Jodenhaat die escaleert in oorlog Israel met terroristische organisaties en indirect Iran

10 oktober 2023

Jodenhaat die escaleert in oorlog Israel met terroristische organisaties en indirect Iran

 

De vertaalde update van Amir Tsjarfati op 9 oktober 2023:

 Het was 06.30 uur op een mooie zaterdagse sabbatochtend. Overal in Israël sliepen mensen uit op deze laatste dag van Soekot, het vreugdevolle Loofhuttenfeest. In het zuiden van Israël, op slechts vijf kilometer van de grens met Gaza, begon een nachtelijke rave met meer dan duizend jongeren net ten einde te komen. Deze mensen wisten niet dat in de sereniteit van deze dag de Palestijnse terreurgroep Hamas op het punt stond een alomvattende aanval op meerdere niveaus te lanceren, waarbij gebruik werd gemaakt van capaciteiten die nog nooit eerder tegen Israël waren ingezet.

Er werden drones gelanceerd die bommen lieten vallen op de Israëlische militaire buitenposten langs het grenshek, waardoor de commandostructuur op grondniveau langs Gaza onmiddellijk werd geneutraliseerd. Er was dus niemand meer die aan de hogere niveaus van leiderschap rapporteerde wat er gebeurde. Tegelijkertijd begonnen er raketten vanuit Gaza op Israël te schieten, eerst honderden, daarna duizenden. Het afvuren van raketten was niet ongebruikelijk. Wat atypisch was, was het enorme aantal raketten dat voorbij het Iron Dome-verdedigingssysteem kwam.

Dit alles vond plaats om het derde front van de aanval te maskeren, een aanval die nog nooit eerder vanuit Gaza heeft plaatsgevonden. Het grenshek werd doorbroken en op sommige plaatsen volledig afgebroken. Meer dan duizend terroristen begonnen door de gaten te stromen, sommigen in auto’s en vrachtwagens, velen op motorfietsen. Ze kwamen om op Joden te jagen.

Toen het geweervuur ​​eenmaal begon, kwamen de eerstehulpverleners politie, brandweerlieden en ambulancepersoneel in actie. Velen van hen werden gedood toen ze probeerden de onschuldige burgers te verdedigen. Waar was de militaire reactie? Ten eerste werd, zoals we eerder zagen, het grensvlak van de communicatie doorgesneden. Ten tweede: als er in het verleden raketten werden afgevuurd, was het vaak een list om terroristen te maskeren die probeerden vanuit Libanon in het noorden Israël binnen te komen. Veel van de speciale militaire eenheden gingen dus de verkeerde kant op.

Het duurde vier uur voordat het leger een gezamenlijke reactie op touw had gezet, die uiteindelijk Operatie Iron Sword werd genoemd. Tegen die tijd was het bloedbad verwoestend. Lichamen van Joodse burgers lagen verspreid over de straten. Een nog onbekend aantal werd ontvoerd en gegijzeld naar Gaza. Vrouwen, kinderen, ouderen, niemand bleef gespaard van het geweld van deze Palestijnse criminelen. Sinds de Holocaust hebben we niet meer zoveel Joden in het openbaar opgepakt, geslagen en vernederd gezien. En nooit eerder is dit gebeurd binnen de grenzen van het moderne Israël. Uiteindelijk, toen het tij van de strijd eenmaal was gekeerd, vluchtten de terroristen terug naar Gaza.

De Israel Defense Forces (IDF) volgden hen. Hamas-leden, van de topleiders tot aan de soldaten, waren het doelwit, evenals hun hoofdkwartieren, pakhuizen en huizen. Dit maakt allemaal deel uit van een reactie op drie niveaus van het Israëlische leger. Het eerste niveau is het zuiveren van Israël van alle terroristen. Iedereen die als onderdeel van deze aanval de grens is overgestoken en zich nog steeds in Israël bevindt, moet worden gearresteerd of vermoord. Het tweede niveau is het wegnemen van Hamas en andere terroristische organisaties die Israël bedreigen al hun militaire capaciteiten. Om dit te bereiken heeft de Israëlische regering een beroep gedaan op Artikel 40 van de Basiswetten, wat neerkomt op een oorlogsverklaring. De laatste keer dat Artikel 40 werd gebruikt was in 1973 tijdens de Jom Kipoeroorlog. Hierdoor kan de IDF alle lucht-, grond- en zeestrijdkrachten inzetten om deze prestatie te volbrengen.

Het derde niveau van Israëls reactie is het ter verantwoording roepen van de landen die Hamas bij deze aanval hebben geholpen. Hamas is noch uitgerust, noch geavanceerd genoeg om dit in zijn eentje voor elkaar te krijgen. De meesten kijken automatisch naar Iran, maar de Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat de ayatollahs er niet bij betrokken waren. De vraag die we moeten stellen is: wie heeft de stoorapparatuur zo geavanceerd dat de bescherming van de Iron Dome teniet wordt gedaan? En welk land heeft drones effectief gebruikt om bommen op doelen te laten vallen? Het antwoord is Rusland. De relatie tussen Moskou en Jeruzalem is verslechterd als gevolg van de groeiende export van aardgas door Israël en de verdieping van de relaties van Rusland met de vijanden van Israël, zoals Iran, Syrië en Libanon.

Om te weten hoe we er effectief voor kunnen zorgen dat dit niet meer gebeurt, moeten we begrijpen wat tot deze aanval heeft geleid en wat er moet gebeuren om te garanderen dat het niet meer gebeurt. Deze terroristische actie ging niet over grieven uit het verleden of land of enig ander excuus waar liberale politici en media mee zullen komen. Dit is puur religieus van aard, wat blijkt uit de naam die zij aan hun aanval gaven: Amaliyyat Tufan al-Aqsa, oftewel Operatie Al-Aqsa Flood. Een recordaantal Joden bezocht (of overstroomde) het terrein van de al-Aqsa-moskee, ook wel bekend als de Tempelberg, in Jeruzalem tijdens de heilige dagen rond Jom Kipoer en Soekot. De radicale moslims noemden het een provocatie, ondanks dat het legaal en ordelijk was, en de joden aanbaden niet op de Tempelberg en verstoorden de islamitische eredienst niet.

Maar de Jodenhaat is al veel langer aan de gang. Als er één ding is waar zowel radicale sjiitische als soennitische moslims het over eens zijn, dan is het dat de joden in Israël moeten worden uitgeroeid. Dit gaat niet over land, het gaat over op religie gebaseerde genocide aangewakkerd door Iran en een radicale jihadistische agenda. Als je meer wilt weten over de oorsprong van deze haat, bekijk dan de video ‘The Final Jihad’. Omdat de oorsprong van deze en andere terroristische aanslagen tegen Israël eerder gebaseerd is op religie en etniciteit dan op daden, weten we dat er niets is dat we als Joden kunnen doen om te voorkomen dat ze ons opnieuw willen aanvallen. Het enige wat we kunnen doen is hun vermogen daartoe wegnemen.

In de toekomst moet Israël de afschrikking herstellen, of deze nu gebaseerd is op respect voor de kracht van ons leger of op de persoonlijke angst van elke potentiële terrorist. Omdat ze nadenken over wat er met hen, hun familie en hun huis zou kunnen gebeuren als zij zich bij de jihadisten aansluiten. Daarnaast moet Israël Hamas elimineren. Om dit te doen moet de IDF ophouden zich zorgen te maken over wat de wereld zal zeggen en wat de media zullen zeggen. De zijden handschoenen moeten uit.

Vervolgens moeten er een heleboel vragen beantwoord worden

  • Wat gebeurde er aan de grens?
  • Hoe konden we, met onze ongelooflijk geavanceerde apparatuur en sensoren, deze aanval niet zien aankomen?
  • Hoe hebben wij het neerhalen van het hek en het binnenstromen van honderden voertuigen door de bres gemist?
  • Hoe konden we niet op de hoogte zijn van hun nieuwe communicatienetwerk dat buiten onze toegang lag?

Omdat onze inlichtingendiensten tot de beste ter wereld behoren, zijn de belangrijkste vragen:

  • In de eerste plaats: hoe hebben we niets van deze aanval vooraf geweten?
  • En ten tweede: als we hiervan op de hoogte waren, wie heeft de informatie dan tegengehouden?

Dit zijn de vragen die elke Israëliër bezighoudt. Ik behoor niet tot de vele complottheoretici die zijn opgedoken, maar ik ben het er honderd procent mee eens dat er een aantal zeer moeilijke vragen zijn die moeten worden beantwoord.

Zaterdag was ‘de 9/11’ van Israël. Er zijn al meer dan 700 Israëlische dode lichamen gevonden. De verwachting is dat het aantal de komende dagen minimaal 1000 zal bereiken. Er zijn ruim 2000 gewonden, van wie velen in kritieke toestand. Mijn gebed is dat deze gruwelijke gebeurtenis op de een of andere manier eenheid zal brengen in mijn zeer gebroken land. Ik hoop ook dat als andere naties ons omringen en steunen, dit meer vrede voor Israël zal brengen. Maar omdat ik de Bijbel ken, begrijp ik dat elke stap voorwaarts van korte duur zal zijn. Israël zal ongetwijfeld te maken krijgen met toenemend geweld naarmate de dagen verstrijken.

Wat we zojuist hebben meegemaakt is de eerste fase van de aanvallen op Israël. Eén relatief kleine terreurorganisatie die grote schade aanricht aan de Joodse burgerbevolking. Vervolgens komt fase twee, waarin talloze terreurorganisaties zich zullen verenigen voor een aanval op meerdere fronten. Hezbollah zal zich aansluiten bij andere Iraanse bondgenoten om Israël ten val te brengen. Zelfs de terroristische groepering Kata’ib Sayyid al-Shuhada, heeft na de aanval van zaterdag dreigementen geuit tegen Israël en de VS.

De derde fase zal zijn wanneer naties zich bij andere naties zullen voegen om tegen Israël op te treden. Dat is de oorlog in Ezechiël 38. Ik begrijp dat er mensen zijn die deze aanval aan Ezechiël 38 koppelen. Dat kan niet om drie redenen zijn.

  • Ten eerste is de schaal veel te klein vergeleken met Ezechiël 38.
  • Ten tweede waren niet alle spelers van die oorlog bij deze oorlog betrokken.
  • Ten derde maakt het feit dat de VS de USS Gerald Ford-aanvalsgroep met ongeveer 110 Tomahawk-raketten naar de regio sturen, teniet dat dit Ezechiël 38 is. In dat scenario zal er niemand zijn die Israël te hulp komt.

Bid voor Israël. Bid voor de families die dierbaren hebben verloren. Bid voor de gevangenen en de gewonden. Ze zullen allemaal een ongelooflijk trauma hebben dat ze de komende maanden en jaren zullen moeten verwerken. Bid om wijsheid voor premier Netanyahu en de regering terwijl zij hun reactie tegen Hamas uiten en de stappen evalueren om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Bid vooral dat God hierdoor op de een of andere manier verheerlijkt wordt.

Mijn hart is gebroken voor mijn natie en mijn volk. In tijden als deze kan ik alleen maar troost vinden in de Bijbel

Al onze vijanden hebben hun mond tegen ons geopend. Paniek en valkuilen zijn ons overkomen, verwoesting en vernietiging; mijn ogen stromen van water vanwege de vernietiging van de dochter van mijn volk. Mijn ogen storten onophoudelijk neer, zonder te stoppen, totdat de HEER naar beneden kijkt en vanuit de hemel ziet…

… Ik riep Uw naam aan, O HEER, vanuit de laagste put. U hebt mijn stem gehoord, verberg uw oor niet voor mijn gebed om verlichting, voor mijn roep om hulp. U kwam dichterbij toen ik U aanriep; Je zei: ‘Wees niet bang!’

(Klaagliederen 3:46-50, 55-57)


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.