Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 25 april 2024

26 april 2024

Toen ik (Amir) deze nieuwsbrief vorige week publiceerde, stond Israël aan de vooravond van een grote vergelding tegen Iran vanwege de historisch grote aanval met UAV’s, kruisraketten en ballistische raketten van 13 april. Maar net toen de laatste hand werd gelegd aan de nieuwsbrief, hoorde ik geruchten over een alternatieve optie. In ruil voor het feit dat de VS strenge sancties aan Iran oplegt, militaire acties tegen Rafah goedkeurt en financiële hulp aan Israël overdraagt, zou de Israëlische regering haar voorgenomen aanval niet door laten gaan. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik geen fan ben van deze handelwijze, maar zei dat het wellicht iets aangenamer zou zijn als er een vierde punt aan de lijst zou worden toegevoegd – er moet een vorm van militaire vergelding worden ondernomen, ook al is die van ondergeschikt belang. Israël tegen Iran. Noot van de vertaler: dit in nog niet de Ezechiël 38 oorlog. Daarin heeft Rusland de lead en Iran volgt.

In de vroege uren van de volgende ochtend sloeg Israël toe. Maar in plaats van de verwachte massale vergelding was het een getemperde aanval. Kleine quadcopter-drones werden naar Iran gestuurd om de luchtverdediging in verwarring te brengen. Deze werden gevolgd door straaljagers van de Israëlische luchtmacht (IAF) die raketten afvuurden op de Shikari-basis in Isfahan, waarbij de luchtverdedigingssystemen werden vernietigd die waren ingezet om de kerncentrale van Natanz, 150 km verderop, te beschermen. Vergeleken met wat oorspronkelijk werd besproken, was het zeker een kleine aanval.

Waarom heeft Israël deze perfecte kans om de nucleaire locaties van Iran te vernietigen niet benut? Er zijn twee belangrijke factoren die ertoe hebben geleid dat ze zich terughoudend hebben opgesteld.

  1. Ten eerste was de Amerikaanse regering er fel op tegen. Als de vorige president nog in functie was geweest, zou de afgelopen week heel anders zijn geweest. Eigenlijk zou Iran onder de vorige regering nooit het lef hebben gehad om een ​​aanval te lanceren. Maar we moeten werken met wat is, in plaats van met wat had kunnen zijn. Premier Netanyahu en zijn regering hebben te maken met een uiterst complexe internationale situatie. Hoewel het gemakkelijk is om te zeggen, zoals ik vaak heb gedaan, ga gewoon naar binnen en blaas de nucleaire capaciteiten van Iran aan stukken, maar dit zou enorme gevolgen hebben als Israël dat zou doen. Ik geloof nog steeds dat er een tijd zal komen waarin we gedwongen zullen worden om alleen op dit gebied te handelen, maar ik begrijp de noodzaak van de premier om de betrekkingen met de VS in stand te houden. Dit geldt vooral vanwege de tweede factor hieronder.
  2. Israël voert al een oorlog, en die oorlog zal alleen maar groter worden. Als je denkt dat de Israel Defense Forces (IDF) het einde naderen omdat ze zich al een weg hebben gebaand door Noord- en Centraal Gaza en nu oprukken om Rafah (zuidelijk Gaza) binnen te trekken, mis je het grotere plaatje. Als we eenmaal klaar zijn met Gaza in het zuiden, zullen we onze volledige aandacht moeten richten op Libanon en Syrië in het noorden en op de Westelijke Jordaanoever. Wat ons daar te wachten staat is een veel beter gefinancierd, veel beter opgeleid en veel beter bewapend terroristenleger in Hezbollah. We zullen ook te maken krijgen met meerdere Iraanse proxy-milities in Syrië. Dit is niet het moment waarop we tegen onze bondgenoten, die ons van munitie helpen voorzien, kunnen zeggen: “Vergeet wat je zegt, we gaan alleen op pad.” Nogmaals, die dag zal komen, maar het is niet vandaag.

Welke voordelen heeft Israël gehad door zijn reactie te temperen?

  1. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdagavond een pakket buitenlandse hulp goedgekeurd, dat 26 miljard dollar aan oorlogshulp aan Israël omvatte. Dinsdagavond keurde de senaat het wetsvoorstel goed.
  2. Ten tweede hebben de VS hun goedkeuring gegeven aan de inval van Israël in Rafah om het werk tegen Hamas af te ronden.
  3. Ten slotte heeft Iran de boodschap van Israël ontvangen: “Nu weet u dat we de mogelijkheid hebben om uw nucleaire installaties te vernietigen wanneer we maar willen.”

Nogmaals: ben ik volledig tevreden met de vergeldingsmaatregelen van Israël tegen Iran? Nee. Maar ik begrijp het, en ik respecteer de ongelooflijk moeilijke wateren waar Netanyahu en zijn kabinet doorheen moeten navigeren.


Israël

Het is niet alleen het gestage spervuur ​​van raketten afgevuurd over de noordgrens dat de spanning in Israël hoog houdt, maar ook de aanhoudende terroristische aanslagen. zagen twee terroristen, een gewapend met een pistool en een ander met een mes, IDF-soldaten aanvallen in de buurt van Hebron. Beiden werden gedood. Later probeerde een vrouw met een mes soldaten neer te steken bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever, en ook zij werd gedood. De volgende dag reden twee Palestijnen met hun auto in op een groep Israëli’s in Jeruzalem, waardoor drie voetgangers de lucht in vlogen. De terroristen verlieten vervolgens de auto met een geweer, maar voordat ze konden schieten, blokkeerde het pistool. Omdat ze niet meer mensen pijn konden doen, vluchtten de twee aanvallers, maar werden later gevangengenomen. De drie voetgangers raakten lichtgewond.


Gaza

De concentratie van strijdkrachten ten oosten van Rafah is begonnen. Dit is een krachtig signaal dat er binnenkort grondmanoeuvres zullen plaatsvinden. Egyptische functionarissen lazen in het planrapport dat Israël een plan van twee tot drie weken heeft om burgers uit het gebied naar het noorden in de richting van Khan Yunis te verplaatsen voordat ze er hun intrek nemen. De Netzarim Corridor zal hen ervan weerhouden verder naar het noorden te gaan. Dit is een bufferzone die Gaza in tweeën deelt. De IDF breidt dit gebied uit om een ​​sterke militaire aanwezigheid te behouden die Gaza-stad scheidt van Khan Yunis en lager.

Eén kreet van antisemitisch links is dat Israël de Gazanen uithongert. Maar is dat de waarheid? Een nieuwspresentator van de regerende Palestijnse factie, Fatah, heeft Hamas er in de ether van beschuldigd hulpverleners te hebben vermoord en voedsel te hebben gestolen om zo een voedselcrisis in Gaza te veroorzaken. De terroristen verzamelden de hulp in pakhuizen, wat leidde tot “deze gekke en onwerkelijke prijzen die niemand kan betalen”, zei het presentator. Op dezelfde manier waarop Hamas blijk geeft van zijn minachting voor het Palestijnse volk door het als menselijk schild te gebruiken, hongert het doelbewust Gazanen uit voor politieke gespreksonderwerpen.

Er gaan waarschuwingen rond dat Qatar voorbereidingen treft om hooggeplaatste leden van het politieke bureau van Hamas uit hun comfortabele hotelkamers en uit het hele land te zetten, omdat de terroristische groepering niet te goeder trouw onderhandelt over de terugkeer van de Israëlische gijzelaars. Maar deze multimiljonairterroristen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze gedwongen worden op straat te leven. Turkije wacht met open armen om hen te verwelkomen. Na de stomme opmerking van de Turkse president Erdogan vorige week, waarin hij Hamas-strijders gelijkstelde met Turkse vrijheidsstrijders, genoot hij zaterdag van quality time met Hamas-leider Ismail Haniyeh in Istanbul. Turkije is op zoek naar invloed in de moslimwereld na vele jaren buiten de radicale islam te hebben doorgebracht. Dit wordt volledig verwacht voor iedereen die zijn Bijbel kent. Wanneer de Ezechiël 38-oorlog begint, zal Turkije erbij zijn, terwijl Iran en Rusland al hun wapens op Israël richten.


Noordelijke strijd

Israël blijft Hezbollah-doelen in Libanon aanvallen ter voorbereiding op een waarschijnlijke oorlog in de nabije toekomst. Gisteren beweerde de IDF ongeveer 40 doelen in Zuid-Libanon te hebben getroffen, waarbij het zich richtte op opslagfaciliteiten, wapens en terroristische infrastructuur. De dag ervoor werden twee Hezbollah-leiders gedood bij luchtaanvallen. Muhammad Khalil Atiya, een commandant van de luchteenheid van de elite Radwan-troepenmacht van de groep, werd in Azron vermoord. Diezelfde dag ontmoette Hussein Azqul, een belangrijk figuur in de luchtverdedigingseenheid van Hezbollah, nabij Tyrus zijn einde.

Als reactie op de eliminatie van de twee sleutelfiguren van Hezbollah lanceerde de terreurgroep drie drones richting Acre en Krayot in Israël. Alle drie de UAV’s werden onderschept door straaljagers. Naast zo nu en dan een drone-aanval, blijft Hezbollah zijn gestage dosis raketten over de grens vliegen vanuit Libanon. Om niet achter te blijven, leveren de door Iran gesteunde proxy-milities hun regelmatige bijdrage via raketten afgevuurd vanuit Syrië.


Universitaire protesten

We weten allemaal dat de enige activiteit waar universiteitsstudenten meer van genieten dan een uitbundig studentenfeest, een ouderwets protest is. Helaas is wat er op universiteiten in de Verenigde Staten en in Europa gebeurt niet de mars van je ouders voor gelijke rechten of een einde aan de oorlog in Vietnam. Tegenwoordig hebben we het element Antifa en professionele demonstranten, en zij zijn ongelooflijk bedreven in het opvoeren van de gewelddadige spanning van deze menigte onwetende, beïnvloedbare tieners en jonge volwassenen. Nu zien we dat die druk begint te barsten. Of het nu in Columbia, Harvard, de Universiteit van Texas in Austin, USC of een van de andere universiteiten is waar de bendes de macht overnemen, de politie wordt geconfronteerd met overweldigende aantallen uitzinnige studenten. Velen denken dat ze iets goeds doen, maar ze zijn bedrogen door degenen die beter weten en meesters zijn in het gebruik van leugens en passie om chaos te creëren. Ik weet niet hoe dit er de komende dagen uit zal zien, maar ik maak me grote zorgen. Ik zie dit niet zomaar uiteenvallen, omdat de provocateurs weten dat ze een sterke positie hebben.

Ik erken ook dat dit een geestelijke strijd is. Satan haat datgene waar God van houdt. Dit is een directe aanval van de vijand op het volk dat God heeft uitgekozen om van Hem te zijn. Hij gebruikt zijn handlangers – de provocateurs – om zijn bevelen uit te voeren, waarbij hij iedereen tegen Israël ophitst. Het is heel belangrijk om te erkennen dat dit groter is dan alleen deze protesten. Dit is een goed geplande poging om antisemitisme door te geven aan de volgende generatie. De anti-Israëlische retoriek die deze studenten in hun klaslokalen hebben gehoord, wordt door deze protesten diep in hun hart gedrongen. Helaas zal het voor velen, zo niet de meesten, daar de rest van hun leven blijven.

Volg het geld! een laatste opmerking over deze protesten. Wanneer u op zoek bent naar de grondoorzaken van snode activiteiten, is het altijd goed om het geld te volgen. In de afgelopen twaalf jaar heeft het Israëlhatende Qatar meer dan 3 miljard dollar aan Amerikaanse universiteiten gegeven. China heeft ruim 1,7 miljard dollar gegeven; Saoedi-Arabië, $1,4 miljard; Rusland, $141 miljoen; Turkije, $81 miljoen; Libanon, $21 miljoen; en de Palestijnse Autoriteit, $1 miljoen. Als je kijkt naar het anti-Amerikaanse, linkse geklets dat tegenwoordig op Amerikaanse universiteiten wordt onderwezen, hoef je alleen maar te doen: wat? Volg het geld!Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Zie je dit op je afkomen en vind je het spannend? Maak vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.