Nieuwsbrief behold Israel | Amir Tsarfati | 30 juni 2022

1 juli 2022

Net over de grens van Eilat ligt Aqaba, Jordanië. In de haven van Aqaba liet een kraan die opslagtanks met chloor laadde er maandag een slippen. Toen het landde, explodeerde het en schoot giftige gele rook op het dok. Dertien mensen werden gedood en minstens 250 werden ziek.

Het was een week met ups en downs voor onze Iraanse vrienden. Positief voor hen is dat hun terroristische milities enkele punten scoren, met name bij de Emirati Dana-oliemaatschappij. Zaterdag zag de derde aanval op de faciliteit in vier dagen plaats, deze landde in een woonwijk. Tot nu toe zijn er geen slachtoffers gevallen. Ander goed nieuws voor Teheran is dat het hoofd van de Atomic Energy Organization of Iran (AEOI), Mohammad Eslami, heeft aangekondigd dat Iran is begonnen met de installatie van hun nieuwe IR-6-centrifuges, die nodig zijn voor uranium voor wapenkwaliteit, in hun nucleaire faciliteit in Fordow. . Ze verhogen ook het aantal van deze centrifuges in de fabriek in Natanz.

Aan de Iraanse keerzijde vindt er een zuivering plaats in de IRGC na het succes van Israël in hun aanvallen op het Iraanse nucleaire programma en de gênante mislukte ontvoerings- en moordpogingen van Israëlische burgers in Turkije door moordenaars van de Quds Force. Eerst werd Hossein Taeb, IRGC Intelligence Chief, verwijderd. Toen, op dinsdag, kreeg Ebrahim Jabbari, hoofd van de persoonlijke beschermingseenheid van Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, de laars. Ook binnen de IRG vinden andere personele wisselingen plaats.

De tweede grote klap voor Iran was een cyberaanval op de staalindustrie van het land. De relatief onbekende activistische groep Gonjeshke Darande – Perzisch voor “roofzuchtige mus” – sloot de Khuzestan Steel Co., een toonaangevende staalproductiefabriek, wat leidde tot een grote omwenteling in de industrie. Het is onduidelijk hoe groot de fysieke en economische schade is, maar deze is aanzienlijk. Er gaan geruchten dat de Mossad op de een of andere manier verbonden zou kunnen zijn met de Roofzuchtige Sparrow. Als dit waar is, wil ik mijn excuses aanbieden aan onze Iraanse vrienden voor het feit dat Israël de productie van wapens en raketten in de weg heeft gestaan. We weten hoe graag je ze doorgeeft aan je proxy-milities om op ons te schieten.

Tijdens een ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko uitte de Wit-Russische president zijn bezorgdheid over het feit dat Litouwen en Polen een beetje te agressief in hun beleid werden. Poetin reageerde door te beloven om Iskander-M tactische raketten te sturen die, zoals de Russische president zegt, “zowel ballistische als kruisraketten kunnen gebruiken, zowel in conventionele als nucleaire versies.”

Rusland is voor het eerst sinds de bolsjewistische revolutie in 1918 in gebreke gebleven met zijn buitenlandse schuld. Het Kremlin ontkent echter de wanbetaling en zegt dat ze het geld hebben van hun gas- en olie-inkomsten. Ze klagen dat ze uit het financiële wereldsysteem worden gehouden als onderdeel van de sancties voor hun acties in Oekraïne. Alexei Moiseev, de Russische onderminister van Financiën, klaagde vorige week: “Ik geloof dat er een financiële atoombom tegen ons is gebruikt, geen enkel land in de geschiedenis van de mensheid heeft zo’n sanctiedruk ervaren als Rusland nu.” Een officieel antwoord van de rest van de wereld luidde: “Cry us a river.”

In een klassieke beweging van vergelding nadert Duitsland een punt waarop ze gasrantsoenering zullen moeten implementeren omdat Rusland de bevoorrading heeft teruggeschroefd. “Het heeft geen zin om te doen alsof – het afknijpen van de gasleveringen komt neer op een economische aanval op ons door Poetin”, zei de Duitse minister van Economische en Energiezaken, Robert Habeck.

In het NAVO-nieuws heeft Turkije zijn bezwaren tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de alliantie opgeheven. Dit opende de deur voor een officiële uitnodiging die gisteren vanaf de NAVO-top in Madrid aan de twee Scandinavische landen zou worden gedaan. Vladimir Poetin waarschuwde de twee landen om geen gebruik te maken van de uitnodiging en zei dat er een reactie zou komen als ze dat wel doen. Ondertussen heeft de NAVO besloten om hun “high alert”-troepen zevenvoudig te verhogen van 40.000 naar 300.000.

In ander NAVO-nieuws heeft het bondgenootschap op 14 juni een officieel document uitgegeven waarin het China als een bedreiging voorstelde en schreef: “China’s uitgesproken ambities en assertief gedrag vormen systemische uitdagingen voor de op regels gebaseerde internationale orde en voor gebieden die relevant zijn voor de veiligheid van het Bondgenootschap. ” Ondertussen hebben de G7-landen een rigide lijn ingevoerd tegen China dat de wereldmarkten manipuleert.

De Spaanse en Marokkaanse grenspolitie opende het vuur op Afrikaanse immigranten waarbij 37 doden en honderden gewonden vielen. De immigranten probeerden de Spaanse enclave Melilla binnen te komen, gelegen aan de Marokkaanse grens. De video’s zijn gruwelijk en geven duidelijk de tragische overreactie van de autoriteiten weer. De ironie is dat, zoals ik al eerder zei, Madrid momenteel gastheer is van een NAVO-top. Het doel van de NAVO is om die landen te verdedigen die te zwak zijn om zichzelf te verdedigen. Maar hier is het gastland dat het vuur opent op weerloze immigranten. Stel je de internationale reactie voor als dit Palestijnen waren die vermoord zijn terwijl ze een IDF-positie hadden bestormd. De hypocrisie is overweldigend.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.