Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 3 augustus 2023

4 augustus 2023

De Ruslandvriendelijke militaire staatsgreep in Niger is geslaagd
De Russische loyalist generaal Abdourahmane Tchiani heeft zichzelf uitgeroepen tot de nieuwe leider van Niger nadat hij president Mohamed Bazum in een staatsgreep had afgezet. Het nieuwe leiderschap van het land heeft tal van instellingen gesloten, de grondwet opgeschort en de grenzen gesloten. Hierdoor zijn de Europeanen die nog in het land zijn op zoek zijn naar manieren om te vluchten. De machtswisseling in Niger past direct in de groeiende invloed van Rusland in Afrika. Vorige week nog namen 43 Afrikaanse landen deel aan de tweede Afrika-Rusland-top in St. Petersburg. Momenteel bezoekt de plaatsvervangend leider van de junta van Niger Mali, de buur van Niger in het westen, en vraagt om een ​​”snelle inzet van Wagner-troepen in het land” om de staatsgreep te versterken.

Energiegevolgen van Niger Coup
De gevolgen van de staatsgreep in Niger reiken verder dan de Sahelregio van Afrika; naar Europa en daarbuiten. Veel verschillende sectoren van de overheid en de economie zullen waarschijnlijk worden getroffen, waaronder energie. Niger exporteert ongeveer 25% van het uranium dat de EU gebruikt voor haar kerncentrales. De junta in Niamey geeft al aan dat het zijn uraniumexport naar Frankrijk zal opschorten. Dit ondanks het feit dat aan de overheid gelieerde Franse bedrijven 63% van de uraniummijnen in Niger bezitten. Zoals aangegeven in het vorige verhaal, zien velen de hand van Rusland in de beweging van Niger en in die van Burkina Faso, die de export van uranium naar zowel Frankrijk als de VS heeft stopgezet. Ook een grote zorg is de toekomst van het Trans-Sahara gaspijpleidingproject (TGSP; ook bekend als NIGAL). Deze geplande pijpleiding zal aardgas van Nigeria via Niger naar Algerije brengen. Van daaruit wordt het naar Europa vervoerd. Als Niger zich terugtrekt uit het project, komt er geen gas naar Europa!

Vijf gewonden bij terreuraanslag in Israel Shopping Center
Terwijl burger genoten van het eten van hun hamburgers buiten een winkelcentrum in Maale Adumim op de Westelijke Jordaanoever,  opende een Palestijnse schutter het vuur op hen voordat hij de straat op rende en nog meer mensen neerschoot. Zes Israëli’s raakten gewond, één ernstig, voordat een politieagent buiten dienst de 20-jarige aanvaller neerschoot en doodde.

VS verhindert normaliseringsgesprekken tussen Saudi/Israël
Het lijkt erop dat de regering-Biden de Palestijnse kwestie opdringt in Saoedische en Israëlische normalisatiebesprekingen. Tijdens de laatste regering gaven de Saoedi’s nooit iets om landconcessies voor de Palestijnen. Ze zagen het grotere plaatje van de grote voordelen die een vriendschap tussen Riyad en Jeruzalem met zich mee zou brengen. Maar nu de nieuwe Amerikaanse regering onder Biden valt, eisen de Saoedi’s plotseling een Palestijns beleid dat parallel loopt aan de regering-Biden. Ik (Amir) heb mijn conclusies getrokken; je kunt je eigen conclusie trekken….

VS en Israël houden gezamenlijke marine-oefening
Een zondagsceremonie in Haifa luidde het begin in van Intrinsic Defender, een twee weken durende gezamenlijke oefening tussen de Israëlische marine en de Amerikaanse 5e Vloot. Gericht op operationele paraatheid en samenwerking, zal deze oefening zowel op het land als op zee plaatsvinden. “Israël is één van onze meest capabele maritieme partners en deze oefeningen onderstrepen de historische militaire samenwerking die de afgelopen jaren tot stand is gekomen”, aldus V.-Adm. Brad Cooper, commandant van het US Naval Forces Central Command, US 5th Fleet en Combined Maritime Forces.

Burgers van Gaza protesteren tegen Hamas
Duizenden Palestijnen in de Gazastrook gingen zondag de straat op om te protesteren tegen het incompetente leiderschap van Hamas. Onder de terreurgroep, die het gebied regeert, zijn de kosten van levensonderhoud omhooggeschoten terwijl de beschikbaarheid van elektriciteit en gas kelderde. Veel van de Hamas-leiders ervaren deze ontberingen niet omdat ze in luxe ballingschap leven in Qatar, Turkije en Libanon. Helaas is Hamas zo sterk verankerd dat deze protesten waarschijnlijk weinig effect zullen hebben.

Terroristische aanslag in Damascus zet soennieten op tegen sjiieten
Een motorfietsbom ontplofte afgelopen donderdag nabij een sjiitisch heiligdom in Sayyida Zaynab, een voorstad van Damascus, waarbij zeven doden en talloze anderen gewond raakten. Kort daarna eiste ISIS de verantwoordelijkheid op, wat Hezbollah ertoe aanzette soldaten te sturen om het gebied te beveiligen. Zo zien we nu een sjiitische terreurgroep die bescherming biedt tegen de aanvallen van een soennitische terreurgroep.

Saoedi’s organiseren vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne terwijl de oorlog woedt
Deze week organiseert Saudi-Arabië vredesbesprekingen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Vertegenwoordigers van 30 landen zullen naar Jeddah vliegen om te bespreken wat er kan worden gedaan om tot een vredesregeling te komen. Één land dat er echter niet zal zijn, is Rusland. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, heeft beloofd “deze bijeenkomst in de gaten te houden”, waardoor de kans op succes op deze top van “geen kans” naar “slechts een fractie meer dan geen kans” wordt verhoogd. Ondertussen woedt de oorlog nog steeds met Oekraïense zelfmoorddrones die Moskou bereiken en Russische raketten die de burgerdoelen van Oekraïne raken.

Wit-Russische helikopters schenden het Poolse luchtruim
Twee Wit-Russische helikopters staken dinsdag het Poolse luchtruim binnen en veroorzaakten alarm en een reactie van het Poolse leger. De spanningen waren al hoog tussen Polen, een vurige aanhanger van Oekraïne, en Wit-Rusland, een vriendschappelijke natie van Rusland. Ik heb het sterke vermoeden dat als je in Wit-Rusland zou rondkijken, je daar veel soldaten van de Wagner-groep zou vinden, klaar om Polen binnen te vallen. Ander nieuws uit Wit-Rusland is dat Iran op het punt staat een productieovereenkomst te ondertekenen die zal voorzien in de bouw van een assemblagefabriek voor hun Shahed-136 zelfmoorddrones in het land. Dit komt bovenop de fabriek in Rusland.

Dodelijke botsing in het Egyptische militaire hoofdkwartier in de Sinaï
Ten minste vier politieagenten werden zondag doodgeschoten en meer dan 21 anderen raakten gewond bij een zwaar versterkte Egyptische veiligheidsvoorziening op het Sinaï-schiereiland. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd of wie er verantwoordelijk voor was, maar er wordt gespeculeerd dat het er weer één is in een reeks van ISIS-aanvallen.

Pakistan Terror Blast doodt meer dan 40
Een politieke bijeenkomst afgelopen zondag in de noordwestelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa in Pakistan werd beeindigd toen een zelfmoordterrorist explosieven tot ontploffing bracht. Er vielen minstens 42 doden en meer dan 130 gewonden, sommigen zeer ernstig. Het vermoeden bestaat dat de verantwoordelijken deel uitmaakten van Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) of een van haar dochterondernemingen.

Voormalig president Trump aangeklaagd op vier punten
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag door het ministerie van Justitie aangeklaagd voor vier misdrijven. De beschuldigingen omvatten samenzwering om fraude te plegen, knoeien met getuigenverklaringen, samenzwering om een ​​officiële staatsprocedure te voorkomen en samenzwering tegen burgerrechten. Het is bijna onmogelijk om dit serieus te nemen. Ik was er getuige van in mijn eigen land toen radicaal links er alles aan deed om Benjamin Netanyahu met valse beschuldigingen uit de positie van de premier te houden. De liberalen hebben gefaald in mijn land. Ik bid dat ze ook in de VS zullen falen. Ondertussen heeft het ratingbureau Fitch de kredietrating van de Amerikaanse overheid verlaagd van AAA naar AA+. Ga zo door, Jo! Goed om te zien dat uw administratie zich richt op wat echt belangrijk is.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.