Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 29 februari 2024

29 februari 2024

Het Midden-Oosten/Gaza

Laat me even een totaal overzicht geven voordat we aan dit gedeelte beginnen. Er zijn nog steeds 134 ontvoerden in Gaza, waaronder vier die daar sinds 2014 zijn geweest. Voor degenen onder u die het rekenwerk doen: dat is een volledig decennium in gevangenschap. Met de aankondiging van de dood van de 19-jarige Sgt. Oz Daniel, is het aantal bevestigde doden onder de gijzelaars gestegen naar 33. Hamas moet begrijpen dat er geen vrede zal zijn totdat onze gijzelaars naar huis zijn teruggekeerd.

Als onderdeel van de voorbereiding op de invasie van Rafah in het meest zuidelijke Gaza bezochten het hoofd van Shin Bet Ronen Bar en de stafchef van de Israëlische strijdkrachten (IDF), Herzi Halevi, Caïro.

De Egyptische regering is bezorgd dat militaire actie in Rafah de Palestijnen naar hun land zal drijven. Met andere woorden: de Egyptische Arabieren willen ervoor zorgen dat geen van de Palestijnse Arabieren de grens oversteekt. Waarom? Omdat ze de Palestijnen kennen en beseffen dat ze overal problemen met zich meebrengen. De voormalige Jordaanse koning Hoessein begreep die waarheid en gebruikte zijn leger om alle militante Palestijnse facties uit zijn land te verdrijven. Bar en Halevi verzekerden de regering van Caïro dat ze zich geen zorgen hoefden te maken.

Israëlische burgers werden er opnieuw aan herinnerd hoe gevaarlijk tunneloorlogvoering is toen ze werden geïnformeerd over de dood van de 25-jarige majoor Iftah Shahar en de 24-jarige Cpt. Itai Seif. In Gaza ontplofte een tunnelschacht met boobytraps, waarbij de twee officieren omkwamen en nog eens tien soldaten gewond raakten. Zoals ik al eerder heb gezegd, is nog nooit eerder in de geschiedenis van de oorlog een leger gedwongen geweest om gelijktijdig boven- en ondergrondse operaties uit te voeren op de manier die in Gaza noodzakelijk is.

Het lijkt erop dat iedereen in de wereld wanhopig op zoek is naar een staakt-het-vuren, behalve Hamas en Israël. De afgelopen week begon de opwinding over een staakt-het-vuren weer toe te nemen, wat de Amerikaanse president Joe Biden ertoe bracht te veronderstellen dat er al maandag een overeenkomst zou kunnen worden ondertekend. Maar twee dagen geleden zei Hamas: “Ja… nee!” De twee meest teleurgesteld hierdoor zijn Biden, die vrede nodig heeft in het Midden-Oosten vóór de komende verkiezingen, en het volk van Gaza, dat de prijzen voor levensbehoeften omhoog ziet schieten terwijl Hamas goederen en hulpgoederen voor zichzelf steelt.


Noordelijk Front

Het heen en weer gaan tussen Hezbollah en Israël in het noorden gaat door. Gisteren werd een zwaar spervuur ​​bestaande uit 40 raketten gelanceerd richting het noordoosten van Galilea en Kiryat Shmona. De meeste werden onderschept of vielen in onbevolkte gebieden. Eén raket landde echter op het dak van een gebouw van drie verdiepingen, maar veroorzaakte geen slachtoffers.

Twee dagen eerder, op maandag, richtten IDF-vliegtuigen zich op een auto bestuurd door Hassan Hossein Salami, waarbij de man om het leven kwam. De hoge Hezbollah-commandant, die de leiding had over de Hajir-sector, hield toezicht op een aantal terroristische complotten tegen IDF-troepen en Israëlische burgers.

Een gebouw in de buurt van Damascus dat werd gebruikt als hoofdkwartier voor pro-Iraanse milities werd gisteravond verwoest tijdens een Israëlische aanval. Zeer krachtige bommen die door IAF-vliegtuigen waren afgeworpen, hebben het bouwwerk in het Saida Zeinab-gebied gedecimeerd, terwijl ook een Syrische legerfaciliteit in het dorp Hajira in het zuiden van Damascus werd opgeblazen. Berichten over slachtoffers begonnen naar buiten te komen toen de branden tot laat in de nacht brandden.


Houthi’s

Afgelopen dinsdag werd de Rubymar, een onder Belize vlag varend vrachtschip dat kunstmest vervoert van de VAE naar Wit-Rusland, in de Rode Zee geraakt door een Houthi-anti-scheepsraket. De resulterende olievlek van 30 kilometer werd een natuurramp. Het schip zinkt nu. Voor een subcommissie van de senaat getuigde de Amerikaanse speciale gezant voor Jemen, Tim Lenderking, dat Iran de Houthi’s ‘uitrustte en faciliteerde’ bij hun aanvallen. De voorzitter van de commissie antwoordde naar verluidt: “Geen grapje, Tim. Die Tsarfati-man zegt dat al maanden in zijn nieuwsbrief.’ Nou ja, misschien niet. Maar dat had hij ook kunnen doen. De Houthi’s zijn slechts een van de Iraanse proxy-milities, alleen een beetje beter gefinancierd en veel gekker. Zaterdag lanceerden de VS en het VK tientallen aanvallen tegen de terroristische groepering, gericht op infrastructuur en wapens.

De Houthi’s richten zich op meer dan alleen schepen. In de afgelopen maanden zouden vier onderwatercommunicatiekabels buiten werking zijn gesteld. De kabels, die tussen Saoedi-Arabië en Djibouti lopen, vormen een belangrijke verbinding tussen Europa, Azië en Afrika. Reparaties kunnen tot acht weken duren.


Iran

Geweldig nieuws… De Iraanse voorraad 60% verrijkt uranium van militaire kwaliteit neemt af! Wacht, het rapport kwam van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie [IAEA] Laat maar zitten… Maar ik heb ergens gelezen dat er de laatste tijd geen vooruitgang is geboekt met het nucleaire project van Iran! Dus dat is tenminste iets! Wat? Dat kwam uit hetzelfde rapport van dezelfde autonome afdeling van de Verenigde Naties? Eh… oké, laten we serieus blijven en verder gaan met het volgende verhaal.


Abraham-akkoorden

Weet u nog, onlangs vertelde ik u dat de banden tussen Israël en Saoedi-Arabië steeds sterker worden. Maar om de relatie vooruit te helpen, moet het in stilte gebeuren. Maandag benaderde de Israëlische minister van Economie Nir Barkat tijdens de ministeriële conferentie van de Wereldhandelsorganisatie in Abu Dhabi de Saudische minister van Handel Majid bin Abdullah Al-Qasabi. De twee schudden elkaar de hand en Barkat zei tegen zijn tegenhanger: “Israël is geïnteresseerd in vrede met landen die vrede zoeken, en we kunnen samen geschiedenis schrijven.” Het was een hartelijke ontmoeting.

Helaas werd het opgenomen en ging de video snel viraal. Voordat we het wisten, gaf de Saoedische regering een verklaring af waarin stond dat Qasabi bezig was met een gesprek met de Nigeriaanse minister toen ‘een onbekende persoon de minister benaderde om de groeten te doen’. Pas later identificeerde hij zichzelf als lid van de ‘Israëlische bezettingsregering’. In het Midden-Oosten is uiterlijk alles waar het om draait…


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.