Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 29 september 2022

29 september 2022

Zondagavond markeerde het begin van Rosh HaShanah (Het Bazuinenfeest) voor Joden over de hele wereld. Rosh HaShanah is de eerste van de herfstfeesten, die zijn uiteindelijke vervulling zal vinden wanneer Jezus terugkeert om het overblijfsel van de Joden te bevrijden aan het einde van de verdrukking. De omvang van de tienduizenden Joden bij de Westelijke Muur voor het blazen van de sjofar was indrukwekkend.

Er is veel opwinding met betrekking tot de vijf rode vaarzen die net in Israël zijn aangekomen, alsof de derde tempel binnenkort zal worden gebouwd. Laat me nu degenen onder u teleurstellen die hierdoor op het puntje van hun stoel zitten.  Deze dieren voldoen niet aan de kwalificaties die in de Bijbel worden genoemd. Trouwens, zelfs als de Joden op het punt stonden de volgende tempel te bouwen, is het niet iets om enthousiast over te zijn. Want het betekent dat het ongelovige Israël een stap dichter is bij het bekend worden van de Antichrist met alle vervolgingen die hierbij horen. Dit is niet iets om enthousiast over te zijn.


De Russen zetten hun offensief in de Oekraïne voort en zetten zelfs Iraanse oorlogstechnologie in. Ze maken gebruik van de Iraanse Shahed-136 kamikaze-drone, die behoorlijk effectief is gebleken. Rusland wordt aangeklaagd voor verschillende oorlogsmisdaden in de Oekraïne; waaronder bombardementen op de burgerbevolking, meerdere executies, martelingen en ‘gruwelijk seksueel geweld’. Volgens ten minste één bron heeft Rusland plannen om ongeveer 1,2 miljoen nieuwe soldaten te rekruteren. Dit is een drastische toename van de 300.000 die aanvankelijk werden gemeld. Een bron in Rusland heeft beweerd dat begin oktober de staat van oorlog in Rusland zal worden uitgeroepen. Niemand praat er graag over, maar gezien de toenemende betrokkenheid van de Scandinavische landen bij dit conflict evolueert dit langzaam naar een nieuwe wereldoorlog.

Bovendien heeft Rusland te maken met een enorm probleem na de explosie van zijn primaire oliepijpleidingen die naar Europa lopen – Nord Streams 1 & 2. Deze lijnen voeren van Rusland naar Europa onder de Baltische Zee. Hoewel er verschillende meningen zijn over wie verantwoordelijk is, is er geen duidelijk antwoord gegeven. Hoe dan ook, de Europese behoefte aan olie zal nu waarschijnlijk worden geleverd door Israël. Eén van Ruslands belangrijkste middelen van internationaal inkomen valt nu waarschijnlijk in handen van Israël! Wil je weten wat dit betekent? Lees de blog: Economie wordt de reden voor een oorlog met Israel. 


Iran blijft worstelen met zijn eigen interne problemen  en ondertussen verzet het volk zich tegen het corrupte regime. Tragisch genoeg denkt het regime lang na over het doden van zijn eigen landgenoten die deelnemen aan de protesten. De twintigjarige vrouw, Hadis Najafi, werd in het weekend zes keer neergeschoten en vermoord, simpelweg omdat ze protesteerde tegen het corrupte leiderschap. Neem daarom je vrijheid – ook als je woont in West Europa – niet als vanzelfsprekend aan.

Dit zal ook geen verrassing zijn, maar Iran blijft aanvallen uitvoeren in Irak via zijn Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Deze week heeft de IRGC minstens zeven mensen gedood en tientallen gewonden bij een drone- en raketaanval op Koerdische doelen.

De coalitie zoals de bijbel weergeeft in Ezechiël 38 blijft zich verder ontwikkelen; Russische soldaten worden in Iran getraind in het besturen van drones. En zoals hiervoor al is genoemd: Rusland gebruikt Iraanse drones bij zijn aanvallen in de Oekraïne. Wil je weten wat dit betekent? Lees de blog: Heeft de oorlog van Rusland met de Oekraine te maken met de eindtijd? 

Turkije is ook aan het imploderen, aangezien de lira een nieuw dieptepunt heeft bereikt: 18,5 lira tot 1 dollar. Laten we zeggen dat het draagvlak van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bij zijn volk niet toeneemt.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.