbesloten waren hun gruwelijke aanvallen op onschuldige Israëlische burgers voort te zetten. Toen na afloop van de operatie vijf raketten vanuit Gaza werden afgevuurd, bleek helaas dat deze jihadisten hun lesje nog niet hebben geleerd. Diezelfde dag, reed een 20-jarige Palestijnse terrorist met een auto in op voetgangers, sprong er toen uit en begon mensen neer te steken. Tegen de tijd dat hij werd gestopt, had hij zeven mensen gewond. De jihadisten lijken gewoon vastbesloten om op de harde manier te leren. Wat Netanyahu en zijn medeleiders ons de afgelopen dagen hebben laten zien, is dat ze volledig voorbereid zijn om de juiste mensen bijeen te roepen en Hamas en de Islamitische Jihad zoveel lessen te geven als nodig is zodat ze weten dat ze nooit ongestraft onschuldige burgers kunnen aanvallen.

Israëlische vrouw ontvoerd in Irak
Een promovendus van Princeton University die zowel de Israëlische als de Russische nationaliteit heeft, werd in maart ontvoerd door sjiitische Iraakse Hezbollah-brigades. Elizabeth Tsurkov, een gerespecteerd expert op het gebied van terroristische groeperingen en het Midden-Oosten, was in Irak om haar doctoraat te onderzoeken toen ze werd ontvoerd uit het Koerdische deel van Bagdad. Premier Netanyahu gaf toe weinig meer te weten over de huidige situatie van Tsurkov, behalve dat ze leeft en momenteel veilig is. Hij maakte ook duidelijk dat hij Irak verantwoordelijk houdt om ervoor te zorgen dat haar veiligheid blijft bestaan. In het verleden tweette Tsurkov dat ze het eens was met het beleid van Israël tegen het sluiten van deals voor gevangenen.

Mossad ondervraagt ​​potentiële moordenaar in Iran
In een gedurfde operatie vond en ondervroeg de Mossad de potentiële moordenaar van Israëlische zakenlieden, Yousef Shahbazi Abbasalilo, in zijn thuisland Iran. Abbasalilo maakte deel uit van een team van terroristen dat was belast met het opsporen en vermoorden van Israëlische burgers op het eiland Cyprus. Nadat hij zijn doelwit een tijdje had gevolgd zonder een geschikt moment te vinden om de trekker over te halen, werd de Iraanse agent gedwongen naar zijn thuisland te vluchten toen de Cypriotische regering lucht kreeg van het complot. Dat is het moment waarop de Israëlische spionagedienst de man op pakte. In een onlangs gepubliceerde video-ondervraging legt Abbasalilo de plot in detail uit en geeft hij toe dat hij eraan heeft deelgenomen. Het is niet bekend wat het lot van de mislukte huurmoordenaar momenteel is.

Hezbollah zoekt de confrontatie langs de Libanese/Israëlische grens
Vorige maand werden door Hezbollah twee tenten opgezet op Israëlisch grondgebied in het Mount Dov-gebied langs de grens tussen Libanon en Israël. Het gebied werd door Israël verworven van Syrië tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967, maar Libanon beweert dat het land van hen is. De tenten waren opgezet in een duidelijke provocatie in de richting van een militair conflict, en het leek erop dat het bijna het gewenste effect had bereikt. Zondag verplaatste Hezbollah één van de tenten uit het betwiste gebied. Op dit moment raakt de UNIFIL-vredesmacht van de VN erbij betrokken en probeert de escalerende spanningen te matigen.

Massale rellen in Frankrijk, Belgie en Zwitserland
In de nacht van 27 juni werd een 17-jarige Algerijnse bezorger neergeschoten door de politie. De dood van Naher Merzouk in een voorstad van Parijs veroorzaakte een reeks zeer gewelddadige en destructieve protesten onder de Franse moslimbevolking, die 15% van het totaal uitmaakt. Openbare gebouwen werden in brand gestoken, winkels werden geplunderd, auto’s werden in brand gestoken en wetshandhavers werden aangevallen. De rellen verspreidden zich snel naar tientallen steden in het land en vonden uiteindelijk hun weg naar België en Zwitserland. De schuld die de Franse president Emmanuel Macron gaf aan ‘videogames, sociale netwerken en slecht ouderschap’ viel velen niet in goede aarde, en zijn schijnbare afwezigheid ook niet. Geruchten begonnen de ronde te doen dat het leger klaar was om de president te ontslaan en de leiding over te nemen als Macron niet resoluut genoeg zou optreden. Ondanks dat het geweld begint af te nemen, bereidt Frankrijk zich voor op een financiële klap. Afgezien van de kosten van de schade, wordt verwacht dat het toerisme zal afnemen doordat mensen heroverwegen om naar een land te reizen dat een cultureel slagveld aan het worden is.

Wagner Group systematisch ontmanteld
Na de mislukte staatsgreep wordt de Russische huurling Wagner Group ontmanteld. Alle wapens en uitrusting worden door het Russische leger in beslag genomen, terwijl de leden van het burgerleger worden “uitgenodigd” om zich bij de Russische gelederen aan te sluiten. Voormalig hoofd van de huurlingengroep, Yevgeny Prigozhin, zou voor het laatst in een vliegtuig naar Minsk, Wit-Rusland hebben gezeten, maar zijn huidige verblijfplaats is onbekend.

Oekraïne waarschuwt voor mogelijke Russische nucleaire actie
Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy plaatst Rusland explosieven rond de kerncentrale van Zaporizja, mogelijk als voorbereiding op een nucleaire actie. Bewakingsfoto’s lijken te laten zien dat er er mogelijk explosieven op de derde en vierde productie-eenheid van de op één na grootste nucleaire installatie van Europa zijn geinstalleerd. Moskou beschuldigt op zijn beurt Kiev ervan zich op dezelfde truc voor te bereiden. Zelenskyy is echter onvermurwbaar en zegt: “De wereld ziet – kan niet anders dan zien – dat de enige bron van gevaar voor de kerncentrale van Zaporizhzhia Rusland is en niemand anders.”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.