Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 26 augustus 2022

26 augustus 2022

Iran heeft zichzelf op de voorpagina’s van het nieuws geplaatst. Ze staan ​​op de drempel van een nieuwe nucleaire deal waarvan de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu gisteren tegen Fox News zei dat deze veel erger is dan de versie van 2015.

  • Europa is wanhopig op zoek naar energiebronnen die los staan ​​van Rusland; dus zijn ze klaar om de eisen van Iran te accepteren. Het maakt ze niet uit of het land nucleair wordt. De bommen zullen waarschijnlijk niet hun kant op komen.
  • De VS zijn bereid om bijna alle sancties te laten vallen, wat miljarden dollars in de zakken van het islamitische regime in Teheran zal steken. De Republikeinse Partij heeft al aangekondigd dat ze elke overeenkomst met Iran onmiddellijk zal opzeggen als ze na de verkiezingen van november weer aan de macht komen. Het valt echter nog te bezien of zij voldoende stemmen zullen krijgen en of ze zullen doen wat ze nu zeggen.

Zoals ik al heel lang zeg, Iran heeft alles wat ze nodig hebben om een ​​bom te maken. Het is gewoon een kwestie van of ze besluiten om de atoombom te gaan produceren.

De uitbreiding van Iraanse proxy-milities rond Israël groeit:

  • In het noorden bevinden ze zich in Libanon en Syrië.
  • In het oosten bevinden ze zich in Irak en Iran.
  • In het zuiden bevinden ze zich in Gaza en Jemen.

Iraanse oppositiegroepen melden dat het land een nieuwe militaire basis aan het opzetten is, genaamd Malek al-Ashtar, in het Daraa-gouvernement van Syrië, veel te dicht bij de Israëlische grens. Iran is ook begonnen militante Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever te bewapenen. “Op dezelfde manier waarop de Gazastrook werd bewapend, kan de Westelijke Jordaanoever ook worden bewapend en dit proces vindt al plaats”, zei hoofdcommandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) generaal-majoor Hossein Salami. De enige factor die deze expansie vertraagt, zijn de constante aanvallen van Israël op de wapens en infrastructuur van de milities.

Veel van het wapentuig waarmee Iran hun milities bewapent, komt uit hun voorraad van honderdduizenden raketten. Hezbollah en andere proxy-milities in Syrië hebben meer dan 150.000 raketten. Hamas in Gaza heeft er 10.000. Jemen heeft tienduizenden. Veel van deze raketten zijn goedkoop en niet erg nauwkeurig, en de Iron Dome is uitgerust om ermee om te gaan. Er zijn echter ook duizenden ballistische raketten die op Israël zijn gericht. De Israel Defense Forces (IDF) naderen de voltooiing van een nieuw lasersysteem dat in staat zal zijn om veel van deze bedreigingen het hoofd te bieden. Maar zelfs als dit nieuwe systeem gereed is, kan het verwoestend zijn voor Israël als al deze milities hun raketarsenalen tegelijk beginnen te regenen.

Terwijl Iran de relaties met zijn proxy-terroristen blijft verdiepen, komen ze ook dichter bij een veel grotere vis. Een van de grootste bondgenoten en klanten van Iran is nu Rusland. Naast het verkopen van drones door Iran en het trainen van het Russische leger in het gebruik ervan, worden er achter de schermen nieuwe deals gesloten voor Russische olie. In de volle verwachting dat de sancties tegen Teheran zullen worden opgeheven met een nieuwe nucleaire deal, is Moskou van plan Iran te gebruiken om hun eigen sancties op te heffen door Russische olie te verkopen via Iraanse kanalen. Dit is slecht nieuws voor Oekraïne. Het is ook slecht nieuws voor Israël, aangezien Rusland zijn retoriek versterkt ten aanzien van Israëlische acties tegen de proxy-milities van hun vriend Iran. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei: “We hebben de gevaarlijke praktijk van Israëlische aanvallen op Syrisch grondgebied krachtig veroordeeld.” De innige samenwerking tussen Rusland en Iran past naadloos in het Ezechiel 38 scenario.

De VS voerden luchtaanvallen uit op Iraanse proxy-milities in Deir ez-Zor, Syrië, als reactie op een drone-aanval op Amerikaanse troepen op 15 augustus. “De aanvallen van vandaag waren nodig om het Amerikaanse personeel te beschermen en te verdedigen”, zei legerkolonel Joe Buccino. Ondertussen blijft Iran de VS aanvallen; gisteren viel Irand twee Amerikaanse bases in Syrië aan. Voor de duidelijkheid: Iran raakt de VS via hun proxies (terroristen), terwijl de VS terugslaat tegen die proxies en gelijktijdig  zich door Iran aan de ‘haak laat slaan’ wat betreft ontwikkelen van en atoombom en het opheffen alle sancties. Ongelooflijk!

Syrische en Iraanse troepen en de door de VS gesteunde SDF streden tegen elkaar in het noorden van Syrië. Met als resultaat een beschieting van een markt in de stad Al-Bab. Onder de burgerslachtoffers vielen 14 doden, waarvan vijf kinderen, en minstens 30 gewonden.

Hezbollah blijft dreigen met geweld tegen Israël als het Karish-boorplatform operationeel wordt. Dit is een vlampunt dat snel kan escaleren.

De Oekraïense Onafhankelijkheidsdag markeerde gisteren ook zes maanden sinds Rusland het land binnenviel. Het aantal militairen en burgerslachtoffers blijft toenemen terwijl Vladimir Poetin koppig doorgaat met zijn vervolging van de oorlog. De huidige hotspot is de kerncentrale van Zaporizja. Onder Russische controle vanaf het begin van de oorlog, is Oekraïne bang om te strijden om de fabriek terug te krijgen. Een verkeerd gerichte granaat kan desastreuze gevolgen hebben.

Darya Dugina kwam zaterdagavond om het leven bij een autobom buiten Moskou. Haar vader, filosoof Aleksandr Doegin, een man die bekend staat als “Poetins brein”, zou bij haar in de auto zitten, voordat hij op het laatste moment besloot apart te reizen. De vrouw die volgens de Russen de moord heeft gepleegd, is Natalya Vovk, een burger van Oekraïne en lid van het Azov-regiment voor speciale operaties van Oekraïne. Momenteel is ze in Estland en Rusland dreigt met een militaire reactie als Estland haar niet gevangenneemt en uitlevert aan Moskou. Sommigen beschuldigen Poetin echter van het plegen van deze moord als een valse vlag tegen Oekraïne, nadat Doegin onlangs enkele harde opmerkingen had gemaakt tegen de Russische president.

Zelfs toen de inflatie van Turkije omhoogschoot tot 80%, dook de valuta op vrijdag naar een historisch dieptepunt. Een economisch wanhopig Turkije is een gevaarlijke entiteit, en de wereld kan het beste zijn ogen op Erdogan en zijn regering gericht houden.

Elke dag zijn er in de zee en de lucht rond Taiwan oefeningen door Chinese vliegtuigen en oorlogsschepen. Dit is een kruitvat dat elk moment af kan gaan.

Japan overweegt het aanleggen van 1.000 kruisraketten binnen 1000 km afstand van China en Noord-Korea. Dit zou beide oorlogvoerende landen binnen het bereik van het Japanse arsenaal plaatsen in geval van vijandelijkheden.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.