Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 28 december 2023

29 december 2023

Het verheven internationale orgaan – de VN – heeft in zijn grote wijsheid zojuist de Nederlandse vice-premier Sigrid Kaag tot nieuwe humanitaire coördinator voor Gaza benoemd. Het zal haar taak zijn om ervoor te zorgen dat de hulpvrachtwagens naar Gaza geen niet-humanitaire goederen vervoeren. Kaags echtgenoot was voormalig vice-minister in de PLO onder Yasser Arafat. Wat zou er mis kunnen gaan?

Het is tijd om de UNRWA te sluiten
De website van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) zal u vertellen dat hun “menselijke ontwikkeling en humanitaire diensten basis- en beroepsonderwijs, basisgezondheidszorg, hulp- en sociale diensten, infrastructuur en kampverbetering omvatten. , microfinanciering en noodhulp, ook in situaties van gewapende conflicten.” Klinkt geweldig. Humanitair werk op zijn hoogtepunt. In een recent interview vertelde een man uit Gaza echter aan de IDF dat Hamas feitelijk de leiding had over de UNRWA. Al het geld en de humanitaire goederen worden door Hamas gefilterd, dat alles wat het nodig heeft en wil, voordat het kleine restant doorgeeft aan mensen in nood. Dit is voor niemand die het weet een verrassing. UNRWA wordt er al lang van verdacht banden te hebben met Hamas. Dit werd onlangs bevestigd toen Hamas-tunnels werden ontdekt in de buurt van UNRWA-faciliteiten, en er kwamen berichten binnen over een UNRWA-medewerker die een van de gijzelaars van 7 oktober gevangen hield. Het wordt tijd dat de UNRWA volledig wordt vernieuwd of, bij voorkeur, wordt gesloten. Heb ik enige verwachting dat de VN het juiste zal doen? Nee. Ze hebben niet voor niets Sigrid Kaag benoemd tot de nieuwd humanitaire coördinator voor Gaza (zie hierboven)


Schermutselingen met Hezbollah
Dinsdagavond laat heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) verschillende Hezbollah-gerelateerde locaties in Zuid-Libanon aangevallen. Als reactie hierop werden de volgende dag twee raketaanvallen over de grens naar Israël afgevuurd. De eerste ronde van 18 raketten was gericht in de buurt van Rosh Hanikra, en de tweede van 16 werd afgevuurd op de meest noordelijke stad van Israël, Kiryat Shmona. De Iron Dome onderschepte de meeste binnenkomende raketten. Sommigen drongen echter wel door de luchtverdediging en veroorzaakten schade in Kiryat Shmona. Israël reageerde met meer luchtaanvallen.

Hoge leider van de IRGC vermoord in Syrië
Een brigadegeneraal en hooggeplaatst lid van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) werd op 25 december gedood door een Israëlische luchtaanval in Seyida Zainab, net buiten Damascus. Brigadegeneraal Razi Mousavi had de leiding over de overdracht van wapens van Iran aan de terroristische organisatie Hezbollah, zodat deze tegen Israël konden worden gebruikt. Een paar raketten van de IDF zorgden ervoor dat het dienstverband van de generaal werd beëindigd. Hezbollah is de grootste en machtigste Iraanse proxy-militie. Als iemand ooit twijfelde aan de connectie tussen Hezbollah en het islamitische leiderschap van Iran, had Mousavi gebruikt kunnen worden als bewijsstuk A. Iran blijft buiten schot door te werken via terroristische organisaties…

Houthi’s blijven raketten afvuren
Binnen een tijdsbestek van tien uur schoten de Amerikaanse torpedobootjager USS Laboon en USAF F/A-18 straaljagers twaalf zelfmoorddrones, drie anti-scheepsballistische raketten en twee kruisraketten neer, allemaal afgevuurd door de door Iran gesteunde Houthi-rebellen. in Jemen. De terroristische wapens waren allemaal gericht op Israël of op de scheepvaart in de Rode Zee. De Houthi’s hebben zich stevig gevestigd als de irritante blaar in de hiel van het maritieme transport in het Midden-Oosten. Voor sommige bedrijven zijn ze pijnlijk genoeg om een ​​tijdelijke stillegging van de activiteiten in het gebied te veroorzaken. Ook al zijn ze momenteel slechts een irritatie, ze kunnen zeer snel dodelijk worden als een van de kruisraketten die op Israël gericht zijn voorbij de verdediging van de Amerikaanse vloot en de Israëlische raketbarrièresystemen komt. Hoe vaak heb je trouwens gehoord van de ernstige humanitaire watercrisis in Jemen als gevolg van de Houthi’s? Geen Joden – Geen Nieuws (No Jews – No News)

Amerikaanse basis in Erbil aangevallen
Terwijl Washington ernaar streeft Teheran te knuffelen, gebruikte de Iraanse proxy-militie, Kataib Hezbollah, maandagochtend een zelfmoorddrone om de Amerikaanse luchtmachtbasis Erbil in Irak aan te vallen. Drie Amerikaanse troepen raakten gewond bij de provocatie. Het Amerikaanse leger reageerde met luchtaanvallen op drie faciliteiten die door de terroristische groepering werden gebruikt. Helaas is het treffen van de terreurgroep zonder hun Iraanse meesters te straffen hetzelfde als je neus snuiten en beweren je verkoudheid te hebben genezen.

Japan versterkt het einde van het pacifisme
Tokio kondigde vrijdag een verhoging van het militaire budget aan met 16%, waardoor het op ruim 56 miljard dollar komt. Bovendien zullen ze tot 2027 nog eens 300 miljard dollar uitgeven, en zullen ze hun jaarlijkse militaire begroting op een niveau brengen dat hen na de Verenigde Staten en China de derde grootste militaire spender zal maken. Met de groeiende dreiging van Peking aan de overkant van de Oost-Chinese Zee en de neiging van de Noord-Koreaanse leider om raketten af ​​te schieten, is deze toename een noodzakelijke scheiding van Japan van artikel 9 van hun grondwet, ook wel bekend als de ‘pacifistische clausule’.


Een persoonlijke groet en toelichting van Amir:

Shalom uit Israël! Ik vertrouw erop dat jullie allemaal een gezegende tijd hebben gehad bij het vieren van de geboorte van de Messias. Het is vanwege Gods liefde voor ons dat Zijn Zoon, Jezus, naar deze aarde kwam om te leven, te sterven en tot nieuw leven op te staan. Door het offer van Jezus kunnen we het eeuwige leven ontvangen, zoals we in de evangeliën lezen:

Johannes 3:16
Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, zodat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Ik bid dat u de vreugde en de hoop die voortkomen uit een relatie met de Messias met u meeneemt in het nieuwe jaar. Het is er één die heel belangrijk zal zijn.

Ik heb deze verslechtering van de waarheid met eigen ogen gezien, en ik moet toegeven dat het een tol van mij heeft geëist. Volledig ondergedompeld zijn in het nieuws over het bloedbad van 7 oktober en de verreikende nasleep ervan is al moeilijk genoeg. Maar getuige zijn van het wijdverbreide antisemitisme, de leugens, het nepnieuws en de complottheorieën maakt het soms bijna ondraaglijk. Sommige mensen hebben me gevraagd waarom ik de laatste tijd niet veel video-updates geef. Het is omdat ik wat ik vaak voel, niet op anderen wil projecteren. Mijn roeping is om het nieuws te presenteren, en dat te doen door de lens van Bijbelprofetie. Ik wil niet dat mijn persoonlijke emoties die missie in de weg staan. Dus voorlopig laat ik de Heer mij door het genezingsproces leiden, terwijl ik mij concentreer op de nieuwsverslaggeving via mijn Telegram-kanaal. Ik verwacht een veel grotere aanwezigheid van internetvideo’s nu CONNECT online komt.

Wat Israël betreft geloof ik dat het ergste van de oorlog nog niet is begonnen. Momenteel vinden er alleen maar schermutselingen plaats aan de andere kant van onze noordgrens. Dat zal niet blijven duren. Zowel Hezbollah als hun Iraanse leiders, evenals de generaals van de Israel Defense Forces (IDF), hebben hun strategieën gepland voor een totale oorlog over de Libanese en Syrische grenzen.

Israël zal ongetwijfeld de schuld krijgen van het conflict. De publieke opinie blijft verslechteren ten opzichte van Israël. Degenen die de tijd nemen om de geschiedenis van de regio te leren kennen, de wreedheden van 7 oktober te bestuderen en de genocidale bedoelingen van de Arabische en Perzische naties tegenover Israël als reëel te aanvaarden, zullen Jeruzalem en de bevolking van het land steunen. Maar de groeiende meerderheid verwerpt de waarheden die op elk van deze terreinen vervat liggen, omdat zij opnieuw in de leugens van de grote bedrieger geloven.

Het lijkt erop dat alles wat Israël doet in de media en in internationale regeringscontexten wordt belasterd. Maar als andere landen echte criminele daden en wreedheden begaan, zwijgt de wereld. Ik praat hierover in een korte Breaking News Update die ik gisteren plaatste. Zoals ik altijd heb gezegd: “Geen Joden – Geen Nieuws.” (No Jews – No News)

Op eerste kerstdag werd bijvoorbeeld een Grieks-katholieke Melkitische kerk in Iqrit, in het noorden van Israël, getroffen door een Hezbollah-antitankraket. De 80-jarige christen die de kerk bewaakte, raakte gewond. Twaalf Israëlische soldaten haastten zich om deze christelijke man te redden. Toen ze dat deden, vuurde Hezbollah nog een antitankraket af, waarbij alle twaalf IDF-soldaten gewond raakten, waarvan één ernstig. De moslimterroristen hadden de christelijke kerk opzettelijk als lokaas gebruikt om de Joodse soldaten eruit te lokken waarvan ze wisten dat ze de man te hulp zouden komen. Heeft u hierover iets gehoord van de reguliere media?

De Verenigde Naties en alle internationale gerechtshoven lijken, samen met de liberale media, te zwijgen…

  • …als het gaat om de mishandeling en afslachting van 140 christenen in twintig Nigeriaanse dorpen op eerste kerstdag door moslimextremisten.
  • Ze zullen je niet vertellen dat Pakistan meer dan twee miljoen Afghanen terug naar een oorlogsgebied deporteert. Waarom? Afghanen zijn geen Palestijnen, dus wat maakt het uit?
  • In West-Darfur, Soedan, heeft een genocide meer dan 9000 doden en 5,6 miljoen mensen ontheemd achtergelaten. Wanneer heb je voor het laatst een verhaal over West-Darfur gezien?
  • Wist u dat de Turkse luchtmacht zaterdag een kliniek heeft getroffen tijdens hun aanval op dertien doelen, waarbij onschuldige burgers omkwamen?
  • Wanneer hebt u voor het laatst een gedetailleerde update gehoord over wat Russen in Oekraïne begaan.
  • Of een melding gemaakt van het feit dat Moskou nog steeds zijn leger in Syrië heeft dat burgers doodt?

Zelden of nooit zul je de laatste tijd over deze verhalen horen. En als u dat wel doet, worden ze meestal ingeklemd tussen berichten over vermeende Israëlische wreedheden en de ‘willekeurige’ bombardementen op Gaza. Waarom? Geen Joden – Geen Nieuws. (No Jews – No News)

Dit is een trend die zich zal voortzetten. Als je een leugen lang genoeg hoort, begint het als de waarheid te klinken. Het verhaal ‘Jood slecht, Palestijn goed’ zal in de hoofden van de massa’s blijven doordringen, en de wereld zal 7 oktober snel vergeten en alleen het antwoord van Israël zien. Wat ooit werd beschouwd als een legitiem antwoord op de wreedheden en een noodzakelijke actie voor toekomstige bescherming, zal dan eenvoudigweg worden gezien als Joodse agressie. Binnen het raamwerk van de Bijbelse profetie past dit perfect als een vierkant blok in een vierkant gat. We komen steeds dichter de eindtijd.


 

Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.