Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 5 oktober 2023

6 oktober 2023

Poetin is gastheer van Libië en Soedan
De Libische militaire sterke man Khalifa Haftar had afgelopen donderdag een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in Moskou. Diezelfde dag had Poetin ook een ontmoeting met de Zuid-Soedanese president Salva Kiir. Beide bijeenkomsten maakten melding van verdieping van de relaties. Waarom is dit belangrijk? In de komende Ezechiël 38-oorlog, die waarschijnlijk de aanleiding zal zijn voor de opkomst van de antichrist, sluiten twee landen zich aan bij Rusland, Turkije en Iran in hun aanval op Israël. Die landen zijn Libië en Soedan.

Amerika in problemen met financiering wapenvoorraden
Terwijl de wapenvoorraden voor het Amerikaanse leger naar Oekraïne werden afgevoerd, was het plan om dat oorlogsmaterieel aan te vullen, zodat de Amerikaanse strijdkrachten volledig bevoorraad konden blijven. Maar het geld dat voor die aanvulling is uitgetrokken, is bijna op, en volgens Pentagon-controleur Michael McCord zijn de VS “al gedwongen de aanvulling van onze eigen strijdkrachten te vertragen om zich in te dekken tegen een onzekere financieringstoekomst.” Dit zou de militaire paraatheid van Amerika snel kunnen aantasten. In de tussentijd zullen de VS als noodoplossing een grote hoeveelheid in beslag genomen Iraanse wapens en munitie naar Oekraïne overbrengen. Aan de overkant van de oceaan heeft Groot-Brittannië ook geen militaire uitrusting meer die ze aan Oekraïne kunnen doneren. “We hebben alles weggegeven wat we ons konden veroorloven”, vertelde een anonieme militaire functionaris aan The Daily Mail.

Iran is woedend op Saoedi-Arabië
De Iraanse Opperste Leider, Ayatollah Ali Khamenei, waarschuwt landen die proberen de betrekkingen met Israël te normaliseren. “Het definitieve standpunt van de Islamitische Republiek is dat landen die de gok van normalisatie met Israël wagen, zullen verliezen. Ze wedden op een verliezend paard”, zei Khamenei. Het boze oog van Iran is vooral gericht op Saoedi-Arabië. Het lijkt erop dat de Iraniërs het gevoel hebben dat de Saoedi’s hen hebben gebruikt en alleen maar deden alsof ze betere betrekkingen met hen en met China verlangden. In werkelijkheid was het slechts een list om de aandacht van de Amerikanen te trekken, zodat ze een betere militaire veiligheidsovereenkomst konden krijgen. Hun woede is zo erg dat als er in de komende paar weken een paar explosies plaatsvinden bij een Saoedische olie-installatie, je niet verrast moet zijn.

Note vertaler: 
In Ezechiël 38 wordt beschreven dat Rusland om economische redenen Israel gaat aanvallen. Turkije, Iran, Soedan en Libië zullen zich hierbij aansluiten. Saoedie-Arabië, Europa en Amerika zullen dit met woorden veroordelen maar afzijdig blijven. Of omdat ze militair zwak zijn, of omdat ze hier bewust voor kiezen. Het lijkt er steeds meer op dat de politieke ontwikkelingen die we nu zien een voorbereiding zijn op het Ezechiel scenario dat waarschijnlijk de aanleiding zal zijn voor de opkomst van de antichrist die dan vrede en veiligheid beloofd…

Joodse indringers op Soekot (Loofhuttenfeest)?
Arabische media haalden woensdag uit naar Joodse ‘kolonisten’ en beschuldigden hen van het ‘bestormen’ van het Al-Aqsa Tempelcomplex, ook bekend als de Tempelberg. Het is waar dat een recordaantal van 1500 Joden het gebied binnenkwamen, maar zij deden dit op vreedzame en legale wijze. De Palestijnse media gingen nog een stap verder en noemden hen ‘indringers’. Er zit ironie in deze beschuldiging, aangezien ‘Palestina’ komt van het woord ‘Filistijn’, wat ‘indringer’ betekent.

Iraans wapenkonvooi doelwit van Israëlische luchtaanvallen
Iran stuurde een konvooi wapens via Irak naar Syrië met de missie deze in handen van Hezbollah te krijgen. Ze hebben het nooit gehaald. Zaterdagavond, net ten westen van Damascus, werd het konvooi door Israëlische luchtaanvallen uitgeschakeld. Maandagavond richtten verdere Israëlische aanvallen zich op militaire middelen, waarbij verschillende gebouwen werden beschadigd en twee Syrische soldaten gewond raakten.

Meer diplomatieke overwinningen voor Israël
Minder dan 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust heeft Israël een overeenkomst getekend om Duitsland zijn Arrow 3-raketverdedigingssysteem te verkopen, ontwikkeld in samenwerking met de Verenigde Staten. “Het is, zonder te overdrijven, een historische dag voor onze beide landen”, zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius, toen hij de overeenkomst met zijn Israëlische tegenhanger Yoav Gallant in Berlijn ondertekende. Ondertussen schreef de Israëlische minister van Communicatie Shlomo Karhi gisteren in Riyadh geschiedenis als de eerste Israëlische politicus die officieel een toespraak hield in Saoedi-Arabië. Nadat hij zijn toehoorders in het Engels had toegesproken, besloot hij zijn woorden met een zegen in het Arabisch, waarin hij vroeg of ‘God vrede tussen ons zou brengen.’

Iran vreest een tweede Mahsa Amini-achtig incident
Afgelopen zondag werd Armita Geravand, een 16-jarige studente, aangevallen door de Iraanse zedenpolitie omdat ze een hijab niet correct droeg. Ze zat in een metro toen ze werd aangesproken, waarbij haar hoofd tegen een paal werd geslagen. Ze ligt nu in coma in het Iraanse luchtmachtziekenhuis in Teheran. Het is iets meer dan een jaar geleden dat de 22-jarige Mahsa Amini door dezelfde religieuze groep werd doodgeslagen. De moord op Amini leidde tot maanden van sociale onrust, resulterend in de dood van meer dan 500 demonstranten en de gevangenneming van duizenden anderen. De regering probeert haastig het verhaal de kop in te drukken voordat de vonken van onvrede met het islamitische regime opnieuw in vlammen opgaan.

Terroristische aanval in Pakistan doodt 54 mensen
In Mastung, in de provincie Baluchistan, Pakistan, waren 500 gelovigen bijeengekomen om de verjaardag van Mohammed te vieren. Op deze menigte stuurde Islamitische Staat één of twee zelfmoordterroristen. Bij het resulterende bloedbad kwamen 54 mensen om het leven en raakten meer dan 70 gewond. Dit was de laatste in een reeks aanvallen die de afgelopen week in het gebied plaatsvonden.

Ongekende afzetting van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden
In een beweging die ongekend was in de Amerikaanse politiek, werd een voorzitter van het Huis van Afgevaardigden door zijn eigen partij afgezet. Het Republikeinse congreslid Kevin McCarthy werd uitgedaagd door een groep conservatieven van de Republikeinse Partij, onder leiding van congreslid Matt Gaetz, nadat hij had ingestemd met een niet-goedgekeurde deal met de Democraten om de regering open te houden. Na een verhit debat binnen de partij stemden acht Republikeinen en alle Democraten voor het afzetten van McCarthy.

Na de nederlaag tegen Azerbeidzjan trekken de Armeniërs terug tegen Turkije
Slechts enkele dagen nadat Armenië in het Nagorno-Karabach-conflict gedwongen werd toe te geven aan Azerbeidzjan, hield de Annenberg School voor Communicatie en Journalistiek van de Universiteit van Zuid-Californië een conferentie over het Turkse buitenlandse beleid. Demonstranten kwamen opdagen, beledigd omdat de school zich zou concentreren op Turkije, een oude vijand van Armenië, in een tijd van rouw om degenen die verloren zijn gegaan in de gevechten en het voortdurende lot van duizenden Armeniërs die ontheemd waren door het conflict en de vele anderen. die zich in een precaire situatie bevinden in de nu vijandige regio. Toen Turkse diplomaten het forum verlieten, veranderden de gezangen in flessen en in vuisten. “Het is ongelooflijk beschamend dat USC Annenberg ervoor kiest om in deze tijd van rouw een evenement als dit te organiseren”, zegt Sonia Meroian, bestuurslid van de Armeense Studentenvereniging.

Koerdische zelfmoordterrorist leidt tot zware vergelding
Een lid van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) rende zondag naar de ingang van het Turkse Ministerie van Binnenlandse Zaken in Ankara en blies zichzelf op. Twee politieagenten raakten gewond. Een tweede bommenwerper werd gedood tijdens een vuurgevecht voordat hij zijn explosieven tot ontploffing kon brengen. Later op de dag vielen Turkse straaljagers twintig doelen van de PKK in Noord-Irak aan.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.