Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 28 september 2023

29 september 2023

Israël is van de Russische financiële vriendenlijst verwijderd
Vorige week publiceerde Rusland een lijst van ruim dertig landen die welkom zijn om in hun buitenlandse valuta te handelen. Ondanks dat Israël was opgenomen in het oorspronkelijke ontwerp dat in de zomer werd opgesteld, bleef Israël buiten het definitieve document. Dit is nog een teken van de verslechterende omstandigheden tussen Moskou en Jeruzalem, passend in het bijbelse eindtijdscenario van Ezechiel 38 en 39.

Israël arresteert door Iran geleide terreurcel
Een vijfkoppige terroristencel werd onlangs gearresteerd door Shin Bet. De drie Palestijnen en twee Israëlische burgers verzamelden inlichtingen over een complot om de minister van Nationale Veiligheid, Itamar Ben-Gvir, en een lid van de Knesset, schade toe te brengen. De cel ontving zijn orders uit Iran.

Premier Netanyahu spreekt de Verenigde Naties toe
Er wordt wel gezegd dat je kunt zien hoe dicht je bij de waarheid bent, aan de hand van het aantal mensen dat je aanvalt. Als dat juist is, moet de toespraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu voor de Algemene Vergadering van de VN vol zijn van waarheden. Tijdens zijn presentatie sprak hij over een voorgestelde handelsroute van India naar het Westen, die via de VAE, Saoedi-Arabië, Jordanië en Israël zou lopen. Hij benadrukte de vele nieuwe relaties die Israël aan het smeden is en toonde een kaart van een nieuw Midden-Oosten waarin deze nieuwe vriendschappen werden benadrukt. Hij zei ook dat de VS en Saoedi-Arabië de Palestijnen niet het recht mogen geven om een ​​veto uit te spreken over een vredesakkoord dat de betrekkingen tussen Jeruzalem en Riyad zou normaliseren. En wie reageerden met grote irritatie door wat hij zei: onder andere Iran, een groot deel van Europa, de VS en anderen. Noot vertaler: Europa en de VS zullen zich afzijdig houden in de Ezechiel 38 oorlog. 

Israël sluit zich aan bij het Amerikaanse Visa Waiver Program
In een enorme overwinning voor premier Netanyahu hebben de VS Israël als 41e land op hun Visa Waiver-lijst opgenomen. Dit betekent dat Israëlische staatsburgers nu zonder visum de VS mogen binnenkomen en daar maximaal 90 dagen kunnen blijven. Netanyahu noemde de stap een “belangrijk en vreugdevol moment voor alle Israëlische burgers.”

Saoedi’s sturen een delegatieteam naar de Westelijke Jordaanoever
Er zijn de afgelopen week grote stappen gezet in het streven naar normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Saoedi-Arabië. Dinsdag arriveerde de eerste ambassadeur van Saoedi-Arabië bij de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever. Het bezoek van Nayef al-Sudairi markeerde de eerste keer dat een Saoedische delegatie sinds 1967 op de Westelijke Jordaanoever was. Tegelijkertijd arriveerde de Israëlische minister van Toerisme, Haim Katz, in Saoedi-Arabië voor een conferentie. Dit ter gelegenheid van het eerste officiële bezoek van een Israëlische minister naar het land. Later deze week zal de Israëlische minister van Communicatie, Shlomo Karai, ook een officieel bezoek brengen aan een conferentie in Saoedi-Arabië. De regering van Israël is zeer optimistisch over deze ontwikkelingen. Minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen zei dat hij verwacht dat zes of zeven andere moslimlanden zich bij Saoedi-Arabië zullen aansluiten bij het sluiten van vrede met Israël. Dit past precies in de profetieën van de oorlog in Ezechiël 38, wanneer deze Golflanden, door Ezechiël aangeduid als Sheba en Dedan, zullen opstaan ​​en de invasie tegen Israël zullen bekritiseren in plaats van mee te doen.

Israëlische militairen vallen Hamas in Gaza aan
Palestijnen verzamelden zich dinsdag bij het Gaza-hek voor een twaalfde nacht van gewelddadige protesten. Nadat ze brandballonnen en vliegers over de grens hadden laten zweven en allerlei soorten projectielen naar Israëlische strijdkrachten hadden gegooid, sloegen de Israel Defense Forces (IDF) terug en raakten verschillende Hamas-doelen. Gisteravond was er meer geweld en opnieuw sloeg de IDF terug en vernielde een grenstunnel.

Een ‘zondvloed’ aan Syrische vluchtelingen doodt de Libanese economie
Vluchtelingen van de Syrische burgeroorlog vernietigen de Libanese economie. De bevolking van Libanon bedraagt ​​ongeveer 6 miljoen mensen. De laatste schatting van het aantal Syrische vluchtelingen dat de grens is overgestoken bedraagt ​​2,5 miljoen. Libanon verkeert al in slechte staat en de door Iran gesteunde terroristische groepering Hezbollah is op elk bestuursniveau betrokken. Maar het dragen van de lasten van deze vluchtelingen is veel meer dan de economie aankan. Andere landen roepen de EU en andere delen van de wereld op om Libanon te helpen voordat ook dit land in een burgeroorlog verzandt.

Oekraïne treft het Russische hoofdkwartier aan de Zwarte Zee op de Krim
Het Oekraïense leger heeft vrijdag het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sebastopol op de Krim getroffen. Als reactie hierop raakten Russische raketten een hoog gebouw in Odessa dat werd gebruikt als het Oekraïense marinehoofdkwartier. Dinsdag stond het militaire vliegveld Chkalovsky bij Moskou in brand na een nieuwe Oekraïense aanval. Het heen en weer gaan van de oorlog gaat door.

Enorme explosie in Iran
Een oorverdovend geluid ging maandag gepaard met een krachtige beving nabij de West-Iraanse stad Khorramabad. De autoriteiten verklaarden het snel weg als een kleine aardbeving van 2,0. Maar…vlakbij het epicentrum van de gebeurtenis bevindt zich een ondergronds raket- en wapencomplex. Volgens getuigen was deze ondergrondse cache de bron van een grote explosie. De Iraanse autoriteiten ontkennen deze bewering.

Het Canadese parlement eert ‘onbewust’  een nazi-oorlogsmisdadiger
Vrijdag stonden leden van het Canadese parlement op en applaudisseerden voor Yaroslav Hunka, een 98-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, nadat hij door voorzitter Anthony Rota was geïntroduceerd als een ‘Canadese held’. Het enige probleem was dat Hunka tijdens de oorlog in een Nazi Waffen SS-eenheid diende. Er zijn bepaalde dingen waar je gewoon niet van weg kunt vluchten. Dit geldt zeker voor Hunka, die nu onderwerp is van een uitleveringsverzoek van de Poolse regering. Ook voor voorzitter Rota, die dinsdag zijn ontslag indiende.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.