Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 4 mei 2023

5 mei 2023

Kremlin getroffen door UAV-aanval – reden om Zelensky uit te schakelen? 
Gisteravond om 03.00 uur drongen twee UAV’s de Russische luchtverdediging binnen en bereikten het Kremlin. Daar werden ze vernietigd voordat ze de kans hadden om schade aan te richten. Rusland beweert nu dat het een poging van Oekraïne was om Vladimir Poetin te vermoorden, ondanks dat de Russische president niet aanwezig was en zelden het Kremlin bezoek – De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy ontkende de beschuldiging en zei: “We vallen Poetin of Moskou niet aan, we vechten op ons grondgebied.” Velen in het Russische leiderschap eisen vergelding, waarbij voormalig president Dmitry Medvedev zei dat het tijd wordt dat het leger van Moskou Zelensky zelf uitschakelt. Buiten Rusland en Oekraïne zijn er mensen die geloven dat dit een valse vlag-poging van Rusland kan zijn om politieke moord te rechtvaardigen of het wapenniveau te verhogen. Het feit dat dinsdag de jaarlijkse Victory Day-parade zal zijn om de triomf op Hitlers nazi’s te vieren, bevestigt deze theorie. Anderen geloven dat het een demonstratie van Oekraïne is van hun eigen macht en de kwetsbaarheid van Rusland.

Rusland ontketent massale luchtaanval op Oekraïne
De afgelopen weken bereidde Oekraïne zich voor op een grote aanval om de landbrug tussen Rusland en de Krim door te snijden. In de stad Pavlohrad heeft het Oekraïense leger een grote hoeveelheid vliegtuigen, tanks, raketten en troepen verzameld. Maandagavond trof Rusland het gebied met een grootschalige luchtaanval. Er werd een enorme explosie gezien en velen dachten dat het het wapendepot was dat in een enorme vuurbal omhoogging. Pavlohrad was niet het enige getroffen gebied. Raketten vielen door het hele land en richtten grote schade aan, ook in woonwijken. Vervolgens, op woensdag, raakten Russische raketten een supermarkt in Kherson, evenals andere burgerdoelen, waarbij 21 doden en 48 gewonden vielen.

Israëlische aanvallen op Syrië
Zaterdagochtend vroeg troffen Israëlische raketten de stad Homs, Syrië, waarbij een groot wapendepot werd vernietigd. Verzamelde inlichtingen gaven aan dat het waarschijnlijk was dat zeer geavanceerde Iraanse wapens per vrachtwagen door Homs naar Hezbollah in Libanon werden gesluisd. Twee dagen later trof Israël Aleppo, waardoor de luchthaven buiten gebruik werd gesteld.

Bijna 100 raketten gelanceerd vanuit Gaza
Begin dinsdag stierf Khader Adnan, functionaris van de Islamitische Jihad, nadat hij 86 dagen in hongerstaking was geweest in een Israëlische gevangenis. Die middag begon zijn terreurorganisatie raketten af ​​te vuren op Israël. Voordat ze klaar waren, waren er meer dan 100 raketten over de grens gevlogen. De meeste waaren onschadelijk en vielen ergens op de grond. Verschillende werden neergehaald door het Iron Dome-verdedigingssysteem, maar één raakte een bouwplaats waarbij een Chinese arbeider ernstig gewond raakte. Velen in Israël waren teleurgesteld over wat zij beschouwden als een zwakke reactie van de regering van premier Benjamin Netanyahu. Anderen geloven dat de afgezwakte reactie was omdat de premier zich voorbereidt op iets veel groters.

De oorlog in Soedan creëert honderdduizenden vluchtelingen
De intensivering van de oorlog in Soedan heeft ertoe geleid dat meer dan 330.000 Soedanezen uit hun huizen in het land zijn verdreven, terwijl meer dan 100.000 mensen naar buurlanden zijn gevlucht. Zuid-Soedan beweert te hebben bemiddeld bij een staakt-het-vuren van zeven dagen dat vandaag ingaat, waarbij beide partijen zich voorbereiden om vertegenwoordigers te sturen. Voor meer informatie over hoe Soedan past in bijbelse profetieën en de Ezechiël 38-oorlog, bekijk alstublieft mijn speciale Midden-Oosten-update van gisteren.

Iraanse president bezoekt Syrië – schuld in ruil voor land en militaire bases?
Na een afwezigheid van twaalf jaar bracht de Iraanse president gisteren een bezoek aan Syrië. President Ebrahim Raisi werd in Damascus verwelkomd door president Bashar al-Assad in wat waarschijnlijk een zeer ongemakkelijke ontmoeting was voor de Syrische leider. Jarenlang heeft Teheran brandstof en wapens gestuurd en miljarden dollars geleend aan Damascus, en nu lijkt het erop dat de rekening eraan komt. Aangezien de financieel berooide Syrische regering de schuld echter niet kan terugbetalen, is het waarschijnlijk dat Iran in plaats daarvan land en militaire bases zal innemen. Hoewel Raisi zal vertrekken nadat olie- en handelsovereenkomsten zijn ondertekend, is het niet te zeggen welke andere regelingen zijn getroffen die niet zijn gemeld.

Honderdduizenden conservatieve Israëli’s gaan de straat op
Het is opmerkelijk hoe moeilijk het is om een ​​mediaverhaal te vinden over de honderdduizenden conservatieven die zich in Jeruzalem en andere steden rond Israël verzamelden ter ondersteuning van premier Benjamin Netanyahu en zijn wet op de hervorming van het gerechtelijk apparaat. Degenen die het wel deden, bagatelliseerden het, waarbij de krant Haaretz zo ver ging dat ze de lachwekkende kop drukten: “Waarom de opkomst bij de rechtse bijeenkomst in Jeruzalem echt de zwakte van Netanyahu benadrukt”. Als je echter wilt lezen over de veel kleinere protesten van anti-hervormingsactivisten, zijn de verhalen door  Google-zoekopdracht verwijderd. Er zijn geen media meer in Israël. Er is alleen propaganda.

India wordt Europa’s belangrijkste olieleverancier… en importeert een recordhoeveelheid Russische ruwe olie…
Het lijkt erop dat die sancties tegen de Russische energiesector echt hun vruchten afwerpen, aangezien India nu Europa’s grootste leverancier van geraffineerde brandstoffen is geworden. Europese landen zullen nu meer dan 360.000 vaten per dag binnenhalen, waarmee ze zelfs Saoedi-Arabië verslaan. In een honderd procent, volledig en totaal ongerelateerd verhaal, importeert India nu een recordhoeveelheid Russische ruwe olie. Zoooo…..ja.

Een andere ISIS-leider gaat ten onder
Turkse speciale troepen hebben ISIS-leider Abu Hussein al-Qurashi zaterdag in een huis in het noordwesten van Syrië in het nauw gedreven. In plaats van zich over te geven, liet de terrorist een zelfmoordvest tot ontploffing brengen. Aangezien de volgende leider van de Islamitische Staat in Irak en Syrië [ISIS] de vierde in vier jaar zal zijn, is het niet waarschijnlijk dat er veel kandidaten campagneborden zullen ophangen in de tuin van hun buren.

De straten van Parijs blijven branden
Franse demonstranten gebruikten May Day om hun felle protest tegen een verhoging van de pensioenleeftijd voort te zetten. De nieuwe wet, vorige maand ondertekend door president Emmanuel Macron, verhoogde de minimumleeftijd van 62 naar 64. Minstens 108 politieagenten raakten gewond en 291 mensen werden vastgehouden tijdens de gewelddadige demonstraties in het hele land.

Aan het einde van dit deel van de nieuwsbrief wil ik u aanmoedigen om mijn “Special Middle East Update: The War in Sudan” van gisteren te bekijken. Het bevat niet alleen veel meer grondige informatie over verschillende van de bovenstaande verhalen, maar ik onthul ook hoe de ontluikende burgeroorlog in Soedan rechtstreeks past in bijbelse profetieën. Neem even de tijd om het te bekijken.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.