Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 30 november 2023

1 december 2023

Wapenstilstand

Zeven dagen geleden werd een tijdelijk staakt-het-vuren ingesteld tussen Israël en Hamas. In de periode voorafgaand aan vandaag werden 75 Israëlische gijzelaars vrijgelaten, samen met 20 buitenlanders. In ruil daarvoor stuurde Israël gewelddadige gevangenen terug naar Gaza. Ter verduidelijking: we hebben 95 onschuldige slachtoffers ontvangen – onschuldige kinderen, vrouwen en ouderen die over de grens waren ontvoerd en gestolen. Hamas ontving terrosten terug – mannen, vrouwen en tieners die gevangen zaten wegens het plegen van terrorisme en geweld.

Oorspronkelijk was het staakt-het-vuren gepland voor vier dagen, maar Hamas sleept het zo lang mogelijk uit. Ze stonden op de rand van vernietiging, maar nu hebben ze al een week de tijd gekregen om zich te hergroeperen, te herbewapenen en opnieuw in te zetten. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant zei dat de Israëlische strijdkrachten (IDF) bereid zijn opnieuw in actie te komen zodra het staakt-het-vuren eindigt. Als ze dat doen, zullen ze een vijand aantreffen die verfrist is en klaar om weerstand te bieden.

Vanaf het begin was ik tegen dit staakt-het-vuren. Het was voor iedereen duidelijk dat precies gebeurde wat Hamas had gepland. Ze wisten dat er een tijd zou kunnen komen dat ze met een nederlaag te maken zouden krijgen. Op dat moment zouden ze onderhandelingschips nodig hebben om zichzelf te redden. Dat is alles wat de gijzelaars ooit voor deze terroristen waren. Het waren geen mensen. Zij waren slechts pionnen in hun gewelddadige spel. Dit zou ons niet moeten verbazen, omdat het precies dezelfde manier is waarop zij hun mede-Gazaërs behandelen. Die patiënten in de ziekenhuizen en de vrouwen en kinderen in de wijken en scholen waren geen mensen voor Hamas. Het waren gewoon menselijke schilden waaronder ze hun enorme tunnelsysteem konden bouwen.

Dat gezegd zijnde kan ik premier Netanyahu en zijn regering niet verwijten dat zij instemden met het staakt-het-vuren. Ik kan me niet voorstellen dat ik in zijn positie zou moeten staan. Hij wilde, net als iedere andere Israëliër, wanhopig graag dat de ontvoerde gijzelaars naar huis zouden worden gebracht. Verder weet ik niet welke beloften of bedreigingen er achter de schermen door de VS zijn gedaan. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, die vandaag een privé ontmoeting had met premier Netanyahu, kondigde voorafgaand aan zijn reis aan dat hij zou doen wat hij kon om het staakt-het-vuren te verlengen. Ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat de internationale druk overweldigend zal zijn voor een permanent staakt-het-vuren. Dat is een actie waar Israël niet mee moet instemmen. Hamas moet volledig worden vernietigd. Anders zullen Israëlische burgers hun hele leven over hun schouders kijken, wachtend op de volgende aanval.


Westelijke Jordaanoever

De IDF voerde woensdag een grote operatie uit in Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Bij de aanval kwamen twee leden van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) om het leven. Beiden waren betrokken geweest bij terreuraanslagen in Israël, en de cel was nog meer van plan. Helaas kwamen bij de operatie ook een achtjarige jongen en een vijftienjarige jongeman om het leven. Dit is tragisch en het breekt mijn hart. Uiteraard concentreren de media zich op deze sterfgevallen, terwijl ze het doel van de operatie negeren. Ze negeren de waarheid dat de IDF er nooit zou zijn geweest als de terroristen Israël niet hadden aangevallen en als ze geen verder geweld hadden beraamd. Het bloed van die kinderen zit bij de PIJ, niet bij de IDF.


Libanon

De spanningen blijven sudderen langs de grens tussen Israël en Libanon. Hezbollah is goed bewapend, goed opgeleid en goed gefinancierd. Als ze net als Hamas de grens zouden oversteken, zouden ze uiteindelijk verslagen worden. Maar de kosten voor Israëlische levens zouden veel hoger zijn. De door Iran gefinancierde proxy-militie heeft andere opties om grote schade aan te richten in Israël. Een bron in Libanon maakte vorige week bekend dat Hezbollah van plan is Israël aan te vallen met duizenden standaardraketten in één groot spervuur. Deze munitie, die ze al net over de grens hebben geplaatst, zal de Iron Dome en de andere raketonderscheppingssystemen uitputten. Op dat moment zouden ze kunnen overstappen op hun nauwkeurigere en krachtigere grond-grondraketten. De bron beweerde dat Hezbollah al 240 doelwitten heeft geselecteerd. Dit is een strategie die ik maanden geleden in deze nieuwsbrief had voorspeld.


Mondiale houding tegenover Israël

Voor het grootste deel is de sympathie die andere landen voor Israël voelden als gevolg van de aanval van 7 oktober verdwenen. Het keert nu, zoals gewoonlijk, terug naar antisemitisme. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is niet bezig met het redden van de wereld door middel van vrede en menselijkheid. Ze hielden een nieuwe stemming om te eisen dat Israël zich terugtrekt uit alle “bezette” gebieden en terugkeert naar de grenzen van vóór 1967. Het ging niet alleen voorbij, maar ook overweldigend. Alleen Australië, Canada, de Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Groot-Brittannië en de VS stemden tegen het belachelijke referendum. Alle anderen stemden ja of onthielden zich van stemming.

De Verenigde Naties hebben altijd haat jegens Israël gekoesterd, en die vijandigheid is de afgelopen zeven weken net zo duidelijk gebleken als altijd. Nu de gijzelaars zijn vrijgelaten, komen er verhalen naar buiten, waaronder een verhaal van een man die zei dat hij bijna vijftig dagen op een zolder werd vastgehouden door een leraar van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA). Hoe moeten we ooit een organisatie vertrouwen waarvan de eigen werknemers onze mensen gijzelen?

Israël heeft nog steeds een steeds kleiner wordende groep vrienden, sommigen uit onverwachte plaatsen. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier kwam naar Israël en bezocht kibboets Be’eri met de Israëlische president Isaac Herzog. Hoe mooi dat ook was, de Duitsers draaiden zich om en onthielden zich van stemming bij de VN. Het doet me denken aan de tiener die soms met het impopulaire buurjongetje omgaat, maar hem niet wil erkennen in de gangen op school.

Miljardair en wereldbeïnvloeder van sociale media Elon Musk bezocht de afgelopen week Israël. Zijn ogen werden geopend terwijl hij langs de plaatsen van het geweld nabij de zuidgrens toerde. Het lijkt er echter op dat het algehele beïnvloedende tij zich opnieuw sterk tegen Israël heeft gekeerd. Via sociale media, kabel- en netwerknieuwskanalen, de entertainmentwereld en de academische wereld bereikt het anti-Israëlische en pro-Hamas sentiment een hysterisch niveau.

Marsen, rellen en fysieke aanvallen bevlekken bijna elke grote stad in het Westen. Gisteravond gingen bendes antisemitische Hamas-aanhangers wild tekeer bij de jaarlijkse kerstboomverlichting in Manhattan.

Vooral Europese regeringen zullen zeer binnenkort een aantal zeer moeilijke keuzes moeten maken, nu het militante deel van de honderdduizenden moslimimmigranten steeds meer wordt aangemoedigd om uitdrukking te geven aan zijn haat tegen de westerse waarden en aan zijn verlangen om de sharia-wetgeving in te voeren.


Mondiale houding ten opzichte van de islam

Sommige landen zijn al wakker geworden en hebben zich gerealiseerd dat de vijand niet aan de poorten staat, maar al in de stad is:

  • Geert Wilders, de man die op het punt staat de volgende premier van Nederland te worden, is actief op een anti-immigratieplatform en hij won de verkiezingen.
  • Jimmie Åkesson, een conservatief lid van de Zweedse Riksdag, zei zaterdag dat de militante islambezorgdheid groot genoeg was dat de regering de bouw van nieuwe moskeeën zou moeten verbieden, terwijl ze ook de vernietiging van bestaande moskeeën die haat en geweld prediken zou overwegen.
  • De Hongaarse premier Viktor Orbán was de eerste Europese leider die het gevaar inzag en zich krachtig uitsprak tegen de islamitische immigratie naar zijn land.

Het pro-sharia-element in Europa zal de komende maanden alleen maar sterker en beter georganiseerd worden. Uiteindelijk zal het tot een zeer gewelddadige kop komen.


Update van mijn reis naar Amerika

Shalom uit Washington, D.C.! Vrijdag ben ik in de Verenigde Staten aangekomen en het is nu al een zeer waardevolle reis gebleken. Maandag kon ik Tony Perkins vergezellen in zijn show “Washington Watch with Tony Perkins”. We hadden een uitstekend gesprek over de situatie in Israël, de opkomst van de militante islam in het Westen, en hoe dit allemaal past in bijbelse profetieën. Als je het interview wilt bekijken, kun je het interview op zijn website vinden. De datum van zijn show was 27 november 2023 en mijn segment begint om 37:00 uur.

Gisteren had ik het grote voorrecht om te overleggen met de voormalige ambassadeur in Japan en de huidige Amerikaanse senator uit Tennessee, Bill Hagerty. Ik was zo gezegend toen ik ontdekte dat senator Hagerty een goede vriend van Israël was. Gedurende onze tijd vroeg ik hem om alstublieft druk uit te oefenen op de regering, zodat Israël de klus in Gaza kon afmaken. Ik vroeg hem ook om aan de president uit te leggen dat een tweestatenoplossing helemaal geen oplossing is. In de middag had ik de gelegenheid om dit ook uit te leggen aan vijftig congresleden van de Republikeinse Studiecommissie (RSC), de conservatieve caucus in het Huis van Afgevaardigden onder leiding van Kevin Hern, vertegenwoordiger van Oklahoma. Gisteravond had ik een geweldige tijd met pastor Gary Hamrick in de Cornerstone Chapel in Leesburg, Virginia. Er waren 1300 mensen aanwezig toen hij mij interviewde over de situatie in Israël en hoe deze past in de Bijbelprofetie.

Vandaag rond ik mijn trip in Washington af. Ik begon vanochtend bij een bijbelstudie met senatoren en congresleden. Ik had de gelegenheid om hen te informeren over wat er in Israël gebeurt en de noodzaak om druk uit te oefenen op de Amerikaanse regering, zodat wij Hamas snel kunnen vernietigen. Ook heb ik hen opnieuw gevraagd de gesprekken over een tweestatenoplossing stop te zetten. Bid alstublieft voor de rest van mijn dag hier. Ik vertrouw erop dat de Heer mij zal blijven toestaan ​​Zijn woordvoerder voor deze machtige mannen en vrouwen te zijn.  De Heer heeft Zijn plannen; Hij vraagt ​​alleen dat we Hem vertrouwen en volgen.

Morgen reis ik naar Miami, Florida, waar ik een ontmoeting heb met de senior schrijver en redacteur van Behold Israel, Steve Yohn, om onze vierde Nir Tavor-roman uit te stippelen. Met alles wat er in Israël gebeurt, is het heel begrijpelijk dat de ogen van de wereld zijn verschoven van de oorlog in Oost-Europa naar het Midden-Oosten. Maar we kunnen het ons niet veroorloven Rusland en zijn president te vergeten. Onze nieuwste roman, Out of the Far North, die vorige maand werd uitgebracht, gaat diep in op de Russische mentaliteit en de grootse plannen van het leiderschap van deze natie. Met alle Mossad-gecentreerde actie en intriges van de thriller kun je nergens anders zoveel leren terwijl je er zo veel plezier aan beleeft.


 

Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.