Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 5 januari 2023

6 januari 2023

Israëlische luchtaanval op Damascus
Toen ik maandagochtend om 01.30 uur werd gewekt door het geluid van vijf F-16’s die opstegen vanaf de nabijgelegen vliegbasis Ramat David, wist ik vrij zeker waar ze heen gingen. Zeker, ik zag later dat de Israëlische luchtmacht (IAF) de internationale luchthaven van Damascus had getroffen, waar ze twee landingsbanen tijdelijk buiten gebruik hadden gesteld en een wapenopslagplaats had geraakt die uit Iran was aangekomen. De aanval trof ook een heilige plaats in de buitenwijken van de hoofdstad waar meer wapens werden opgeslagen. Twee Syrische soldaten werden gedood en twee anderen raakten gewond.

De Algemene Vergadering van de VN neemt een nieuwe resolutie aan tegen Israël
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft weer een van haar nietszeggende resoluties aangenomen waarin het Internationaal Gerechtshof wordt verzocht zich uit te spreken over het Israëlisch-Palestijnse conflict, de Israëlische ‘annexatie’ en de ‘juridische status van de bezetting’. Gepromoveerd door de Palestijnen, is dit de 141e resolutie tegen Israël die pas sinds 2015 uit de AVVN is gekomen. Helaas voor de rest van de wereld zijn ze ver achterop geraakt als het gaat om de veroordeling door de AVVN en slaagden ze er slechts in om 68 negatieve resoluties op te halen. wereldwijd in dezelfde tijdspanne. Het volk Israël beloofde de resolutie de aandacht te geven die het verdient, waarna iedereen falafel ging eten.

Het belangrijkste obstakel voor vrede tussen Israël en Saoedi-Arabië is de regering-Biden
De verrassende relatie tussen Israël en Saoedi-Arabië blijft groeien. Maar er is een onwaarschijnlijke belemmering voor de ondertekening van een vredesovereenkomst tussen de twee naties. Het is de regering-Biden. De Saoedi’s erkennen de nauwe band tussen Israël en de VS, en ze hebben gewoon geen vertrouwen in een regering die zo graag een deal met Iran wilde sluiten. Ze erkennen echter ook dat Israël de enige natie is die net zo bezorgd is over een nucleair Iran als zij. Het zal interessant zijn om te zien of de pas geïnstalleerde premier Benjamin Netanyahu in staat is een vredesakkoord te smeden met deze voormalige vijand. Bedenk dat Sheba en Dedan (Saoedi-Arabië) profetisch gesproken niet tegen Israël zullen vechten, maar in plaats daarvan zullen protesteren tegen de aanvallen op de natie. Note vertaler: Zoals uitgelegd in de video Ezechiel 36, 37 & 38 en de eindtijd

Opperrabbijn van Moskou die uit Rusland is gevlucht, moedigt andere joden aan hetzelfde doen
De verbannen opperrabbijn van Moskou, Pinchas Goldschmidt, moedigt de 165.000 Russische joden aan om het land te ontvluchten nu het nog kan. Russische joden in de tsaristische en stalinistische tijdperken werden in moeilijke tijden vaak tot zondebokken gemaakt, en de rabbijn ziet het reële potentieel hiervan opnieuw in. “We zien toenemend antisemitisme terwijl Rusland terugkeert naar een nieuw soort Sovjet-Unie en stap voor stap het ijzeren gordijn weer naar beneden komt”, zei Goldschmidt. “Daarom geloof ik dat de beste optie voor Russische Joden is om te vertrekken.”

Dodelijke Oekraïense aanval op Russische troepen toegeschreven aan het gebruik van mobiele telefoons
Een gebouw van een beroepsopleiding dat was omgebouwd tot een tijdelijke kazerne voor Russische soldaten in Makiivka in de regio Donetsk, werd op nieuwjaarsdag getroffen door vier raketten. De resulterende ontploffing van de munitie die in de kelder was opgeslagen, zorgde ervoor dat het gebouw werd gesloopt. Rusland schat het dodental op 89, terwijl Oekraïne zegt dat het dichter bij de 600 ligt. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Russische functionarissen gaven de schuld aan het ongeoorloofde gebruik van mobiele telefoons door zijn troepen, waardoor het Oekraïense leger het gebouw kon aanvallen.

Russische oorlog tegen Oekraïense burgers
Oekraïense functionarissen melden dat Rusland op oudejaarsavond een kruisraketaanval heeft uitgevoerd op burgergebieden van Kiev. Ten minste één persoon werd gedood in het spervuur. Eerder diezelfde dag kende de Russische president Vladimir Poetin de Orde van St. George-medaille toe aan generaal Sergei Surovikin, de hoogste puur militaire onderscheiding van het land. Het is duidelijk dat Poetin blij is met de burgergerichte tactieken van de generaal die gericht zijn op het vernietigen van de infrastructuur van Oekraïne, met name het elektriciteitsnet.

VK zet IRGC op terroristenlijst
Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt om de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) binnen enkele weken op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen. De stap is het resultaat van geloofwaardig bewijs dat de IRGC van plan was Britse burgers of in het VK gevestigde burgers te ontvoeren of te vermoorden waarvan zij beweren dat ze de protesten in Iran aanwakkerden. “We hebben alleen al sinds januari [2022] minstens 10 van dergelijke potentiële bedreigingen gezien”, zei MI5-directeur Ken McCallum.

Iran veroordeelt opnieuw een demonstrant
Mehdi Bahman, een bekende auteur en illustrator, is maandag door het Iraanse regime ter dood veroordeeld. Hij werd in oktober gearresteerd, nadat de Iraanse protesten waren begonnen, zogenaamd wegens spionage nadat hij in april een kritisch interview over de regering had gegeven aan een Israëlische nieuwszender. Naar verluidt wordt hij naar de berucht gewelddadige Evin-gevangenis van Teheran gebracht in afwachting van zijn executie.

Politieke chaos in Washington, DC
Het is meer dan een eeuw geleden dat de VS dit soort politieke chaos in Washington D.C. hebben meegemaakt, aangezien het Huis van Afgevaardigden er zes keer niet in slaagde een voorzitter te kiezen. In een interne partijstrijd weigeren 20 Republikeinse congresleden hun stem uit te brengen op de leider van de reguliere GOP-kandidaat, de Republikeinse Conferentieleider van het Huis, Kevin McCarthy. De gemoederen laaien op en de woorden vliegen in het rond. Nebraska GOP-congreslid Don Bacon noemde de holdouts de “Taliban 20”, terwijl het Republikeinse congreslid uit Arizona, Andy Biggs, in een tweet reageerde op zijn wens om “het DC-kartel op te breken”. Ondertussen juichten en scandeerden de Democraten in de Kamer van het Huis bij elke mislukte stemming.

Grote storm raast over Californië
Californië heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat een dodelijke storm de staat is gaan teisteren. Door meteorologen een “bomcycloon” genoemd, wordt verwacht dat de wind met een snelheid van 50 tot 60 mph zal waaien, waarbij waarschijnlijk bomen en hoogspanningslijnen omver worden geworpen. Er wordt verwacht dat de regenval 3 tot 8 inch zal bereiken in lager gelegen gebieden, terwijl de sneeuwval in de Sierra Nevadas zal worden gemeten in voeten. Tussen D.C. en Californië moet men zich afvragen of God iemands aandacht probeert te trekken in Amerika?

COVID-testvereisten uitgebreid voor reizigers uit China
Aangezien het aantal COVID-gevallen in China exponentieel blijft groeien, leggen meer landen testen en beperkingen op aan reizigers uit het land. De landen die nu een soort vereiste hebben voor reizen vanuit China, zijn onder meer Italië, de VS, het VK, Frankrijk, Spanje, Australië, Canada, Japan, Zuid-Korea, India, Maleisië, Israël, Qatar en Marokko. Het laatste land op de lijst, Marokko, is het eerste land dat de extreme stap heeft gezet om alle reizigers uit China de toegang tot zijn grenzen te ontzeggen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.