Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 4 januari 2024

5 januari 2024

Shalom uit Israël! Samen met de rest van de wereld vierden velen in mijn land het begin van een nieuw jaar. Maar in plaats van het geluid van champagnekurken en het gezang van ‘Auld Lang Syne’, hoorden we rond de jaarwisseling de melodie van luchtaanvalsirenes en de oorverdovende geluiden van onze laagvliegende straaljagers. Om dat niet pessimistisch te laten klinken, wil ik u zeggen dat ik op geen enkele manier negatief ben over de toekomst van Israël. We zijn verdrietig, gewond en diepbedroefd. Maar we zijn niet verslagen. In feite is het precies het tegenovergestelde. Het Israëlische volk is vervuld van een vastberadenheid, die degenen die ons kwaad willen doen, dieper hun tunnels in zou moeten laten rennen.

In het jaar 2024 zal Israël in vrede leven en zonder enige angst voor wat zich net aan de andere kant van zijn grenzen bevindt. Maar om daar te komen, zal het nog zes tot negen maanden duren. Dat is wat de Amerikaanse regering en de Verenigde Naties moeten begrijpen. Nou ja, misschien niet de VN – die zijn hopeloos. Maar de druk en de beperkingen waarmee mijn regering vanuit Washington te maken heeft, dreigen deze inspanning te belemmeren. Hoe is het mogelijk dat mensen niet begrijpen dat dit niet alleen een antiterreuractie is? Dit is een totale oorlog tegen een echte vijand. Toen de Amerikanen en de Britten in februari 1945 Dresden, Duitsland, bombardeerden, waren er geen beperkingen die eisten dat de 3.900 ton explosieven met precisie alleen op militaire doelen zouden worden gericht. Er was geen vereiste dat er onmiddellijk humanitaire hulp zou worden verleend als onderdeel van de aanval. In plaats daarvan werd vastgesteld dat de beloning van het verkorten van de oorlog de kosten van de verwoesting waard was. Het was dezelfde manier van denken die werd gebruikt om de oorlog in de Stille Oceaan te beëindigen.

Maar het Israëlische leger (IDF) bombardeert niet zomaar. Sterker nog, ze doen er alles aan om burgerslachtoffers te voorkomen. De oorlog in Gaza had vóór eind oktober voltooid kunnen zijn, waarbij veel minder Israëli’s gewond en gedood zouden zijn als de IDF zich niet om burgers bekommerde. In plaats daarvan gaf het leger het voordeel van de verrassing op om de inwoners van Gaza te waarschuwen de gebieden te ontvluchten die binnenkort het doelwit zouden zijn. Ook beperkten ze de omvang en sterkte van de gebruikte munitie als burgerdoelen hierdoor in groot gevaar zouden komen.

Wat krijgt Israël voor hun zorg bij de vervolging van de oorlog? De daders in Gaza worden door de pers tot slachtoffers gemaakt, en de Amerikaanse regering waarschuwt onze premier dat hij de “willekeurige bomaanslagen” beter kan stoppen. Academici, sociale beïnvloeders, protestorganisatoren en de pratende hoofden op televisie zijn het er allemaal over eens dat hoewel de Palestijnen misschien een beetje buiten hun boekje zijn gegaan in het uiten van hun legitieme woede op 7 oktober, dit zeker kan worden begrepen na zoveel jaren van repressie. Wat er uiteindelijk moet gebeuren om vrede in het land te brengen, wordt samengevat in het pakkende zinnetje: “Van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn!” Voor degenen onder u die misschien niet begrijpen wat er wordt bedoeld met “vrij”, voeg gewoon “van Joden” toe.

Ik wou dat er een toverstaf was waarmee Benjamin Netanyahu kon zwaaien en die ons vrede zou schenken aan al onze grenzen. Maar dat soort zekerheid krijg je alleen door doorzettingsvermogen, hard werken en tijd. Israël is vastbesloten hier doorheen te komen. Hoewel ik graag zou willen denken dat Washington de hele tijd bij ons zal blijven, ben ik niet zo naïef. Maar er is een grotere, mondiale entiteit die volgens mij nog belangrijker is om als bondgenoot te hebben. Dat is de kerk. Ik zie nu al scheuren in de vastberadenheid van de wereldwijde kerk als het om Israël gaat. Sommigen veroordelen de acties van Israël. Nog veel meer mensen negeren het gewoon, zijn bang om er hardop over te spreken, uit angst voor belediging of represailles. Ik roep de kerk op om in uw diensten voor Israël te bidden. Ik roep de kerk op om in groepen en individueel te bidden. We tonen onze liefde voor God als we liefhebben wat Hij liefheeft. Moedig alstublieft uw pastors aan om wekelijks de veiligheid van Israël voor te leggen aan Degene die deze teruggevallen natie, zelfs nu nog, als Zijn oogappel beschouwt.

Zacharia 2:8
Want zo zegt de HEER van de hemelse machten: “Hij heeft Mij op heerlijkheid gestuurd, naar de volken die u plunderen; want wie u aanraakt, raakt Zijn oogappel aan.”

Een prachtig nieuws voor begin 2024 is dat vandaag  wordt gestart met de bouw van CONNECT! Vanuit deze nieuwe faciliteit zal Behold Israel in staat zijn om voortdurend het nieuws bij te werken, kwaliteitsvideo’s te produceren, Israëli’s les te geven, reisgroepen te ontvangen en vele andere activiteiten uit te voeren. Ondanks de oorlog die om ons heen voortduurt, verwachten we nog steeds dat CONNECT eind april klaar zal zijn voor gebruik. Hartelijk dank voor uw gebeden en uw donatie aan deze bedieningsfaciliteit. Met jouw hulp heeft God CONNECT vanuit de vonk van een visie naar de plek gebracht waar we nog maar een paar maanden verwijderd zijn van de opening.

Het Midden-Oosten

IDF vermoordt belangrijke Hamas-commandant
Dinsdagavond was er een bijeenkomst van de belangrijkste leiders van de terroristische organisatie Hamas. Onder de aanwezigen op de bijeenkomst bevond zich Saleh al-Arouri, de vice-voorzitter van het Politiek Bureau van Hamas. Al-Arouri, geboren op de Westelijke Jordaanoever, sloot zich al vroeg aan bij Hamas en in 1993 richtte hij de Izz ad-Din al-Qassam Brigades op, de militaire vleugel van de terroristische organisatie. Hij bleef stijgen in hierarchie totdat hij de belangrijkste persoon van Hamas buiten Gaza werd. Daar kwam een ​​einde aan toen een Israëlische luchtaanval zich richtte op de bijeenkomst van al-Arouri op dinsdagavond. Hij werd onmiddellijk gedood, samen met vijf andere terroristische leiders. Dit was niet alleen een schande voor Hezbollah omdat de bijeenkomst plaatsvond in hun hoofdkwartier, maar belangrijker nog: dit is een grote klap voor Hamas. Al-Arouri was de nummer twee van Hamas en plaatsvervanger van Hamas-leider Ismail Haniyeh. Maar zijn uitschakeling is nog belangrijker dan wanneer Haniyeh was uitgeschakeld. Al-Arouri was een strategische terrorist. Hij was een schepper, een initiator en een uitvoerder. Hij was ook ambitieus en zeer charismatisch. De eliminatie van Haniyeh was misschien meer symbolisch van aard, maar de eliminatie van al-Arouri zal een veel grotere impact hebben en het is jammer dat dit niet eerder is gebeurd.

IDF werkt hard in Khan Yunis
Er zijn vijf gouvernementen in Gaza die zuidwaarts aflopen. De eerste twee, Noord-Gaza en Gaza-stad, staan ​​stevig onder controle van de IDF. In plaats van door te gaan naar het derde, Deir el-Balah, heeft de IDF haar aandacht gericht op het vierde gouvernement Khan Yunis. Ze doen dit om te proberen de geleidelijke terugtrekking van Hamas naar het zuiden af ​​te snijden. Als de vluchtende terroristen het vijfde gouvernement van Rafah zouden kunnen bereiken, zouden ze mogelijk over de grens naar Egypte kunnen vluchten. Dit is de reden waarom je de afgelopen week zoveel activiteit in Khan Yunis hebt gezien. Om deze strategie en de redenering ervan in veel meer detail te beschrijven, kunt u kijken naar “Een belangrijke update van Amir”, die dinsdag werd gepost. Naast de activiteiten in het zuiden heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) het erg druk gehad in het noorden. Iraanse officieren en proxy-milities werden het zwaarst getroffen door de aanvallen in Syrië, terwijl Hezbollah-doelen in Libanon onophoudelijk werden bestookt.

Buitengewoon aantal Chinese wapens in Gaza
De IDF zegt dat het een “enorme” hoeveelheid door China vervaardigde wapens in Gaza in beslag heeft genomen. Verdedigers van China hebben gezegd dat dit onmogelijk is omdat China geen wapens aan het Midden-Oosten verkoopt. Deze kortzichtige reactie negeert de omslachtige manier waarop wapens reizen, vooral binnen wat een opkomende as van kwaad lijkt te zijn tussen China, Rusland, Noord-Korea en Iran met zijn minion-proxy-milities. Dus hoewel China mag beweren een strikte controle te hebben over de stroom van zijn wapentuig, is het waarschijnlijk dat de insluitingspraktijken van hun wapenfabrieken vergelijkbaar zijn met die van hun biologische laboratoria.

Houthi’s krijgen een strenge waarschuwing
Een coalitie van dertien landen onder leiding van de Verenigde Staten heeft de Houthi’s een strenge waarschuwing gegeven. Een gezamenlijke verklaring van de coalitie luidde: “Voortdurende aanvallen in de Rode Zee zijn illegaal, onaanvaardbaar en diepgaand destabiliserend…. De Houthi’s zullen de verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen als ze levens, de wereldeconomie en het vrije handelsverkeer in de kritieke waterwegen in de regio blijven bedreigen.” In de afgelopen drie maanden zijn er ongeveer 24 aanvallen geweest op de internationale scheepvaart in het gebied.

Amerikaanse bases in Irak en Syrië worden voortdurend aangevallen
Er zijn sinds 17 oktober minstens 118 aanvallen geweest op Amerikaanse bases in Irak en Syrië. De daders van deze aanvallen zijn de door Iran geleide proxy-milities. Terwijl ze zelfmoorddrones richting Amerikaanse troepen sturen, blijft de regering van Washington voet bij stuk houden met de ayatollahs die hoop koesteren op een soort nucleair akkoord. Voor degenen onder u in Amerika die hierover lezen: hoeveel van u wisten dat er zoveel aanslagen zijn gepleegd? Als je dat niet niet weet, vraag jezelf dan af waarom je dit niet weet? Er komt een evenement op de eerste dinsdag van november dat er misschien iets mee te maken heeft (noot vertaler: verkiezingen in Amerika).

Explosies in Iran veroorzaken honderden slachtoffers
Een explosie gisteren stuurde granaatscherven in de enorme menigte die zich had verzameld op de Kerman Martys-begraafplaats, iets meer dan 800 kilometer ten zuidoosten van Teheran, om de dood van de vermoorde Iraanse generaal Qassem Soleimani te herdenken. De vluchtende menigte stroomde Shohada Street in, waar twintig minuten na de eerste explosie een tweede bom afging. Het is hier dat de meeste slachtoffers vielen. Tot nu toe is bekend dat er minstens 103 doden zijn gevallen, terwijl nog eens 211 gewond zijn. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de terreuraanslag nog opgeëist, maar bronnen in de VS speculeren dat het ISIS of een verwante groep is. Het is ook mogelijk dat het één van de vele ontevreden minderheidsgroepen is die tussen een derde en de helft van de Iraanse bevolking uitmaken. Iran beweert echter te weten wie de daders zijn. Mohammad Jamshidi, plaatsvervangend stafchef voor politieke zaken van de Iraanse president, schreef vandaag op X: “Washington zegt dat de VS en Israël geen rol speelden in de terroristische aanval in Kerman, Iran. Echt? Een vos ruikt eerst zijn eigen hol. Vergis je niet. De verantwoordelijkheid voor deze misdaad ligt bij de VS en de zionistische regimes, en terrorisme is slechts een instrument.” Het islamitische regime weet heel goed dat het noch de VS, noch Israël is, maar hun eigen oppositie. Maar minder dan 24 uur na de moord op al-Arouri is het veel handiger om Israël tot zondebok te maken.

De torenhoge inflatie in Turkije
Het is mogelijk dat de Turkse president Erdogan zich geen zorgen meer hoeft te maken over de het vervolg van de oorlog door Israël en zich moet gaan richten op zijn eigen economie. Het inflatiecijfer eindigde het jaar op bijna 65%. Een verandering in de filosofie bij de centrale bank afgelopen juni heeft ertoe geleid dat de rente zes maanden later is gestegen van 8,5% naar 42,5%. Helaas, voor zover we weten over Erdogan, zal dit soort nieuws hem niet tot rust brengen op het wereldtoneel. Het zal hem alleen maar gevaarlijker maken in de eindtijd.

Moeilijke start voor het Japanse nieuwe jaar
Een aardbeving met een kracht van 7,6 trof op nieuwjaarsdag de prefectuur Ishakawa. Minstens 55 mensen kwamen om en er was grote schade aan wegen en huizen. De volgende dag werd het verdriet nog groter toen een JAL-vliegtuig met 379 mensen aan boord op de grond in botsing kwam met een vliegtuig van de kustwacht dat zich voorbereidde om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. Iedereen aan boord van het passagiersvliegtuig overleefde het, maar vijf van de zes in het kleinere vliegtuig kwamen om.

Zuid-Afrika beschuldigt Israël van genocide
De Zuid-Afrikaanse regering heeft een zaak aangespannen bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag, Nederland, waarin Israël wordt beschuldigd van genocide tegen de Palestijnen in Gaza. Blijkbaar is het door het ANC gedomineerde leiderschap van het land vergeten wat genocide werkelijk is. Om hun geheugen op te frissen, zijn ze van harte welkom om terug te blikken op de door Hamas geleide wreedheden op 7 oktober. Of, als ze liever iets dichter bij huis willen, spreekt hun voortdurende oogkleppen die ze op hebben i.v.m. de massamoord op blanke boeren in heel Zuid-Afrika. Israël heeft ervoor gekozen zichzelf tegen de beschuldigingen te verdedigen. Zuid-Afrika eist dat de zaak, die normaal gesproken meerdere jaren zou duren om te beslechten, rechtstreeks wordt behandeld. In de tussentijd vragen ze de rechtbank om een ​​juridisch bindend bevel uit te vaardigen voor Israël om “zijn militaire operaties in en tegen Gaza onmiddellijk op te schorten.”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.