Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 3 november 2022

3 november 2022

Benjamin Netanyahu keert terug naar het kantoor van de Israëlische premier
Benjamin Netanyahu zal binnenkort de volgende premier worden – opnieuw! “We staan ​​op de rand van een zeer grote overwinning”, zei hij tegen een juichende menigte. De 72-jarige inwoner van Tel Aviv is de langst dienende premier in de geschiedenis van Israël met 15 jaar in functie. Hij lijkt klaar om te doen wat hij kan om Israël in zijn oude glorie te herstellen. Is hij degene die te maken krijgt met Rusland die vanwege economische redenen Israel gaat binnenvallen volgens het Ezechiel 38 scenario?

UNGA eist dat Israël alle kernwapens afgeeft
In een stemming van 152 tegen 5 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) een resolutie aangenomen waarin wordt geëist dat Israël de controle over al hun kernwapens overdraagt ​​aan de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) en het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens (NPV) ondertekent. Tegen de resolutie stemden Canada, Israël, Micronesië, Palau en de VS. 24 landen onthielden zich van de stemming, waarvan velen uit de EU. De stap was even lachwekkend als hypocriet, zonder dat er iets werd gezegd over Irans race naar kernwapens. In reactie op de resolutie zei Israël, dat zelfs nooit heeft toegegeven kernwapens te hebben, “Ja, natuurlijk jongens, we komen daar graag op af.”

Irans heftige retoriek groeit mee met de toename van hun problemen
Generaal-majoor Hossein Salami, commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), zwoer vorige week dat zijn land “wraak zal nemen” tegen landen die gelieerd zijn aan de VS, het VK en Israël. Helaas voor hem zijn het de problemen thuis die de meeste aandacht van zijn regering trekken. De rellen gaan door na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini vorige maand terwijl ze in hechtenis was genomen door de zedenpolitie. Voor Salami ligt de schuld voor de rellen natuurlijk buiten de grenzen van Iran. “Dit sinistere plan is een plan dat is uitgebroed … in het Witte Huis en het zionistische regime”, zei hij zaterdag. De rellen zijn slechts een van de grote problemen waarmee de islamitische leiders worden geconfronteerd. De Iraanse rial is aan het instorten en bereikte gisteren een ongekend dieptepunt van 344 duizend rials per dollar. Daarnaast overwegen Duitsland en de EU om de IRGC van Salami te classificeren als een terroristische organisatie. Interessant is dat toen president Donald Trump die classificatie maakte, de naties van de EU hem belachelijk maakten. Nu zien we dat Europa Iran bekritiseert en de ayatollahs de VS bedreigen. Volgens de Opperste Leider, Ayatollah Khamenei, “is de VS erg zwak… en we zullen onze belofte [van wraak] na het martelaarschap van Soleimani en zijn compagnie nakomen. Degenen die denken dat de Verenigde Staten een supermacht zijn, hebben het mis.”

Libanon’s president ontslaat regering
Op zijn laatste dag in functie ondertekende de 89-jarige Libanese president Michel Aoun een decreet waarin hij het ontslag van de regering onder leiding van de miljardair-premier Najib Mikati aanvaardde. Mikati’s team blijft aan de macht in de hoedanigheid van ‘verzorger’, en hij zal fungeren als waarnemend president totdat er een vervanger is geïnstalleerd. De politieke instabiliteit van de regering van de noordelijke buur van Israël is een indicatie van de instabiliteit van het hele land.

Rusland speelt met de wereldwijde voedselvoorziening
Onder verwijzing naar een aanval door Oekraïense drones op de Russische Zwarte Zeevloot die in de Krim is aangemeerd, kondigde Rusland zaterdag aan dat ze zich terugtrokken uit de Oekraïense graanovereenkomst. Hierdoor is reeds meer dan 9 miljoen ton graan naar de wereldmarkt getransporteerd. Onmiddellijk raakten de mensen in paniek, en terecht, want het stoppen van de stroom Oekraïens graan zou grote gevolgen hebben voor de wereldvoedselvoorziening. Binnen enkele dagen steeg de marktprijs van graan met 6%. Gisteren, toen de EU en Turkije werkten aan manieren om het graan toch erdoor te krijgen zonder Russische goedkeuring, zei Moskou: “Het was een grapje!” Rusland stemde ermee in om het graan door te laten gaan en zei dat het de verzekering had gekregen van Oekraïne dat het de graancorridor van de Zwarte Zee niet zou gebruiken voor militaire operaties. De snelle stijging van de graanprijzen is een indicatie van de impact die de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft op de wereldeconomie en de toeleveringsketens. De inflatie in de landen van de eurozone bereikte in oktober een recordhoogte van 10,7%. In de VS draagt ​​de anticipatie op het Europese verbod op de aankoop van Russische ruwe olie en diesel gedeeltelijk bij aan een ernstig dieseltekort dat naar verwachting het land binnen een maand zal treffen.

Oekraïne bereidt zich voor op Russische kernwapens en een koude winter
Rusland gaat door met zijn nucleaire dreigingen, waardoor het Oekraïense leiderschap zich inspant om nucleaire schuilplaatsen in orde te brengen. In de regio Kiev zei het hoofd van de militaire regering dat er haastig wordt gewerkt aan het gereedmaken van de schuilkelders met als doel er 425 klaar te hebben tegen 15 november. Hoewel er meer dan 1000 schuilplaatsen in de regio zijn, zijn alleen deze diep en sterk genoeg om een ​​nucleaire explosie te weerstaan. Ondertussen heeft de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, een pleidooi gehouden aan het Westen. “Stuur dekens en generatoren of we vriezen dood”, zei hij. Deze crisis is te wijten aan de strategische aanval van Moskou op het Oekraïense energienetwerk, waardoor honderdduizenden Oekraïners in levensgevaar zijn gekomen naarmate de temperaturen dalen.

Socialistische overwinning in Brazilië
Hoezeer ik ook de uitslag van de Israëlische verkiezingen vier, zo rouw ik om die van Brazilië. Luiz Inácio da Silva, in de volksmond bekend als Lula, werd voor de tweede keer tot president gekozen en versloeg de conservatieve zittende Jair Bolsonaro. De socialist Lula, die eerder in functie was van 2003-2010, werd in 2017 veroordeeld voor het witwassen van geld en corruptie en veroordeeld tot negen en een half jaar gevangenisstraf. De veroordelingen werden later vernietigd vanwege een technisch probleem nadat hij slechts 580 dagen had vastgezeten. Velen accepteren de uitslag van de verkiezingen niet, vooral gezien het feit dat de rechtervleugel nog maar een maand geleden sterke overwinningen behaalde bij de congresverkiezingen. De burgers reageren massaal. Truckers sluiten snelwegen af ​​en massale menigten verzamelen zich en vragen het leger om in te grijpen. Bolsonaro heeft zich niet bij de protesten aangesloten, maar hij heeft de verkiezingen ook nog niet toegegeven. Laten we bidden voor het Braziliaanse volk nu deze nieuwe president aantreedt. Zoals het boek Spreuken ons zegt: “Als de rechtvaardigen autoriteit hebben, verheugt het volk zich; maar als een goddeloze regeert, zucht het volk.” (Spreuken 29:2)

Brug ingestort in India
Onder de 134 mensen die omkwamen toen een voetgangershangbrug instortte in Morbi, Gujarat, India, waren meer dan 50 kinderen. Oorspronkelijk gebouwd in 1877, werd de brug vorige week net heropend na diverse reparaties. De autoriteiten werden echter niet op de hoogte gebracht van de heropening voor het publiek en er waren ook geen certificaten voor openbaar gebruik afgegeven. Tot nu toe zijn negen mensen gearresteerd vanwege de tragedie en naar verwachting zullen er nog meer arrestaties volgen.

Tragedie in Zuid-Korea
Een Halloween-feest in het Itaewon-district van Seoel, Zuid-Korea, veranderde in een nachtmerrie toen een in een massale menigte meer dan 150 mensen werden doodgedrukt en meer dan 150 gewonden achterliet. Itaewon, bekend om zijn nachtleven, bevat talloze smalle steegjes die de straten met elkaar verbinden. Het is er al druk op een normale avond. Maar nu vulden  honderdduizenden feestvierders het gebied voor dit speciale evenement. Toen in één van de nauwe steegjes de mensen in paniek raakten, werden er mensen verpletterd en vele anderen werden vertrapt. Dinsdag namen politiefunctionarissen de verantwoordelijkheid voor de ramp op zich. “Ik voel een zware verantwoordelijkheid voor de ramp als hoofd van één van de betrokken regeringskantoren”, zei politiechef Yoon Hee Keun. “De politie zal haar best doen om te voorkomen dat een tragedie als deze opnieuw gebeurt.”

Noord-Korea waarschuwt met woorden en raketten
Maandag waarschuwde Noord-Korea de VS en Zuid-Korea voor “krachtigere vervolgmaatregelen” nadat ze de landen ervan beschuldigden gezamenlijke militaire oefeningen te gebruiken om te oefenen voor een ​​invasie van hun land. De volgende dag verhoogde Pak Jong Chon, een secretaris van de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij, de dreiging door te zeggen: “De VS en Zuid-Korea zullen dit onder ogen moeten zien en de meest verschrikkelijke prijs in de geschiedenis moeten betalen.” Vervolgens, als om hun punt te benadrukken, vuurde het Noord-Koreaanse leger woensdag 23 raketten af ​​in de Zuid-Koreaanse wateren, gevolgd door meer dan 100 artilleriegranaten. Zuid-Korea reageerde door zelf raketten af ​​te vuren. En vandaag lanceerde het leger van Kim Jong Un een intercontinentale raket. De Wasong-17 vloog 760 km voordat de test mislukte en de raket in de Zee van Japan viel.

Extra: Heb je het interview van Amir Tsarfatie met professor Yonatan Dubi afgelopen vrijdag gezien in de video op youtube? “Klimaatverandering: een nieuwe wereldreligie?” Zijn perspectief is fascinerend, briljant en gemakkelijk te begrijpen. En de conclusies waartoe hij komt, zelfs als een agnost, maakt duidelijk dat aanbidding van de aarde, Gaia, goed op weg is om het enige verenigende geloof van de wereld te worden.


 

Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.