Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 31 augustus 2023

1 september 2023

Israël gaat laserverdediging uitrollen
Verwacht wordt dat Israël binnen een jaar het eerste land ter wereld zal zijn dat gedeeltelijke laserbescherming heeft tegen raketten en andere vliegende wapens. De hoop is dat er over twee jaar totale bescherming zal zijn. Dit zal niet alleen zeer effectief zijn, maar het zal ook veel goedkoper zijn vergeleken met de Iron Dome van $ 50.000 per granaat. De strijd met Iran via Syrië en Libanon gaat door. Maandag heeft een Israëlische zeeaanval Iraanse doelen op de luchthaven van Aleppo in Syrië getroffen. Diezelfde dag zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant tegen de secretaris-generaal van de VN: “Het potentieel voor een gewelddadige escalatie aan de noordgrens van Israël groeit, als gevolg van flagrante schendingen door de door Iran gesteunde Hezbollah.” Iran dringt er hard op aan dat Hezbollah actie onderneemt tegen Israël. Ondertussen doet Hezbollah alsof het zich verdedigen moet. Ook op maandag zei Hezbollah-chef Hassan Nasrallah: “Voor elke Israëlische moord op een Libanees, Palestijn, Iraniër of wie dan ook, die wordt uitgevoerd op Libanees grondgebied – zal er een ernstige reactie zijn en daar zullen we niet over zwijgen. ” Als u rustig aan uw kant van de grens zou blijven, zouden u en uw mensen zich daar misschien geen zorgen over hoeven te maken.

Het stijgende bbp van Israël
Volgens het Internationale Monetaire Fonds (IMF) blijft de Israëlische economie maar groeien. Momenteel bedraagt ​​het BBP per hoofd van de bevolking $55.540. Ruim hoger dan dat van het grootste deel van West-Europa en Japan. Twintig jaar geleden was dat nog maar 12.000 dollar. De Heer heeft Zijn volk terug in het land gebracht en hen laten bloeien! God is goed!

De Israëlische geheime dienst bewijst dat Iran medeplichtig is aan de smokkel van explosieven met bestemming Israël
Shin Bet, de Israëlische geheime dienst, kondigde donderdag de arrestatie aan van vier Arabische Israëliërs wegens het smokkelen van door Iran gemaakte explosieven naar centraal Israël. De dodelijke apparaten werden via Hezbollah vanuit Iran en over de grens gesmokkeld. “Deze affaire illustreert opnieuw de inspanningen van terroristische elementen uit Hezbollah en Iran om de Arabische burgers van Israël uit te buiten voor veiligheidsactiviteiten tegen de staat”, zei een hoge functionaris van Shin Bet in een verklaring.

Terroristische incidenten in Israël
Bij een steekpartij raakte één man gewond en kwam een ​​terrorist om het leven. Het incident vond gisteravond plaats op een lightrailstation in Jeruzalem. De terrorist, die werd neergeschoten door een grenspolitieagent, werd geïdentificeerd als een 14-jarige jongen uit een wijk in Jeruzalem. De Palestijnen offeren hun kinderen op om onschuldige burgers te vermoorden! Een paar uur later werd een explosief, bedoeld voor een bus vol Joodse gelovigen, tot ontploffing gebracht door een militair voertuig van de IDF buiten het Jozefgraf in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanval waarbij drie soldaten gewond raakten. Vervolgens ramde een Palestijnse vrachtwagenchauffeur eerder vandaag, donderdag, met opzet in op vier Israëlische soldaten die buiten dienst waren. Waarbij één werd gedood en de andere drie gewond raakten. De vrachtwagenchauffeur werd na een achtervolging doodgeschoten.

De Libische minister van Buitenlandse Zaken ontmoet de Israëlische tegenpartij en moet op de vlucht…
Het is een gebeurtenis die je alleen meemaakt in het Midden-Oosten als Israel erbij betrokken is. Vorige week bracht de Libische minister van Buitenlandse Zaken Najla al-Mangoush tijd door met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani. Wat een prachtige gebeurtenis tussen twee landen die het gewoonlijk zo oneens zijn, toch? Niet als je Libiër bent. Massale protesten vulden de straten en de Libische premier Abdulhamid al-Dbeibah schorste al-Mangoush snel. Naarmate de protesten toenamen, stapte de minister van Buitenlandse Zaken op een privévliegtuig en vluchtte naar Turkije. Maandag ontsloeg de premier al-Mangoush, maar het lijkt er niet op dat ze stilletjes weggaat. De nu voormalige minister van Buitenlandse Zaken beweert dat het in feite de premier was die haar had verzocht om een ​​ontmoeting te hebben met minister Cohen van Buitenlandse Zaken. En ze zegt dat ze bewijs heeft. Dit is fascinerend om naar te kijken!

Vliegtuig vol Israëliërs mag een noodlanding maken in Saoedi-Arabië
Een Air Seychelles-vlucht met 128 Israëliërs aan boord moest maandag een noodlanding maken in Jeddah, Saoedi-Arabië. Vroeger zou dit tot een zeer gespannen situatie hebben geleid. In plaats daarvan werden de passagiers verwelkomd en kregen ze kamers in een luchthavenhotel. De volgende dag bracht een vervangend vliegtuig iedereen naar huis, naar Tel Aviv. Premier Benjamin Netanyahu nam na het incident een video op waarin hij zei: “Ik waardeer het goede nabuurschap enorm.” Nog een reden te meer waarom wij in Israël zo dankbaar zijn voor de Abraham-akkoorden van de vorige Amerikaanse regering.

Saoedi-Arabië gebruikt China als pion in Amerikaanse nucleaire onderhandelingen
Hoe zorg je ervoor dat de jongen die je graag wilt, je voor het schoolfeest vraagt? Je begint te flirten met zijn grootste vijand. Saoedi-Arabië heeft geprobeerd de Amerikaanse steun voor hun nucleaire ontwikkeling, inclusief de bouw van een kerncentrale, te betrekken bij de onderhandelingen over normalisatie tussen Saoedi-Arabië en Israël. Maar Washington heeft zich ingehouden en zich in plaats daarvan geconcentreerd op het opdringen van Palestijnse kwesties. Daarom maakte Riyadh vrijdag bekend dat het een aanbod van China om de elektriciteitscentrale te bouwen in overweging neemt. En voegde er later aan toe dat ze ook biedingen uit Rusland en Frankrijk ontvangen. In een uiterst slimme zet bieden ze ook aanzienlijke financiële steun aan de Palestijnen. Dit zal er niet alleen mogelijk toe leiden dat de VS zich terugtrekt uit een aantal van de maatregelen waar zij op aandringen. Het kan ook de betrekkingen met de Palestijnen en de Arabische wereld ten goede komen als Saoedi-Arabië hen buiten de driewegonderhandelingen met de VS en Israël houdt. .

Oekraïne breekt door de Russische verdedigingslinie
De voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, kondigde aan dat Oekraïense troepen de eerste verdedigingslinie van Rusland hebben doorbroken. Milley zei: “Het is nog te vroeg om het succes of falen van de aanval te beoordelen…. Het is duidelijk dat er tot nu toe gedeeltelijk succes is geboekt.” Dinsdagavond vond een uitgebreide Oekraïense drone-aanval plaats op zes gebieden in Rusland. Vier IL-76 transportvliegtuigen raakten beschadigd op de vliegbasis in Pskov. Aan Russische zijde zetten ze hun aanval op Kiev voort en lanceerden hun grootste luchtaanval ooit op de stad met behulp van drones en kruisraketten.

Opnieuw een staatsgreep in Afrika
Enkele ogenblikken nadat bekend werd gemaakt dat de Gabonese president Ali Bongo Ondimba, een veertienjarige zittende president, was herkozen, verschenen soldaten op het televisiescherm en kondigden de afgelasting van de verkiezingen en de ontbinding van de regering aan. Bongo werd onder huisarrest geplaatst en in zijn plaats werd een interim-militaire junta onder leiding van generaal Brice Oligui Nguema opgericht. Drie landen ten noorden van Gabon,  heeft de militaire junta in Niger de ambassadeurs van Nigeria, Duitsland, de VS, Ivoorkust en Frankrijk bevolen het land onmiddellijk te verlaten. De situatie is nog steeds veranderlijk en zeer gevaarlijk in dat onstabiele land. Ondertussen kondigde Sierra Leone aan dat het bereid is een ambassade in Jeruzalem te vestigen.

Tientallen arrestaties wegens brandstichting in de Griekse natuurbrand
Terwijl dodelijke bosbranden door heel Griekenland woeden, hebben de Griekse autoriteiten 79 mensen gearresteerd op beschuldiging van brandstichting. Tot nu toe is ruim 1,3 miljard vierkante meter verbrand, wat het de grootste ooit in een EU-land maakt.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.