Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 29 december 2022

30 december 2022

Israëlische regering donderdag beëdigd
Benjamin Netanyahu is vandaag opnieuw beëdigd als premier van de staat Israël. Ten slotte kan het debacle van de vorige “regering van verandering” naar de vuilnisbak van de geschiedenis worden verwezen. Deze 37e regering van Israël zal de meest conservatieve zijn die het land ooit heeft gehad. De kleine maar luidruchtige, door de media gesteunde LGBTQ-beweging is bereid om overal in het land te protesteren. Netanyahu zal veel werk voor de boeg hebben om veel van de onrechtvaardigheden van de vorige regering recht te zetten. Gelukkig zal hij een sterke economie hebben om in te werken. The Economist plaatste Israël zojuist op nummer vier op hun lijst van de beste economieën ter wereld. Hoewel er zeker sociale en binnenlandse problemen op het bord van Netanyahu liggen, is de belangrijkste zorg waarmee hij te maken zal krijgen, te voorkomen dat Iran een nucleair land wordt. Zoals Netanyahu al zei: “Ons belangrijkste doel zal zijn om het nucleaire arsenaal van Iran te dwarsbomen.”

Oekraïense drones raken Russische luchtmachtbasis
Voor de tweede keer deze maand raakte een Oekraïense drone maandag de Engelse luchtmachtbasis 600 km binnen Rusland. Een controlecentrum was het doelwit en bij de aanval kwamen drie Russische militairen om het leven. Interessant is dat de New York Times meldde dat Amerikaanse troepen Oekraïne helpen bij het aanvallen van locaties waar Iraanse drones worden gehost en gelanceerd. Betekent dit dat de VS zojuist hebben geassisteerd bij een aanval op een belangrijke Russische luchtmachtbasis?

Poetin beweert een einde te willen maken aan de “oorlog”
In commentaren aan verslaggevers zinspeelde de Russische president Vladimir Poetin op de wens om het gevecht met Oekraïne te beëindigen door te zeggen: “Ons doel is niet om het vliegwiel van een militair conflict te laten draaien, maar integendeel om deze oorlog te beëindigen.” Wat de aandacht van experts over de hele wereld trok, was niet de ironie van de primaire agressor die een doel van vrede claimde. In plaats daarvan was het de eerste keer dat Poetin officieel het conflict een ‘oorlog’ noemde in plaats van een ‘speciale militaire operatie’. Critici sprongen meteen op en beweerden dat hij op dezelfde manier zou moeten worden vervolgd als anderen voor het gebruik van dit gecensureerde woord. Het Kremlin was er snel bij om te zeggen dat het gewoon een verspreking was, net zoals het per ongeluk uitspreken van het woord “water” in plaats van “heldere, natte vloeistof” en “hond” in plaats van “vierpotige, kwijlende hond”.

Rusland eist eigendom van drie kerken op de Olijfberg
De voormalige Russische premier Sergei Stepashin heeft namens het Kremlin een claim ingediend bij de Israëlische rechtbanken voor het bezit van drie kerken op de Olijfberg. De Russen beweren dat de Kerk van Maria Magdalena, de Kapel van de Hemelvaart en de Viri Galilaei-kerk van hen zijn. President Poetin deed ook al een eerdere eis om controle over de Alexander Nevski-kerk in de Oude Stad van Jeruzalem. Stepashin beschuldigt Israël ervan het proces onnodig te vertragen door te zeggen: “We hebben vijf jaar gewerkt om alle historische documenten voor onze claim te verkrijgen, maar sinds alles wat er in Oekraïne is gebeurd, vermijdt Israël de zaak. Rusland zal Jeruzalem onder druk zetten om de controle over het eigendom te krijgen.”

Servië bouwt leger op aan de grens met Kosovo
De Servische president Aleksandar Vucic beweerde zich zorgen te maken over de bescherming van Serviërs in Kosovo en gaf zijn minister van Binnenlandse Zaken opdracht om de veiligheidstroepen van het land in de “volledige staat van gevechtsgereedheid” te brengen. Servië heeft nooit de onafhankelijkheid erkend van de republiek die zich er in 2008 van losmaakte, en heeft onlangs zijn troepen en wapens langs de gedeelde grens opgebouwd. Sinds het begin van het conflict tussen Rusland en Oekraïne zijn de spanningen tussen etnische Serviërs en Kosovaren in Kosovo toegenomen. De NAVO steunt de regering van Kosovo, terwijl Poetin de kant van Vucic kiest, wat alleen maar bijdraagt ​​aan de rotzooi.

Rellen in Parijs
Een 69-jarige man, die onlangs was vrijgelaten in afwachting van zijn proces voor een aanval met een sabel in een migrantenkamp in Parijs, richtte zich op leden van de Koerdische gemeenschap in Parijs waarbij drie doden en vier anderen gewond raakten. Dit leidde tot drie dagen van rellen door Koerden in Parijs en andere Franse steden die beweerden dat de gendarmerie niet genoeg doet om hen te beschermen tegen racistische aanvallen.

Noord-Koreaanse drones doorbreken het Zuid-Koreaanse luchtruim
Toen Noord-Korea maandag vijf van zijn drones het Zuid-Koreaanse luchtruim in stuurde, klauterden de militairen van het Zuiden gevechtsvliegtuigen en aanvalshelikopters om de doorbrekende UAV’s te ontmoeten. Helaas was het enige vliegtuig dat naar de grond ging een van de KA-1 lichte vliegtuigen van Zuid-Korea. Ondanks dat een van de drones helemaal naar Seoul kwam, werd er geen enkele UAV neergehaald. Dinsdag zag het Zuid-Koreaanse leger zijn excuses aanbieden aan de natie voor zijn kolossale mislukking en beloofde het de volgende keer beter te doen.

Iran dreigt Oekraïne terug te slaan naar pre-industriële tijden
De woordenoorlog tussen Iran en Oekraïne laait op. Ondanks dat er in Oekraïne stukken van door Iran gemaakte drones zijn gevonden, ontkent Teheran nog steeds dat ze deze aan Rusland hebben geleverd. De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, ging zelfs zo ver dat hij de Oekraïense president bedreigde door te zeggen: “Mr. Zelenskyy kan maar beter weten dat het strategische geduld van Iran over dergelijke ongegronde beschuldigingen niet eindeloos is. Toen Mikhail Podolyak, een adviseur van president Zelenskyy, had opgeroepen tot de vernietiging van de Iraanse defensiebedrijven, antwoordde de Iraanse journalist Reza Abbasi: “De minste actie die de veiligheid van het Iraanse volk bedreigt, zal Kiev doen terugkeren naar het pre-industriële tijdperk…. Dit is geen bedreiging; dit is een waarschuwing.”

Irans strategie van kernwapens en cyberterrorisme
Zohar Palti, voormalig hoofd van het politiek-militaire bureau van het Israëlische Ministerie van Defensie en voormalig inlichtingendirecteur bij de Mossad, waarschuwde dat Iran dagen tot weken verwijderd is van het verrijken van uranium tot het 90% militaire niveau. Hij zei dat dit “niet betekent dat ze onmiddellijk een kernwapen kunnen bouwen … maar het is erg slecht, en we zijn er nog nooit zo dicht bij geweest.” Het gebrek aan leveringstechnologie voor Iran zou een boost kunnen krijgen van Rusland vanwege de groeiende militaire samenwerking tussen de twee naties. Rusland krijgt drone-technologie en productie van Iran, terwijl Iran nucleaire rakettechnologie van Rusland krijgt. Ondertussen bestrafte het hoofd van de Mossad, David Barnea, het Westen voor zijn voortdurende pogingen om te onderhandelen over een stopzetting van de nucleaire ambities van Iran. Hij zei dat de ware bedoelingen van Iran te zien zijn in hun voortdurende nucleaire ontwikkeling, zelfs als ze zeggen dat ze overleggen. Hun dubbelhartigheid blijkt ook uit hun voortdurende terroristische aanslagen tegen Israël, waaronder cyberaanvallen waar Israël dagelijks mee te maken heeft. Note vertaler: Deze ontwikkelingen kunnen duiden op een spoedig uitkomen van het Ezechiel 38 scenario. Zie de video of de blog hierover.

Economieën in het Midden-Oosten storten in
De economieën van veel landen in het Midden-Oosten falen op spectaculaire wijze. De valuta’s van Irak, Turkije, Iran, Libanon, Syrië en Egypte zijn allemaal in vrije val. Verwacht in 2023 veel onrust in de hele regio.

Zal Brazilië veranderen in een ander Venezuela?
Op zondag 1 januari wordt Luiz Inacio Lula da Silva beëdigd als president van Brazilië. Met het overwicht van Lula zien we helaas een ander Zuid-Amerikaans land in handen vallen van een crimineel corrupte socialist. Zal Brazilië daardoor een ander Venezuela worden? Laten we bidden voor zoveel geweldige Braziliaanse mensen dat het niet gebeurt.

VS en andere landen verplichten COVID-tests uit China
Met de ongebreidelde golf van COVID in China hebben de VS samen met India, Italië, Japan en Taiwan voor vertrek een negatieve COVID-test geëist voor alle reizigers die uit China, Macao en Hong Kong komen. Wees voorbereid, dit kan snel weer erg vervelend worden.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.