Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 23 november 2023

24 november 2023

Het was opnieuw een week vol moeilijkheden en enkele overwinningen. Ik merk dat ik 7 oktober elke dag opnieuw beleef, terwijl ik de verhalen hoor van slachtoffers, ooggetuigen en leden van de media die de kans kregen om de nasleep opnieuw te beleven.

  • Ik zag hoe een 24-jarig meisje terugging naar de plek waar ze zich om te overleven op het muziekfestival had verstopt, terwijl ze zag hoe de ene vriendin na de andere werd geëxecuteerd met een kogel in het voorhoofd.
  • Ik zag een Britse verslaggever, emotioneel overweldigd door het videobewijs dat hem werd getoond, en verbaasd dat iemand kon zeggen dat deze wreedheden nooit hebben plaatsgevonden.
  • Ik hoorde de presidentsvrouw van Israël, Michal Herzog, vertellen over bewijzen van jonge vrouwen die zo gewelddadig werden verkracht dat hun bekkenbeenderen gebroken waren.

God, genees deze natie. Onze geest is sterk, maar van binnen zijn we gebroken.


Het Midden-Oosten

Het uitgraven van de Hamas-infrastructuur is de afgelopen week doorgegaan. Het Al-Shifa-ziekenhuis is een belangrijk doelwit geweest omdat het Israëlische leger (IDF) moest gaan naar de plek waar de vijand is. Het waren de terroristen die ervoor kozen hun operaties te baseren in tunnels onder essentiële humanitaire doelen. Alle onschuldige levens die betrokken raken bij de veldslagen zijn het resultaat van de kwade strijders die de oorlog naar het ziekenhuis hebben gelokt. Het is niet de schuld van de Israëlische strijdkrachten die alle burgers van tevoren hebben gewaarschuwd dat ze zouden komen, om eventuele bijkomende schade tot een minimum te beperken. Niet alleen is de strijd gedwongen verplaatst naar Al-Shifa, maar het Indonesische ziekenhuis in Gaza is ook volledig geëvacueerd ter voorbereiding op vernietiging. Nogmaals, het is niet omdat de IDF de medische infrastructuur van de Gazanen probeert te vernietigen. Dat komt omdat Hamas zijn primaire gebruik heeft omgezet van een plaats van genezing in een menselijk schild.

Het harde werk van de IDF werd met verbazingwekkend succes voortgezet. . . tot nu.  Morgen, of kort daarna, zal een staakt-het-vuren in Gaza van kracht worden. Deze time-out in de oorlog, bemiddeld door Qatar, met veel inbreng en invloed van de VS, is ogenschijnlijk bedoeld voor de vrijlating van 50 ontvoerde Israëlische gijzelaars en de vrijlating van 150 Gazaanse gevangenen. Verwacht wordt dat er gedurende vier dagen per dag tien tot twaalf gijzelaars naar huis zullen worden teruggebracht. Als onderdeel van de deal zal Israël ongeveer 300 hulpvrachtwagens per dag vanuit Egypte Gaza binnen laten komen. Brandstof zal ook over de grens worden vervoerd. Bovendien heeft Israël er elke dag van 10.00 uur tot 16.00 uur mee ingestemd om de surveillancevluchten boven Gaza stop te zetten.

Ik geloof dat dit een zeer moeilijke beslissing is geweest voor premier Netanyahu en zijn regering. De hele reden dat de ontvoeringen in eerste instantie plaatsvonden, was dat onschuldige Israëli’s als onderhandelingstroef konden worden gebruikt wanneer Hamas onvermijdelijk met militaire moeilijkheden te maken kreeg. Het was een plan dat nu op het punt staat volledig verwezenlijkt te worden. Noord-Gaza wordt met de grond gelijk gemaakt. Het leiderschap van Hamas is in het nauw gedreven of dood. Wat moeten we doen? Trek je aaskaart tevoorschijn.

In de geest van de Palestijnse terroristen weten ze dat Israëli’s het leven waarderen en willen dat hun medeburgers veilig zijn. Ze zullen bijna alles doen om het te laten gebeuren. Ze zullen zelfs stoppen met vechten als ze op het punt staan ​​Hamas te decimeren. Niet alleen dat, maar ze zullen zes uur per dag op inlichtingengebied gaan, zodat de terroristen hun gevangen leiderschap kunnen redden en in het geheim alle puzzelstukjes kunnen verschuiven, zodat ze klaar zijn om opnieuw te vechten.

Twee weken lang hebben de Israëlische leiders gezegd: “Nee, we gaan niet akkoord met een staakt-het-vuren.” Maar zoals ik net zei: Israëli’s waarderen het leven. In het verleden hebben we ooit 1.027 Palestijnse gevangenen geruild voor één enkele Israëlische soldaat. Er waren toen gevolgen, en er zullen nu gevolgen zijn. In het belang van deze onschuldige gijzelaars zijn Netanyahu en de IDF bereid deze gevolgen onder ogen te zien. De premier heeft duidelijk gemaakt dat wanneer het staakt-het-vuren eindigt, het leger de vervolging van deze oorlog met dezelfde kracht zal hervatten als voorheen. Hij heeft de Israëlische burgers ook geïnformeerd dat hij de Mossad heeft opgedragen de leiders van Hamas te elimineren, waar ze zich ook bevinden.

In het noorden gaat de semi-stille strijd in Libanon voort. Hezbollah stuurt raketten en zelfmoord-UAV’s, waarvan sommige door de verdediging van de Iron Dome sluipen en minimale schade aanrichten. De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd in en rond Damascus, maar ook op andere plaatsen in het land, zoals in de buurt van Tyrus. Hassan Nasrallah, leider van Hezbollah, lijkt nog steeds terughoudend om all-in te gaan in een oorlog tegen Israël, wat een zeer verstandig besluit van zijn kant is.

In Irak blijven de VS alert omdat Iraanse bondgenoten regelmatig Amerikaanse bases in het gebied aanvallen, vooral die rond olievelden. Dinsdag raakten tien Amerikaanse soldaten gewond als gevolg van een raketaanval op de basis Ain Al Assad in Irak. Als vergelding vielen de VS de volgende ochtend de Al Hashd Al Shaabi-organisatie aan, een Iraanse proxy-militie, waarbij zes raketeenheden van de terroristen omkwamen.

 

Niet al het wereldnieuws is negatief… Argentinië heeft zojuist een libertaire, populistische president gekozen, Javier Millei. Wanneer de extreem-linkse socialistische leiders van enkele andere Zuid-Amerikaanse landen zijn overwinning betreuren door te zeggen dat het een overwinning is voor ‘fascisme en neoconservatisme’, weet je dat hij waarschijnlijk een man is die het vieren waard is. Er bestaat hoop dat zijn kapitalistische aanpak de worstelende economie van Argentinië zal helpen verlichten.

Ook tijdens een stemming gisteren in Nederland boekten de rechtse partijen aanzienlijke winsten. Met zijn platform om de grens te sluiten en de EU te verlaten, lijkt het erop dat Geert Wilders nu op de stoel van de premier terecht zal komen. Wilders is een fervent aanhanger van Israël, die niet alleen de Nederlandse ambassade naar Jeruzalem wil verhuizen, maar ook pleit voor sluiting van de Nederlandse diplomatieke post in Ramallah.


Speciaal gebedsverzoek

Ik heb de komende week een geweldige kans gekregen om met een aantal leden van het Amerikaanse Congres te spreken over de situatie in Israël. Ik vlieg morgen naar Washington D.C., waar ik op verschillende locaties ben uitgenodigd om met senatoren, congresleden en andere politieke beïnvloeders te spreken. Bid alstublieft voor veiligheid en impact. Bid dat de bijeenkomsten plaatsvinden, aangezien congresleden vaak op het laatste moment om verschillende redenen worden weggeroepen. Bid dat de Heer mij wijsheid in gedachten en helderheid in mijn woorden geeft, terwijl ik probeer hen inzicht te geven in waar mijn volk in Israël mee te maken heeft. Het allerbelangrijkste: bid alstublieft voor bescherming voor mijn familie terwijl ik weg ben. Mijn land is nog steeds in oorlog, en als ik niet het gevoel had dat dit duidelijk een deur was die God heeft geopend, zou ik de zijde van mijn vrouw en kinderen niet verlaten.

Tijdens mijn tijd in de Verenigde Staten heb ik het voorrecht om te spreken in de Cornerstone Chapel in Leesburg, Virginia. Terwijl we daar zijn, zullen we een dialoog voeren over Bijbelprofetie, actuele gebeurtenissen, Israël en meer. Wij nodigen u uit om op woensdag 29 november persoonlijk bij ons aanwezig te zijn. U kunt ook online deelnemen.

Bovendien zal ik op woensdag 6 december om 19.00 uur CST spreken in de Abundant Life Church in Lee’s Summit, Missouri, voordat ik naar huis ga. Het is daar dat ik mijn nieuwe boodschap zal overbrengen: “Wat is de volgende stap voor Israël?”.


Ik sluit deze nieuwsbrief af met een paar belangrijke bronnen om Israël en de motivaties achter deze aanval beter te begrijpen:

Waarom ligt de focus in de eindtijd op Israël? – blog waarom de focus altijd al, maar vooral in de eindtijd is gericht op de vernietiging van Israëel.

Eindtijd – Leven we in de profetieën van Ezechiël? Is de opname binnenkort? In deze video wordt uitgelegd wie er de hoofdrol spelen in de Ezechiël oorlog. Waarom deze oorlog nog niet is begonnen. De betreffende landen staan nog ‘buiten spel’. Maar dit kan heel snel veranderen. En dat nepnieuws de aanleiding was van de zondeval…


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.