Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 6 april 2023

7 april 2023

Een staatsgreep in Israel voorkomen – de conservatieven staan ​​achter Netanyahu
Afgelopen donderdag kwamen bijna 100.000 aanhangers van het plan voor justitiële hervorming van premier Benjamin Netanyahu bijeen in Tel Aviv, waarbij ze dezelfde hoofdweg blokkeerden die de anti-hervormingsdemonstranten enkele dagen eerder hadden afgesloten. Hoewel velen teleurgesteld zijn dat de premier het gerechtelijk plan heeft stopgezet, erkennen de meesten de noodzaak ervan. Moshe Saada, een lid van Netanyahu’s Likud-partij, zei dat Israël op het punt stond van een militaire staatsgreep. Generaals van het leger hadden de regering bedreigd, wat ertoe leidde dat de premier besloot dat er een time-out nodig was voor de gerechtelijke wetgeving.

Palestijnen passen gebruikelijke tactieken toe en behalen gebruikelijke resultaten
Rond belangrijke Joodse feestdagen bevat het Palestijnse draaiboek de volgende opbouw:

  1. Val de al-Aqsa-moskee op de Tempelberg binnen en neem deze over.
  2. Protesteer en gooi wat dingen rond.
  3. Blijf langer op de Tempelberg dan de afgesproken regels en protocollen toestaan.
  4. Zet camera’s aan als de Israëlische politie komt om de Palestijnen weg te halen van de Tempelberg
  5. Toon video’s aan de wereld om te laten zien hoe de Joden van plan zijn de Tempelberg over te nemen en de Arabieren te vervolgen.

Waarom blijven de Palestijnen dit keer op keer doen? Omdat het werkt. Terwijl iedereen die aandacht besteedt aan wat er echt aan de hand is, alleen maar met zijn ogen rolt en zijn hoofd schudt, nemen de meeste mensen niet de tijd om het ware verhaal te leren kennen. Ze zien alleen beelden van de Israëlische politie op de Tempelberg en lezen het korte onderschrift van het Palestijnse verhaal. Voordat je het weet, wordt Israël opnieuw belasterd, neemt de VN een nieuwe resolutie aan en zijn Israël en Gaza terug in een gevecht tussen raketten en luchtaanvallen. Dat is wat er sinds dinsdag is gebeurd en waarschijnlijk nog enkele dagen zal voortduren. Tegenwoordig escaleert het allemaal nog meer.

Israel’s vliegtuigen en Iran’s Drone
In de afgelopen twee weken heeft Israël de ‘volmachten’ van Iran in Syrië maar liefst vijf keer geslagen. Het islamitische regime maakt gebruik van de onenigheid in Israël om drones, baanbrekende precisieraketten en hoge militaire functionarissen naar Syrië te sturen. De regering van premier Netanyahu heeft echter heel duidelijk aangetoond dat als het om nationale defensie gaat, we geen land zijn om mee te spotten. Twee Iraanse functionarissen zijn gedood en productiefaciliteiten voor drones zijn zwaar aangevallen. De reactie van Iran was echter ongebruikelijk. Ten eerste, waar ze normaal gesproken zouden ontkennen dat ze militaire leiders in Syrië hadden, noemden ze ze deze keer en publiceerden ze zelfs details over hun begrafenissen. Om te laten zien dat hun dronecapaciteiten niet vermindert zijn, vlogen ze vervolgens met een UAV over de Syrische grens naar Israël. In plaats van de drone neer te schieten, bracht de Israëlische luchtmacht (IAF) hem elektronisch naar de grond, zodat ze hem uit elkaar kunnen halen en bestuderen.

Turkije opent de deur voor de toetreding van Finland tot de NAVO
Nadat hij Finland had geprezen voor het nemen van belangrijke stappen om de veiligheid van Turkije te beschermen, trok de Turkse president Recep Tayyip Erdogan het bezwaar van zijn land tegen de toetreding van Finland tot de NAVO in. Dinsdag werd het Scandinavische land het 31e lid van de veiligheidsalliantie. Dit is een grote klap voor president Vladimir Poetin, aangezien het de aanwezigheid van de NAVO aan de Russische grens enorm uitbreidt. De dag nadat Finland toetrad tot de NAVO, kondigde het land aan dat het het David Sling luchtverdedigingssysteem van Israël gaat kopen voor een bedrag van honderden miljoenen dollars.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump pleit onschuldig in de rechtbank van NYC
In een beweging – die absoluut niemand schokt die enig begrip heeft van het huidige links –  heeft een rechtbank in Manhattan de voormalige president Donald J. Trump aangeklaagd wegens het vervalsen van zakelijke documenten op 34 punten. De aanklachten komen voort uit zwijggeld dat naar verluidt is betaald aan twee pornosterren. De 45e president pleitte niet schuldig op alle punten. Zijn volgende rechtszitting zal pas in december plaatsvinden.

VS doodt ISIS-leider
Khalid `Aydd Ahmad al-Jabouri bevond zich aan de verkeerde kant van een Amerikaanse aanval in Syrië, en nu kan hij niet langer doorgaan met het plannen van ISIS-aanvallen in Europa. Bedankt, CENTCOM!

VS overweegt een gedeeltelijke nucleair akkoord met Iran, ondanks aanslagen op Amerikanen
Minder dan twee weken nadat ‘Iraanse gevolmachtigden’ een Amerikaanse civiele aannemer hebben gedood en vijf militairen en een tweede aannemer hebben verwond, overweegt de regering-Biden om een ​​gedeeltelijk nucleair akkoord af te sluiten met het Iraanse terroristische regime. In dit voorstel gaat de VS 7 miljard dollar deblokkeren en andere sancties versoepelen. In ruil daarvoor zou Iran beloven hun verrijking op 60% te houden. Aangezien het IAEA al heeft vastgesteld dat de ayatollahs uranium tot 90% heeft verrijkt, lijkt die belofte enigszins dubieus. Het is geen wonder dat de Saoedische kroonprins zijn hoofd van het Amerikaanse Westen naar het Chinese Oosten wendt.

OPEC+ productiedaling veroorzaakt wereldwijde prijsstijging
De OPEC+-landen hebben zondag besloten de olieproductie te verminderen. De volgende dag schoten de prijzen omhoog met 6%. Door de bezuinigingen als “voorzorgsmaatregel” te omschrijven, brengt de daling met 1,16 miljoen vaten per dag (bpd) de totale recente productievermindering op 3,66 miljoen bpd. Gelijktijdig heeft Japan besloten het gesanctioneerde prijsplafond op Russische olie te breken. Om ervoor te zorgen dat ze ruwe olie van Rusland kunnen blijven kopen.  De VS hadden aangedrongen op een maximumprijs van $ 60/vat voor zichzelf en voor Europa. Japan legde hun zaak voor aan de VS en de Amerikanen stemden in met de uitzondering.

Chinese yuan verslaat Amerikaanse dollar
Voor het eerst heeft de Chinese yuan de Amerikaanse dollar voorbijgestreefd als de meest verhandelde valuta in Rusland. Terwijl de voortdurende westerse sancties als gevolg van de strijdlust van Rusland tegen Oekraïne,  Moskou en Washington hebben gescheiden, heeft Peking de kans gegrepen om de leemte op te vullen. Het groeiende partnerschap tussen de Rusland en China zou een bron van zorg moeten zijn voor Europa en Amerika.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.