Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 27 juli 2023

28 juli 2023

Het wonder van de Israëlische economie
Israël werd geconfronteerd met een financiële zware storm. Conflicten en strijd vulden de Knesset. Honderdduizenden mensen van beide kanten van de gerechtelijke kwestie waren de straat opgegaan. Experts uit het hele scala aan mediamethoden voorspelden kommer en kwel voor de Israëlische economie. Vervolgens verlaagde Morgan Stanley dinsdag voor de staatsgreep de kredietwaardigheid van Israël, terwijl Moody’s waarschuwde voor een “aanzienlijk risico” op “negatieve gevolgen voor de economie en de veiligheidssituatie van Israël”. De dreiging van één van deze kan de economie schaden. Maar allemaal tegelijk? Dit zou een financieel bloedbad worden. De financiële sector wachtte op de onvermijdelijke beurscrash van woensdag. Maar terwijl de uren verstreken, kwamen de profetieën van economische vernietiging niet uit. Sterker nog, aan het eind van de dag was de Israëlische beurs gestegen! Zal er in de toekomst financiële strijd zijn in Israël? Dat zou kunnen, vooral met de hardnekkige vastberadenheid van de progressieve linkse media om Netanyahu neer te halen en de hervorming van het rechtsstelsel te vernietigen. Zelfs Hassan Nasrallah, leider van Hezbollah, maakte onlangs opmerkingen over hoe de Israëlische media op onverantwoorde wijze angst zaaien in de harten van de velen in Israël. Natuurlijk vindt hij dit een goede zaak. Maar geloof de nee-zeggers niet. De geruchten over de dood van de Israëlische economie zijn sterk overdreven. Integendeel, de economie van de staat Israël blijft de sterkste ter wereld!

Mogelijke poging tot staatsgreep in Israël?
Het is voor niemand in Israël een verrassing dat voormalig premier Ehud Barak geen lid is van de Bibi Netanyahu-fanclub. De omvang van zijn minachting voor de huidige premier heeft sommigen overrompeld. Via sociale media circuleert een videoclip waaruit blijkt dat Barak al enkele jaren een staatsgreep beraamt tegen Netanyahu. De regerings- en sociale crisis als gevolg van de wet op de hervorming van het gerechtelijk apparaat lijkt hem de kans te hebben gegeven zijn plan uit te voeren. Is dit echt of ‘lezen’ mensen te veel in een video? Voor de Israëlische minister van Transport, Miri Regev, is het meer dan genoeg. Ze heeft een brief gestuurd naar procureur-generaal Gali Baharav-Miara met het verzoek om een ​​volledig onderzoek naar de acties van Barak.

Premier Netanyahu ontvangt pacemaker
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag een pacemaker geïmplanteerd, een week nadat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Dat eerste incident, dat volgens doktoren werd veroorzaakt door uitdroging, bracht enkele urgente problemen aan het licht die moesten worden aangepakt. Velen waren verrast toen later door de ziekenhuisartsen werd onthuld dat Bibi langdurige hartproblemen voor het publiek heeft verborgen. De premier bracht later een video uit het ziekenhuis uit waarin hij zijn dankbaarheid uitsprak en tegen zijn aanhangers zei: “Zoals je kunt zien, gaat het geweldig met me.”

Gerechtelijke hervorming gaat door en de linkervleugel explodeert
Zondagavond waren de straten van Jeruzalem en Tel Aviv gevuld met conservatieve aanhangers van gerechtelijke hervormingen en de regering-Netanyahu. Maandag werd het eerste wetsvoorstel van de justitiële hervorming, de “Reasonableness Standard Bill”, goedgekeurd door de Knesset 64-0, nadat de oppositieleden voor de stemming waren vertrokken. Maandagavond stroomden de straten weer vol, dit keer met liberalen die hun verontwaardiging uitten over het optreden van het wetgevend orgaan. Dit wetsvoorstel was de eerste stap om het land terug te veranderen in wat de regering van Israël 30 jaar geleden was, voordat het Hooggerechtshof hun toezicht begon uit te breiden. Het woord ‘hervorming’ verwijst hier niet naar een nieuwe inkrimping van het mandaat van het Hooggerechtshof, terwijl er meer macht in de wetgevende macht wordt gegoten, zoals de liberale nepnieuwspers u zal vertellen. Het herstelt de muren van de ‘checks and balances’ naar waar ze drie decennia geleden waren. Deze terugkeer naar wat eens was, is essentieel voor de gezondheid en toekomst van Israël.

Israëls vijanden wedden dat het land zal imploderen
Als je een hoge commandant van de Iraanse Quds Force, twee Iraanse veiligheidsfunctionarissen en leiders van Hamas drie uur lang samen in een kamer zet, wat krijg je dan? Je krijgt natuurlijk een plan voor de vernietiging van Israël! Het ongebruikelijke aan deze bijeenkomst was dat het actieplan er een was van inactiviteit. Gezien de omvang van de verdeeldheid en onrust binnen Israël over de justitiële hervorming, besloten ze dat ze zich een tijdje moesten stil houden en kijken of Israël implodeerde. Ze waren zelfs bezorgd dat als ze zouden optreden, dit mensen rond Netanyahu zou kunnen verzamelen en zijn positie zou versterken. Volgens de normen van Quds en Hamas is het echt een briljant plan. Ze begrijpen dat de progressieve linkse anarchisten in Israël er veel beter in slagen de regering en het leger van Israël te verzwakken dan ze zelf zouden kunnen, zelfs als ze een oorlog zouden beginnen.

Iran dichter dan ooit bij mogelijke atoombomtest
Uit een aantal Europese inlichtingenrapporten die onlangs zijn vertaald en gepubliceerd door het Middle East Media Research Institute (MEMRI) blijkt dat er een groeiende bezorgdheid bestaat dat Iran binnenkort klaar zou kunnen zijn om een ​​atoombom te testen. De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst onderzocht de versnelde uitvoering door Iran van zijn uraniumproductie voor wapens en concludeerde dat dit “de mogelijkheid van een mogelijke [Iraanse] eerste kernproef dichterbij brengt”. AVID vervolgde: “Iran negeert verder de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). En door steeds geavanceerdere uraniumverrijkingscentrifuges in te zetten, vergroot het zijn verrijkingscapaciteit.”

US CENTCOM versterkt zijn reactie op inbeslagnames van Iraanse schepen
De VS reageren op de toegenomen pogingen van Iran om op illegale wijze handelsschepen in beslag te nemen in de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. Tijdens een briefing zei plaatsvervangend perssecretaris van het Pentagon, Sabrina Singh: “Als reactie op een aantal recente, alarmerende gebeurtenissen in de Straat van Hormuz heeft de minister van Defensie de inzet bevolen van de torpedobootjager USS Thomas Hudner, F-35 gevechtsvliegtuigen en F-16-jagers naar het verantwoordelijke gebied van het Amerikaanse centrale commando om de Amerikaanse belangen te verdedigen en de vrijheid van navigatie in de regio te waarborgen.

Oekraïense drones hebben twee gebouwen in Moskou geraakt
Twee gewapende Oekraïense drones vlogen richting het Ministerie van Defensie in Moskou. Hoewel beide schade hebben aangericht, lijkt het erop dat het niet het beoogde doelwit was. Ondertussen raakte een andere drone op de Krim een ​​Russisch munitiedepot en veroorzaakte een grote explosie. Rusland van zijn kant heeft zijn willekeurige bombardementen voortgezet. In Odessa werden 25 oriëntatiepunten zwaar beschadigd, waaronder de Transfiguratiekathedraal uit het begin van de 19e eeuw.

Noord-Korea levert wapens aan Rusland
Noord-Korea wordt al maanden beschuldigd van het leveren van artilleriegranaten en andere wapens aan de Rusland. Beide partijen ontkennen de aantijging, ondanks het groeiende bewijs. Nu, om de geruchtenmolen zeker op gang te houden, heeft de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu een reis naar Pyongyang gemaakt voor een ceremonie ter herdenking van de 70e verjaardag van het staakt-het-vuren in de Koreaanse oorlog. Dit bezoek, waarbij hij werd vergezeld door een lid van het Politburo van de Chinese Communistische Partij, was het eerste officiële bezoek van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders aan het kluizenaarskoninkrijk sinds het uitbreken van COVID-19.

Effecten nadat Zweden protesteert tegen het verbranden van een koran
De Zweedse politie stond vorige maand toe dat een Irakees een koran verbrandde in Stockholm. De militante reactie op deze daad is sindsdien gegroeid. Afgelopen donderdag hebben demonstranten een deel van de Zweedse ambassade in Bagdad in brand gestoken. Later die dag verbrak de Iraakse regering de betrekkingen met Zweden en zette de Zweedse ambassadeur het land uit. In Beiroet verspreidden sjiitische demonstraties zich door de straten op instigatie van Hassan Nasrallah van Hezbollah. In Qatar werden Zweedse producten uit de schappen van supermarkten gehaald. Maar in plaats van de verbranding van het heilige boek van de moslims te onderdrukken, zijn de incidenten van boekverbranding toegenomen met kopieën die in brand zijn gestoken voor de Egyptische en Turkse ambassades in Denemarken.

Poging tot staatsgreep in Niger
Gisteren omsingelde een groep van de presidentiële garde het presidentiële paleis van Niger in een poging tot staatsgreep tegen president Mohammed Bazoum. De president zelf werd binnen vastgehouden. Al snel werden andere militaire eenheden ingezet om de poging tot staatsgreep tegen te gaan. Momenteel vinden er gesprekken plaats tussen beide partijen. In de Sahelregio van Afrika zijn de afgelopen drie jaar vier couppogingen geweest, waarbij Niger een van de meest stabiele in het gebied is. Ulf Laessing, hoofd van het Sahel-programma bij de Konrad Adenauer Foundation, zei: “Niger en president Bazoum zijn de enige hoop van het Westen in de Sahel-regio geweest om jihadisten en de toenemende invloed van Rusland in bedwang te houden.” Maar daar komt volgens Laessing nu verandering in. “Zelfs als Bazoum dit overleeft”, zei hij, “is de reputatie van Niger bij westerse beleidsmakers als stabiliteitsanker voor de Sahel beschadigd.”

Wereldwijd woeden branden
Extreme hitte heeft bijgedragen aan een uitbarsting van bosbranden over de hele wereld. Het mediterrane Europa is bijzonder zwaar getroffen met meer dan veertig doden en talloze euro’s aan schade. In Griekenland, een van de ergste slachtoffers van de branden, kwamen twee piloten van de Griekse luchtmacht om het leven toen hun vliegtuig neerstortte tijdens het bestrijden van branden in de buurt van Athene.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.