Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 24 november 2022

24 november 2022

Gisteren zijn twee bommen ontploft bij bushaltes bij de toegangswegen van Jeruzalem. De met granaatscherven gevulde explosieven werden aan fietsen vastgebonden, achtergelaten bij de haltes en vervolgens tot ontploffing gebracht door een mobiele telefoon. Bij de eerste ontploffing raakten 18 mensen gewond. Een van hen, de 16-jarige Aryeh Schupak, een orthodoxe tiener op weg naar Yeshiva, bezweek aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Ongeveer een half uur later vond de tweede explosie plaats, waarbij vijf anderen gewond raakten.

Als reactie op de terreuraanslagen vierden veel Palestijnen feest en deelden zelfs snoepjes uit aan passerende automobilisten. Hoewel Hamas de eer voor de aanslagen niet opeiste, vierden ze wel mee. Mohammad Hamada, een woordvoerder van de terroristische organisatie, verklaarde: “De actie bracht de boodschap over aan de bezetting door te zeggen dat onze mensen standvastig op hun land zullen staan ​​en zullen vasthouden aan het pad van verzet.”

Bij een ander incident in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, reed Tiran Ferro, een 18-jarige Israëlische druze, met zijn 17-jarige vriend. Hier raakten ze betrokken bij een ernstig auto-ongeluk en raakte ze ernstig gewond. Terwijl Ferro werd omringd door familie in het ziekenhuis, bestormde een groep van 20 Palestijnse schutters de kamer, koppelde hem los van zijn levensonderhoudende machines en medicijnen en droeg hem weg. Hij stierf kort nadat hij was ontvoerd. De oom van de jongeman, die aan zijn bed zat, identificeerde de gewapende mannen als leden van de Palestijnse Islamitische Jihad. Pas vandaag werd het lichaam van de jongeman eindelijk teruggegeven aan zijn familie.


Russische oorlog tegen Oekraïense burgers
Het lijkt erop dat in een oorlog altijd de onschuldigen het meest lijden. Dit geldt met name wanneer ze specifiek het doelwit zijn van een strijdende macht, zoals de Oekraïners door de Russische leiders. Generaal Sergey Surovikin, de hoogste commandant van Rusland in Oekraïne, heeft het elektriciteitsnet van het land methodisch ontmanteld en heeft uitzonderlijk werk verricht door bijna alle thermische krachtcentrales, waterkrachtcentrales en onderstations te beschadigen of te vernietigen. Bovendien werden gisteren alle drie de kerncentrales die nog steeds door Oekraïne worden gecontroleerd, door aanvallen stilgelegd. Als gevolg hiervan zitten meer dan 10 miljoen Oekraïners zonder elektriciteit, wat resulteert in geen verwarming en voor velen geen stromend water. Vooral de hoofdstad Kiev is de laatste tijd zwaar getroffen. De burgemeester van de stad, Vitali Klitschko, zei: “Misschien moeten we delen van de stad evacueren. Kiev is misschien op weg naar de ergste winter sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit is het slechtste scenario.” Deze vorm van oorlogvoering is puur slecht, en het is verbazingwekkend dat de Russische president Vladimir Poetin, wiens ouders de gruwelijke ontberingen van het beleg van Leningrad hebben doorstaan ​​en die een oudere broer, drie ooms en een grootmoeder verloor in burgeroorlogvoering, ervoor zou kiezen om dit pad op te gaan. Wat de conventionele oorlogsvoering betreft, bereidt Rusland zich voor op een nieuwe ronde van militaire dienstplichten in de komende paar maanden. Dit zal het gevechtsniveau van de soldaten aanzienlijk verlagen, maar het Russische leger ging altijd meer over kwantiteit dan over kwaliteit. Ten slotte hebben de Russische strijdkrachten al hun door Iran gemaakte zelfmoorddrones opgebruikt. Daarom hebben Moskou en Teheran overeenstemming bereikt over een partnerschap voor de productie van nieuwe drones in Rusland. Ze werken steeds meer samen als opmaat naar de het Ezechiel scenario dat waarschijnlijk gaat plaatsvinden vlak voor de eindtijd.

Het aantal doden neemt toe terwijl Iran de 70 dagen van protesten nadert
Het is ruim twee maanden geleden dat Mahsa Amini werd vermoord door de Iraanse moraliteitspolitie terwijl ze in hechtenis zat wegens het ongepast dragen van haar hijab, en de protesten die werden aangewakkerd door haar moord zijn uitgegroeid tot een landelijke bosbrand. Op vrijdag werd het ouderlijk huis van de stichter van de Islamitische Republiek, Ayatollah Khomeini, in brand gestoken door demonstranten. Tijdens het WK scandeerden Iraanse voetbalfans “Dood aan Khameini”, verwijzend naar de huidige hoogste leider van het land. Naarmate de protesten heviger worden, neemt ook de militaire reactie toe. Uit de laatste cijfers blijkt dat bij de 1059 demonstraties die in 155 steden hebben plaatsgevonden, 419 Iraanse burgers door de autoriteiten zijn gedood en meer dan 17.000 zijn gearresteerd. Veel van het geweld tegen de demonstranten vindt plaats in Koerdische gebieden, waaronder de massale slachting van mannen, vrouwen en kinderen.

Iran geeft eindelijk toe uranium te verrijken tot 60%
Iran heeft toegegeven uranium te hebben verrijkt in zijn ondergrondse locatie in Fordo tot 60% zuiverheid. Dit is slechts een zeer korte stap verwijderd om het zuiverheidsniveau van 90% voor wapens te bereiken. Eerder dit jaar had Teheran toegegeven dat het zijn verrijkingsniveau tot 20% had bereikt. Wat nog steeds meer dan vijf keer hoger was dan toegestaan ​​in de nucleaire overeenkomst van 2015. Dit is precies waar Steve Yohn en ik over schreven in onze nieuwste roman, By Way of Deception! Terwijl de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) van de VN en talloze mediakanalen smoesjes verzonnen over het Iraanse nucleaire programma en de leugens die ze aan het publiek vertelden, schetsten we het scenario van een Iran dat op het punt staat kernwapens te verwerven en de wanhopige situatie waarin dat Israël en Saoedi-Arabië plaatst. Wanneer Benjamin Netanyahu aantreedt als premier, zal dit zijn eerste prioriteit zijn. Hij kan Iran niet nucleair verder laten gaan op de ingeslagen weg. Het lijkt erop dat de regering-Biden eindelijk ook het licht heeft gezien. Het is deze situatie die IDF-stafchef Aviv Kohavi naar de VS bracht, zoals ik hierboven al zei. Een gevolg van zijn reis is dat de twee landen nu in gesprek zijn over een gezamenlijke militaire oefening om een ​​aanval op Iran te simuleren om zo zijn nucleaire programma te vernietigen.

Hezbollah’s heeft grote voorraad chemische wapens mede dankzij Noord Korea
Met de hulp van Noord-Koreaanse experts en een Iraans staatsburger heeft Hezbollah meer dan 400 raketten gemaakt met giftige chemische kernkoppen. De raketten, afkomstig uit Masyaf in West-Syrië, zijn nu, met de hulp van eenheid 2250 van de Iraanse IRGC, overgebracht naar een opslagplaats in Al-Qusayr langs de grens tussen Libanon en Syrië. Volgens berichten zullen de wapens binnenkort naar het zuiden worden verplaatst naar de Libanese stad Bint Jbeil, iets meer dan drie kilometer van de grens met Israël. Als dit gaat gebeuren, staat de Libanese regering machteloos om er iets aan te doen. Alle niveaus van leiderschap zijn geinfiltreerd met Hezbollah-leden of sympathisanten. Als gevolg hiervan is de regering aan het wankelen, zoals vandaag blijkt uit de zevende mislukte poging van het parlement om een ​​president voor de natie te kiezen.

Turkije verslaat Koerdische rebellen in Noord-Irak
Na het bombardement van 13 november in Istanbul, waarbij zes mensen om het leven kwamen, heeft Turkije de Koerdische rebellen in Noord-Syrië en Irak bestookt met ongeveer 40 luchtaanvallen. Het lijkt erop dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan nu een grondaanval plant. “We hebben terroristen een paar dagen achtervolgd met onze vliegtuigen, kanonnen en geweren”, zei hij. “Als God het wil, zullen we ze allemaal zo snel mogelijk uitroeien, samen met onze tanks, onze soldaten.” Turkije is niet de enige die de Koerden treft. De IRGC van Iran bestookt de Koerdische rebellen in Noord-Irak.

Noord-Korea vuurt meer raketten af
Kim Jong-un zet zijn beleid van “Luid spreken en een grote raket dragen” voort. Noord-Korea heeft vrijdag een intercontinentale ballistische raket (ICBM) gelanceerd die in de economische wateren van Japan is geland. Het is de tweede keer deze maand dat het land een raket van dit type heeft gelanceerd. Als reactie hierop hielden de VS en Zuid-Korea de volgende dag militaire oefeningen.

Azerbeidzjan opent ambassade in Israël
Het parlement in Bakoe heeft de opening van een Azerbeidzjaanse ambassade in Israël goedgekeurd. Het is gevestigd in Tel Aviv en zal de eerste ambassade zijn van een overwegend sjiitische natie die in Israël wordt geopend.

De onrust houdt aan tijdens de Braziliaanse verkiezingen
In het laatste grote verhaal waar uw media u niets over vertellen, gaan de protesten in Brazilië door over de verkiezingsuitslag. Tienduizenden demonstreren terwijl anderen grote snelwegen en doorgaande wegen blokkeren. Het is niet verrassend dat de reactie van de regering gewelddadig is. Nu, in een angstaanjagende wending, heeft de minister van Justitie, minister Luis Felipe Salomao, een bevel ondertekend dat kinderbeschermingsdiensten machtigt om kinderen uit de huizen van demonstranten te verwijderen.

Het WK en het feest van hypocrisie
Zondag vond de opening plaats van het WK voetbal in Qatar. Deze wedstrijd is een microkosmos van alles wat er mis is in onze wereld. Aan de ene kant zijn er de protesten tegen het verbod door de FIFA (de regerende organisatie van het WK) op teams die regenboogarmbanden of uniformpatches dragen ter ondersteuning van LGBTQ-mensen. Het Duitse team koos ervoor om stand te houden door hun mond te bedekken tijdens een teamfoto om aan te geven dat ze gecensureerd werden. Het team verloor vervolgens van Japan.

Aan de andere kant heeft Qatar Zakir Naik, een terrorisme-sympathiserende islamitische predikant uitgenodigd. Hij is voortvluchtig uit zijn thuisland India, waar hij wordt gezocht op beschuldiging van witwassen van geld en haatdragende taal. Hijh is uitgenodigd om lezingen over de islam te komen geven op het WK.   Gelijktijdig worden fans, die door de vele moskeeën toeren, bekeerd door de islamitische geestelijken. En de media vinden dit prachtig en vieren hoe geweldig het is als bezoekers zich bekeren tot de islam. Stel je voor dat je in de VS bent waar fans van over de hele wereld kerken bezoeken waar ze wordt verteld dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Zou dit dan ook zo groots gevierd worden? Dit is de hypocrisie van de media. Ze presenteren en vereren de islam als iets moois. Vervolgens vereren ze de mensen die de islam haat: de LGBTQ-gemeenschap. Ze verheugen zich over de “schoonheid” van een Zuid-Amerikaanse fan die zich bekeert tot de islam in een moskee. En vervolgens veroordelen ze de Qatarese regering voor het verbieden van alcohol in stadions en het onder druk zetten van de FIFA om de regenboogvlag te verbieden.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.