Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 27 april 2023

28 april 2023

Terreuraanslag in Jeruzalem
Een Arabische vader van vijf kinderen reed maandag opzettelijk met zijn voertuig een druk marktgebied in Jeruzalem binnen. Vijf Israëli’s raakten gewond, van wie één ernstig. Een gewapende burger doodde de terrorist ter plekke. Deze man die zijn familie in de steek liet om deze gruwelijke daad uit te voeren, is een perfect voorbeeld van de woorden van voormalig premier Golda Meir:

“Er zal vrede komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen zullen houden dan dat ze ons haten.”

Golda Meir

 

Russische minister van Defensie ontvangt inlichtingenchefs van Turkije, Iran en Syrië
Moskou ontving dinsdag een behoorlijke gastenlijst toen de ministers van Defensie en inlichtingenchefs van Turkije, Iran en Syrië zich bij de Russische minister van Defensie voegden. Het doel, volgens de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar, was om “zo snel mogelijk vrede en rust in de regio te brengen”. Bij het lezen van deze gastenlijst ging iedereen die ooit de profetieën van Ezechiël heeft gelezen rechtop zitten en zei: “Ja.”

IDF valt Hezbollah-observatiepost aan
De Israëlische strijdkrachten voerden een artillerieaanval uit op een Hezbollah-observatieplaats net over de Syrische grens vanaf de Golanhoogte. De IDF heeft vervolgens pamfletten uitgestrooid over dit gebied die Syrische soldaten waarschuwden om hun samenwerking met de door Iran gesteunde militie te staken. Er waren geen meldingen van gewonden.

Jordaans parlementslid probeert wapens naar Westelijke Jordaanoever te smokkelen
Een lid van het Jordaanse parlement, Imad Adwan, werd zaterdag bij de grensovergang Allenby Bridge in hechtenis genomen. In de auto van Adwan werden een tiental aanvalsgeweren, meer dan 200 handvuurwapens en goud gevonden dat bestemd was voor anti-joodse partijen op de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische autoriteiten waren er snel bij om de Jordaanse regering vrij te pleiten van elk wangedrag. Er volgden wel beschuldigingen, maar in een onverwachte vorm. Voormalig Jordaans parlementslid Tarek Khoury richtte zijn vitriool op Israël en zei dat ze het deel over het goud in de auto hadden verzonnen. Waarom maakte dit hem zo van streek? Omdat de opname van goud “de heldendaad in een smokkelkwestie zou veranderen”. Het is moeilijk om tegen dit soort mentaliteit te vechten.

Amerikaanse drone neergeschoten door pro-Iraanse militie
Afgelopen week werd een Amerikaanse MQ-1C Grey Eagle-drone neergeschoten nabij Kirkuk, Irak. Pro-Iraanse sjiitische milities gebruikten een luchtafweerraket om het naar de grond te brengen. Amerikaanse troepen, die in het gebied waren, vernietigden wat er nog over was van de UAV om te voorkomen dat deze in handen van de vijand zou vallen.

Hooggeplaatste geestelijke vermoord in Noord-Iran
Toen ayatollah Abbas Ali Soleimani gisteren op een bank zat, liep één van de bewakers achter hem langs en opende het vuur. Soleimani, die lid was van de machtige Vergadering van Experts voor Leiderschap van Iran en voormalig persoonlijk vertegenwoordiger van de Opperste Leider, Ayatollah Ali Khamenei, stierf kort daarna in het ziekenhuis. De aanvaller werd in hechtenis genomen. De dood van de geestelijke markeert de hoogste functionaris die de afgelopen jaren is vermoord.

Soedan op de rand van een burgeroorlog? 
Terwijl het geweld in Soedan toeneemt, haasten de wereldregeringen zich om hun burgers te evacueren. Om het proces te ondersteunen, bemiddelden de VS en Saoedi-Arabië een staakt-het-vuren van 72 uur tussen de twee partijen. Tot nu toe zijn bij de gevechten minstens 427 mensen om het leven gekomen en de vuurgevechten strekken zich uit tot in woonwijken en buurten. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft dinsdag een waarschuwing afgegeven nadat rebellen de controle hadden overgenomen over het National Public Health Laboratory in de hoofdstad Khartoum. Het lab heeft monsters van verschillende ziekten, waaronder polio en mazelen, waardoor de WHO waarschuwt voor een “enorm biologisch risico”. Soedan heeft onze gebeden nodig!

Erdogan’s gezondheidsproblemen veroorzaken zorgen in de aanloop naar de verkiezingen
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan annuleerde gisteren zijn verkiezingsbijeenkomsten op advies van zijn artsen. Woensdag verliet hij een live televisie-interview en zei dat hij maagproblemen had. Onmiddellijk ging de geruchtenmolen van start met sommigen die zeiden dat hij een hartinfarct had gehad. De verkiezing, die is gepland voor 14 mei, is fel betwist en velen zeggen dat het mogelijk is dat Erdogan kan verliezen na 20 jaar als premier en vervolgens als president te hebben gediend.

Oekraïense UAV probeert Russische schepen op de Krim aan te vallen
Een Oekraïense drone werd neergeschoten in de buurt van Sevastopol, de Krim, en een tweede ontplofte en veroorzaakte lichte schade, aldus de Russische autoriteiten. Het kennelijke doelwit was de Russische Zwarte Zeevloot die daar gestationeerd is. Oekraïne heeft zich stil gehouden over deze aanval. Hoewel deze poging misschien niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd, toont het wel aan dat Kiev in staat is om diep door te dringen in het door Rusland bezette gebied.

VS sturen nucleaire onderzeeër naar Zuid-Koreaanse wateren
Sinds de Koude Oorlog van de jaren tachtig heeft de VS geen nucleaire onderzeeër meer in Zuid-Korea aangemeerd. Maar na een akkoord gisteren tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol gaat dat veranderen. Bedoeld als een krachtige boodschap aan de Noord-Koreaanse Kim Jong-un, zullen de VS een nucleaire onderzeeër van de Ohio-klasse aanmeren in de haven van hun zuidelijke bondgenoot. Houd deze situatie in de gaten. De Opperste Leider in het noorden staat er niet om bekend minachting onbeantwoord te laten.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.