Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 25 mei 2023

26 mei 2023

Israël bereidt een preventieve aanval voor op Hezbollah
Er zijn twee opties wanneer iemand je gaat aanvallen. Of je reageert proactief of reactief. Van beide mogelijkheden lijkt het erop dat Israël klaar is met reactief zijn tegen de proxy-milities van Iran. De wens van Iran is om Israël aan te vallen om hen af ​​te leiden van hun aanvallen op het nucleaire programma van Teheran. Omdat ze bang zijn voor vergelding als ze zelf een aanslag plegen, laten ze de aanslagen plegen door de terreurgroep Hezbollah. Onlangs heeft de Israëlische inlichtingendienst zeer sterk bewijs gevonden dat Hezbollah een aanval plant in Noord-Israël waarbij dorpen zullen worden binnengevallen en gijzelaars zullen worden genomen. De regering-Netanyahu zal niet afwachten tot die aanval plaatsvindt. Ze zullen proactief zijn. Het is dus zeer waarschijnlijk dat er binnenkort een grote aanval wordt uitgevoerd door het Israëlische leger (IDF) tegen Hezbollah in Libanon. Als dat eenmaal gebeurt, moet Israël voorbereid zijn op een periode waarin duizenden raketten over de grens vanuit Libanon, Syrië en Gaza zullen worden afgevuurd. Houd Israël in de gaten. Bid voor Israël. De komende dagen kunnen een zeer moeilijke tijd zijn.

IDF voert invallen uit in Nablus tegen de al-Aqsa Martelaarsbrigade
Maandagochtend voerden IDF-troepen een terrorismebestrijdingsoperatie uit tegen de al-Aqsa Martelaarsbrigade in het vluchtelingenkamp Balata in Nablus op de noordelijke Westelijke Jordaanoever. Drie Palestijnse terroristen kwamen om bij een vuurgevecht en zes anderen raakten gewond. Tijdens de inval werden wapens in beslag genomen, werden verdachten gearresteerd en werd een explosievenlaboratorium vernield.

Netanyahu werkt toe naar normalisering van de betrekkingen met Saoedi-Arabië. Amerika speelt een vreemde rol…
Er vinden zeer complexe onderhandelingen plaats op het hoogste niveau terwijl Israël en Saoedi-Arabië vooruitgang boeken in de richting van normalisering van de betrekkingen. Een ongelukkige Amerikaanse Biden-regering bemoeit zich met de voortgang. Ze eisen dat er een hervatting van de onderhandelingen met de Palestijnen plaatsvindt en dat de hervorming van de rechterlijke macht door premier Benjamin Netanyahu wordt geannuleerd voordat er enige normalisering plaatsvindt. Interessant is dat, terwijl de regering de hervorming van het rechtssysteem van Israël aanvalt, het gevaarlijke wetsvoorstel om het Amerikaanse Hooggerechtshof uit te breiden van negen zetels naar 13 rechters vorige week opnieuw bij het Congres werd ingediend door vooraanstaande linkse senatoren en congresleden. Hé, Washington, misschien wil je je concentreren op het beschermen van je eigen rechterlijke macht voordat je je zorgen gaat maken over de onze.

Netanyahu heeft goedkeuring voor het budget van 2023-24
Het was een grote overwinning voor premier Netanyahu en zijn coalitie toen gisteren de begroting voor de jaren 2023 en 2024 werd goedgekeurd. Terwijl links de begroting beschuldigde te religieus gericht en te pro-nederzetting te zijn, werd het toch aangenomen met een sterke 64-56 meerderheid. Na de stemming zei minister van Financiën Bezalel Smotrich: “We hebben de goedkeuring ontvangen, we stropen onze mouwen op en gaan aan de slag.”

Assad terug in de Arabische Liga – een hartelijk welkom
De Syrische president Bashar al-Assad is met open armen ontvangen op een bijeenkomst van de Arabische Liga in Jeddah, Saoedi-Arabië. Twaalf jaar geleden, toen Syrië verwikkeld raakte in een burgeroorlog, werd het land geschorst uit de organisatie. Maar nu, ondanks dat 350.000 mensen het leven hebben verloren in het bloedige conflict, lijkt het erop dat ze allemaal weer vriendschap sluiten met Assad, die zelfs een knuffel kreeg van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Drie demonstranten geëxecuteerd in Iran
In september 2022 werd de 22-jarige Mahsa Amini vermoord terwijl ze in hechtenis zat, nadat ze was gearresteerd door de Iraanse moraliteitspolitie wegens het ongepast dragen van een hijab. Sinds die tijd zijn 22.000 mensen gearresteerd door het islamitische regime in de resulterende protesten, en 537 zijn gedood. Vrijdag werden nog eens drie demonstranten het slachtoffer van de terroristische regering. Majid Kazemi, Saleh Mirhashemi en Saeed Yaghoubi werden geëxecuteerd nadat ze waren veroordeeld wegens “oorlog voeren tegen God”. Geen bericht van de VN-Mensenrechtenraad – waarschijnlijk omdat Israël er niet bij betrokken was.

Iran transporteert chemicaliën naar Syrië
Onlangs werden chemicaliën vanuit Iran via Irak naar Syrië vervoerd. De zending, die vergezeld ging van mensen die HAZMAT-pakken droegen, werd gelost bij een chemische fabriek van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) in Al Hari. Het is niet bekend wat voor chemicaliën het waren of waarvoor ze zullen worden gebruikt. Zonder iets weg te geven, zal ik zeggen dat deze gebeurtenis nauw verband houdt met mijn volgende Nir Tavor-thrillerroman, Out of the Far North, die in oktober uitkomt.

Iran creëert drijvende terreurbases
Maandag beschuldigde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant Iran ervan commerciële schepen om te bouwen tot “drijvende terreurbases”. Volgens Gallant bewapent Teheran schepen met UAV’s, raketsystemen en geavanceerde intelligentie, waardoor ze in wezen een piratenmacht in het Midden-Oosten worden. “Dit volgt direct op het maritieme terrorisme dat Iran heeft ontwikkeld in de Perzische Golf en de Arabische Zee. Het werkt eraan om zijn activiteiten ook uit te breiden naar de Indische Oceaan en later ook naar de Rode Zee en de Middellandse Zee”, aldus de minister van Defensie.

Beste tijden en slechtste tijden voor het leger van Moskou
Na negen maanden van hevige gevechten die sommigen bestempelen als een “vleesmolen”, beweert het Russische leger dat Bakhmut, een belangrijke stad in de regio Donetsk in Oekraïne, eindelijk is gevallen. Deze strijd, die voornamelijk aan Russische zijde is uitgevochten door de huurling Wagner Group, wordt gezien als een grote morele overwinning voor Moskou. Oekraïne ontkent echter de val van de stad en zegt dat er nog steeds verzetshaarden zijn. Nadeel voor Moskou is dat het gevecht voor het eerst Russisch grondgebied betreedt. Anti-Kremlin Russische vrijwilligerseenheden hebben een aanval georganiseerd en uitgevoerd in de regio Belgorod nabij de grens met Oekraïne. Het doel van de invallen lijkt sabotage en verkenning te zijn.

Armenië bereidde zich voor op een grote stap naar vrede met Azerbeidzjan
De enclave Nagorno-Karabach is al een aantal jaren een bron van een gewelddadig conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Gelegen in Azerbeidzjan, zegt de Azerbeidzjaanse regering dat het grondgebied van hen is, terwijl Armenië zijn onafhankelijkheid erkent. Maandag zei de Armeense premier Nikol Pashinyan echter dat Armenië bereid is NK te erkennen als Azerbeidzjaans grondgebied, als de regering in Bakoe de veiligheid van haar burgers garandeert. Dit zou mogelijk rust brengen in het gebied. Het zou ook een klap zijn voor Rusland, omdat zij hun vredesmacht zouden moeten terugtrekken en daarmee hun voetafdruk in het gebied zouden verliezen

Turkije arresteert 11 Mossad-agenten
De Turkse inlichtingendienst zegt dat het elf mensen heeft gearresteerd die ervan worden beschuldigd een Israëlische Mossad-cel te zijn. Hun claim is dat deze groep zich richtte op één bedrijf en 23 personen die zaken deden met Iran.

Verwoestende overstromingen in Italië
De recente zware regenval heeft geleid tot verwoestende overstromingen in Italië. Er viel zes maanden regen in slechts 36 uur, waardoor 21 rivieren tussen Bologna en de noordoostkust onder water kwamen te staan. De ramp heeft 13 mensen het leven gekost en duizenden uit hun huizen verdreven. De burgemeester van Ravenna zei dat het de ergste ramp in een eeuw is.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.