Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 28 juli

29 juli 2022

Deze week begon met een Israëlische aanval op het al-Mazzah-luchthavengebied bij Damascus in de nacht van vrijdag op vrijdag. De doelen waren de kantoren van de luchtinlichtingendienst van het Syrische leger en een fabriek waar Iraanse drones worden vervaardigd. Er werd zware schade gemeld, naast drie pro-Iraanse Syriërs die werden gedood en zeven gewond.

De spanningen tussen Hezbollah en Israël over de Karish-gasvelden duren voort. Hezbollah zegt dat, tenzij hem een ​​deel van de actie wordt beloofd, het zal aanvallen zodra er gas wordt gewonnen via het Karish-platform. Ze spelen een zeer gevaarlijk spel. Israël plant al een brede aanval op het raketarsenaal van Hezbollah voordat ze de kans krijgen om de wapens te gebruiken. De Israëlische filosofie is dat als je klein aanvalt, we groot zullen terugbetalen.

De Israel Defense Forces (IDF) heeft  gisteren een reeks coördinaten getweet en mensen uitgedaagd om ze in hun GPS in te voeren. Bij het invoeren brachten de coördinaten je naar het sportveld van de Islamitische Universiteit van Gaza. Ze lieten dat cryptische bericht daar een uur hangen, voordat ze een korte video volgden die suggereerde dat er een terroristische tunnel onder het veld is. Verrassing, Hamas! Blijkbaar is jouw geheim niet meer zo geheim.

De nieuwsorganisatie Iran International heeft afgelopen donderdag een video vrijgegeven van een hoge IRGC-functionaris die wordt ondervraagd door de Israëlische Mossad in Iran. In de opname gaf Yadollah Khedmati, plaatsvervangend commandant van IRGC Logistics, toe wapens te hebben verzonden naar terroristische milities in Syrië, Irak, Libanon en Jemen. Na het verhoor werd Khedmati vrijgelaten.

Twee dagen later beweerde Iran een grote groep agenten van de Israëlische Mossad te hebben gearresteerd. Volgens Iran waren alle gearresteerden leden van een marxistische Koerdische rebellengroep genaamd Komalah, die opereert vanuit de noordwestelijke provincie Koerdistan. Er zouden al explosieven zijn geplaatst rond gevoelige gebieden in de regio Isfahan, een gebied met tal van nucleaire centra. De Iraanse inlichtingendienst verijdelde de aanval uren voordat deze zou worden uitgevoerd. Over het lot van de gearresteerden is niets bekend.

Rafael Mariano Grossi, directeur-generaal van het International Atomic Energy Agency (IAEA), zei vrijdag dat het nucleaire programma van Iran “in een galop vordert en dat we heel weinig zicht hebben”. Bovendien heeft Iran aangekondigd dat het een nieuwe kernreactor bouwt voor onderzoeksdoeleinden in dezelfde regio van Isfahan die hierboven is besproken. Ondertussen kondigde Iran dinsdag aan dat als gevolg van de prijsstijgingen de winst van Iran voor olie in de afgelopen vier maanden met 600% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De vooruitgang in het nucleaire programma van Iran hangt nauw samen met de toename van zijn economie, omdat er weinig is dat Iran terug naar de tafel duwt voor besprekingen of voor toezicht.

Voor degenen onder u in Noord-Amerika die opgelucht ademhalen dat het terroristische regime van Iran zich in mijn deel van de wereld concentreert: Venezuela heeft onlangs 250.000 hectare landbouwgrond aan Iran afgestaan. Maar maak je geen zorgen, ze zeggen dat ze het land alleen gaan gebruiken om sojabonen en maïs te verbouwen. Let op voor een toekomstige editie van de nieuwsbrief waarin ik een adres zal opnemen waar u een “Welkom op het westelijk halfrond”-mandje kunt sturen.

Demonstranten bestormden gisteren het Iraakse parlementsgebouw om te protesteren tegen de benoeming van een pro-Iraanse sjiitische geestelijke voor premier. Mohammed al-Sudani is de genomineerde van het Coördinatiekaderblok, een coalitie van door Iran gesteunde partijen en anderen.

De woede blijft bestaan ​​tussen de Arabische wereld en Turkije over het bloedbad van Koerdische toeristen tijdens beschietingen door het Turkse leger. Vrijdag werden twee met bommen beladen drones neergehaald die op weg waren naar een Turkse basis in Noord-Irak. Niemand raakte gewond. Turkije blijft volhouden dat ze niets te maken hadden met het incident met de burgers.

Wat een belangrijke strategische overwinning voor Rusland zou kunnen zijn, is dat de leiding van de Moldavische separatistische regio Transnistrië van plan is aan te kondigen dat het zich bij Rusland zal voegen. Het vermogen om troepen te positioneren in Transnistrië, ingeklemd tussen de oostgrens van Moldavië en de westgrens van Oekraïne, zou een enorme strategische positie bieden aan Russische troepen.

In een verduidelijking van de Russische bedoelingen met betrekking tot de sluiting van het Joods Agentschap, heeft Moskou aangegeven dat hun focus ligt op het in Rusland houden van Joden die in gebieden als wetenschap en zaken werken om het Russische potentieel niet te schaden. Dit is goed nieuws, want het betekent dat alleen de slimme Joden in Rusland vastzitten, terwijl alle anderen kunnen gaan. Dit is zeker een stap hoger dan in het Rusland van de jaren dertig, toen ze alle slimme Joden doodschoten en de anderen gewoon lieten verhongeren. Hoe Moskou dacht dat die vreselijke opheldering hun zaak zou helpen, is mij een raadsel. Momenteel overweegt Israël een “prijskaartje” tegen Rusland te publiceren als ze het bureau sluiten dat helpt bij de immigratie van Joden naar Israël. Ernstige diplomatieke veranderingen met betrekking tot het niveau van de relatie tussen de landen, evenals het beleid van Israël ten aanzien van Oekraïne, zullen worden overwogen.

Rusland blijft zijn gasspel met Duitsland spelen. Na een 10-daagse stopzetting van de Nord Stream 1-pijpleiding voor reparaties, hervatte Gazprom, een  Russisch staatsgasbedrijf, de stroom naar Duitsland met slechts 40% van de capaciteit. Nu zegt het dat het de stroom verder zal verminderen tot 20%. Als dat percentage tot in de Duitse winter aanhoudt, kan dat leiden tot dubbelcijferige inflatie, sluiting van fabrieken, mensen in de kou en algehele wanhoop.

Vrijdag werd een overeenkomst getekend tussen Rusland, Oekraïne, Turkije en de VN die de export van Oekraïens graan voor 120 dagen toestaat. Rusland heeft ingestemd met een wapenstilstand in de gespecificeerde wateren terwijl de zendingen worden verplaatst. Waarom zou Moskou hiermee instemmen? Ten eerste is het een geweldige public relations-beweging waardoor Poetin er welwillend uitziet. Ten tweede stemden de VN op hun beurt ermee in om een ​​deel van Ruslands sancties op kunstmest op te heffen. Tot slot, als Rusland uiteindelijk die havens verovert, zal het de rol van Oekraïne in de transporten overnemen.

De VS onderzoeken zendmasten die eigendom zijn van het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei. De zorg is of het de communicatie van het ministerie van Defensie heeft gestolen of kan stelen met betrekking tot het Amerikaanse nucleaire arsenaal, naast andere zeer gevoelige informatie.

Tot slot, Dagen nadat het Ezechiël 38-trio (Rusland, Turkije, Iran) op hun trilaterale top had verklaard dat Amerika Syrië zo snel mogelijk moest verlaten, ontploften er vier raketten nabij de al-Shadadi-basis in het noorden van Syrië. Op deze basis zijn Amerikaanse strijdkrachten gehuisvest en in januari werden er acht raketten op afgeschoten. Er waren geen slachtoffers of schade gemeld.

 


Wil je meer begrijpen hoe de bijbelse profetieën passen in de tijd waar we nu leven? Kijk dan deze videos op onze website

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.