Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 27 oktober 2022

27 oktober 2022

Israël bombardeert Damascus drie keer in één week
Rond middernacht van 22 oktober troffen Israëlische raketten Damascus International Airport. Twee dagen later rond het middaguur bestookte Israel opnieuwhet het vliegveld met raketten. En afgelopen nacht, heeft een nieuwe luchtaanval gebieden in de buurt van Damascus geteisterd. Het doelwit waren wapens en uitrusting van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), die op weg waren naar Hezbollah in buurland Libanon. De IRGC-aanwezigheid in de regio blijft groeien omdat Iran heel snel de ‘vacante’ gebieden opvult die zijn achtergebleven omdat Rusland steeds meer troepen uit Syrië terugtrekt. Deze hebben ze nodig om te vechten in het conflict met Oekraïne. Bijbels gezien zal voor de eindtijd Damascus nog volledig worden vernietigd. We zijn dus heel benieuwd naar deze ontwikkelingen in de komende periode.

Gezamenlijke Israëlische operatie tegen de Lion’s Den
Een troepenmacht bestaande uit IDF-soldaten, leden van Shin Bet en antiterreuragenten viel dinsdagochtend een in Nablus gevestigde terroristische organisatie – genaamd Lion’s Den – binnen. Het doelwit was de leider van de groep, Wadee al-Houh, die tijdens de operatie werd gedood. Het daaropvolgende vuurgevecht duurde meer dan een uur en het resultaat: vier andere terroristen gedood en meer dan 20 gewonden. Bij de operatie raakten geen Israëlische soldaten gewond. Lion’s Den exploiteerde een explosief laboratorium in de Kasbah van Nablus. Zij waren verantwoordelijk voor de ‘drive-by shooting’ van 11 oktober die het leven kostte aan de 21-jarige IDF-soldaat Ido Baruch. De moord op Baruch vond slechts twee dagen plaats nadat een soortgelijke ‘drive-by shooting’ in Jeruzalem de 18-jarige IDF-militaire politieagente Noa Lazar had gedood.

Rusland beschuldigt Oekraïne van het plannen van een ‘vuile’ bomaanslag
Tot voor kort wisten de meeste mensen over vuile bommen wat ze leerden van het tv-programma 24. Nu zijn ze overal in het nieuws, omdat Rusland Oekraïne ervan beschuldigt een van deze met nucleair afval verpakte explosieven klaar te hebben om te laten ontploffen in één van de door Rusland bezette gebieden van hun land. Oekraïne, op zijn beurt, zegt dat Rusland een valse dekmantel creëert,  zodat ze zelf een vuile bom kunnen gebruiken in een poging de publieke opinie tegen Oekraïne te beïnvloeden. Terwijl dit Moskou een excuus geeft om te reageren met een echt kernwapen. En het lijkt erop dat Poetin volledig voorbereid is om “nucleair te gaan”. Gisteren hield Rusland zijn jaarlijkse Grom (Thunder)-oefening, die een massale nucleaire aanval simuleert als reactie op een vijandelijke nucleaire aanval. Voor meer details over dit verhaal, evenals uitgebreide berichtgeving over de aanvallen van Israël op Damascus, bekijk mijn Breaking News Update van maandag.

Rusland gaat door met plan om Oekraïne te bevriezen
De onlangs aangestelde Russische commandant in Oekraïne, generaal Sergei Surovikin, maakt de slechte reputatie waar; Terwijl hij zijn ogenschijnlijke doel blijft nastreven, namelijk het veroorzaken van de ijskoude dood van tienduizenden Oekraïense burgers deze winter. De ene elektriciteitscentrale na de andere is ten prooi gevallen aan Russische bommen, terwijl Surovikin de infrastructuur van het land methodisch vernietigt. Momenteel is 50% van de Oekraïense elektriciteitscentrales zodanig verwoest of beschadigd dat ze net meer productief zijn. Dit is geen conventionele oorlogsvoering; dit zijn misdaden tegen de menselijkheid.

Naties verzetten zich tegen Rusland
Gisteren stemde de Poolse Senaat in een resolutie die Rusland tot een terroristische staat verklaart. Als onderdeel van de resolutie spraken de senatoren de wens uit dat het Internationaal Strafhof het Russische leger zou onderzoeken op mogelijke oorlogsmisdaden. Ondertussen moedigen het VK, Frankrijk en Duitsland samen de VN aan om onderzoek te doen naar het Russische gebruik van Iraanse drones in Oekraïne. Dit is namelijk in strijd met een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Zowel Rusland als Iran blijven de levering van drones door Iran en hun betrokkenheid bij de opleiding van dronepiloten ontkennen. Dit ondanks het feit dat er Iraniërs zijn opgedoken onder de Russische slachtoffers in Oekraïne. Als reactie op de mogelijkheid van een VN-onderzoek heeft Rusland gedreigd om de deal betreft de verkoop van Oekraïens graan niet te verlengen.

Als we gelijktijdig naar Israel kijken, zien we dat diverse fracties in het land hun ’tenen in de anti-Russische wateren’ dompelen. Voormalig premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat als hij opnieuw wordt gekozen, hij zal overwegen om wapens aan Oekraïne te leveren. Dat zal een reden te meer zijn voor Rusland om tegen Israël op te treden. Bijbels gezien zal het motief van econonomische aard zijn. Wil je meer hierover weten lees dan de blog: Economie wordt de reden voor een oorlog met Israël

40 dagen sinds Mahsa Amini werd vermoord
Mahsa Amini werd gearresteerd door de morele politie van Iran omdat ze haar hijab in het openbaar niet goed droeg. Drie dagen later, terwijl ze nog steeds in hechtenis was, stierf ze aan de verwondingen die ze opliep door toedoen van haar ontvoerders. Onmiddellijk begonnen de rellen en die zijn exponentieel toegenomen. Er zijn nu veertig dagen verstreken en in afwachting van de reactie van het publiek op deze belangrijke datum, blokkeerde de politie de wegen naar de begraafplaats waar ze is begraven. De autoriteiten treiterden duizenden demonstranten die onderweg waren naar haar begraafplaats. Voor het leiderschap van de natie loopt de situatie uit de hand. Het regime bereidt zich nu voor om de IRGC in te schakelen tegen de relschoppers. Feitelijk zetten ze hun leger in tegen de  eigen burgers. De kans is groot dat we dat we op het punt staan ​​om onmenselijk geweld tegen onschuldige Iraniërs te zien door toedoen van de islamitische leiders.

Iran arresteert verdachten die worden beschuldigd van samenwerking met Mossad
De Iraanse autoriteiten hebben tien verdachten gearresteerd in de provincie West-Azerbeidzjan Zij worden beschuldigd van samenwerking met de Israëlische Mossad. Er wordt beweert dat ze “auto’s en huizen van mensen die verbonden zijn aan het veiligheidsapparaat van Iran in brand hebben gestoken en geld hebben ontvangen voor het maken van foto’s die ze naar Mossad-agenten hebben gestuurd.” Als je mijn tweede thriller, By Way of Deception, hebt gelezen, weet je al van het hoge percentage minderheden in Iran, evenals de hartstochtelijke haat die velen van hen voelen jegens het regime. Als de Mossad op zoek gaat naar partners in Iran, hebben ze geen moeite om die te vinden.

Terroristische aanslag in Iran
Bij een gewapende terroristische aanslag op het Shahcheragh-heiligdom, een sjiitische heilige plaats in Shiraz in Iran, zijn minstens 15 doden en 40 gewonden gevallen. Terwijl de eerste berichten het aantal aanvallers op drie schatten, werd het aantal later herzien tot slechts één. Ambtenaren hebben hem in hechtenis genomen en bestempelen hem als “Takfiri”, een soennitische extremist.

Bedreigingen tegen kernproef Noord-Korea
Na een reeks onaangekondigde Noord-Koreaanse rakettests deze maand, groeit de bezorgdheid dat Kim Jong Un zich voorbereidt op een zevende kernproef; Dit wordt zijn eerste sinds 2017. In een gezamenlijke waarschuwing hebben Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten verklaard dat er een “ongeëvenaarde” reactie zijn als de Noord-Koreanen de test doorzetten.

Saoedi-Arabië en China worden vriendjes dankzij olie
Het lijkt alsof het nog maar twee jaar geleden is dat Saoedi-Arabië en de VS olievrienden waren. Nu lijken de Saoedi’s echter geen tijd te hebben voor de nieuwe Amerikaanse regering en zoeken ze nieuwe vrienden in Peking. Afgelopen week had prins Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz, de Saoedische minister van Energie, een online ontmoeting met Zhang Jianhua, de Chinese nationale energiebeheerder. Beide partijen spraken de grote wens uit om de banden tussen de landen op het gebied van energie te versterken. We zien dus de macht van Amerika steeds meer afbrokkelen. Niet in staat om nog in te grijpen als we te maken krijgen met het Ezechiel scenario.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.