Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 23 maart 2023

23 maart 2023

Israël

Israël wordt geconfronteerd met de gevaarlijkste realiteit sinds de Yom Kippoer-oorlog in oktober 1973. Drie gevaren spelen een cruciale rol:

  1. Wereldwijd – De nieuwe as van China, Rusland en Saoedi-Arabië die vriendschap met Iran mogelijk maakt en hen acceptatie en legitimiteit biedt.
  2. Regionaal – Iraanse ‘partijen’ die mee willen vechten uit het noorden (Hezbollah), het oosten (door Iran gesteunde milities in Syrië) en het zuiden (Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza en de Houthi’s in Jemen).
  3. Intern – De liberale linkerzijde die protesteert tegen de hervorming van het gerechtelijk apparaat roept de burgers op om niet naar hun reservedienst te gaan, waardoor het leger verzwakt.

Ik heb de situatie in Israël de afgelopen drie jaar zorgvuldig onderzocht sinds we in een eindeloze politieke chaos terechtkwamen. Mijn conclusie is heel simpel:
De progressieve, liberale, bedrieglijke en duivelse demon heeft een groot deel van de Israëlische samenleving volledig overgenomen in de mate van wat de Bijbel noemt: STERKE DESILLUSIE! Jarenlang heb ik geworsteld met het gedeelte uit Zacharia 13:8-9, waar staat dat tweederde van Israël zal worden afgesneden en zal sterven en dat de Heer het laatste derde deel door het vuur zal leiden en zal verfijnen. Dat is het derde deel dat de dreigende verdrukking zal overleven, ook wel bekend als de benauwdheid van Jacob. Dat is het derde deel dat aanwezig zal zijn om de terugkeer van de Messias te verwelkomen, zoals Zacharia 12:10 beschrijft. Ze zullen rouwen, huilen en zich bekeren! Op basis van wat ik vandaag zie, als de antichrist morgen aan de macht komt, geloof ik dat tweederde van Israël gemakkelijk zal worden misleid tot het punt dat het uiteindelijk het merkteken van het beest zal ontvangen. Interessant genoeg kunnen zelfs sommige grote rabbijnen de komende verdrukking zien. Nu, als de verdrukking zo dichtbij is, kun je je voorstellen hoeveel dichterbij onze opname is! Ja, de vijgenboom staat in bloei! Israël is terug in het land! Alleen de fysieke restauratie heeft echter plaatsgevonden. Het geestelijke herstel zal pijnlijk en tragisch zijn.

Het idee van een tweestatenoplossing is één van de grootste misleidingen ooit. De meeste mensen denken dat het gaat om een ​​Joodse staat en een Arabische staat. Nou, dat is het niet. Een tweestatenoplossing in de geest van de Arabieren is een Arabische staat en een andere staat bestaande uit Joden en Arabieren. Als je hen komt vragen om Israël te erkennen als een Joodse staat die naast een Arabische staat bestaat, zullen ze weigeren. Dezelfde logica is nu van kracht bij progressief links dat beweert dat de justitiële hervorming een einde zal maken aan de democratie. Vraag hen of ze zullen stoppen met protesteren en rellen als de regering besluit de hervorming te bevriezen en ze zullen je zeggen: “Nee!” Het gaat niet om de hervorming. Ze accepteren de uitslag van de verkiezingen van november 2022 gewoon niet. Onthoud – de subtekst is altijd meer onthullend dan de kop!

Om de paar jaar stellen de ultraorthodoxe Israëlische parlementsleden anti-missionaire wetgeving voor. Een nieuw wetsvoorstel dat zojuist in januari is ingediend, is vergelijkbaar met dat van het voormalige parlement. Sta me toe u eraan te herinneren dat op dit moment het enige illegale onderdeel van bekering is als het om een ​​minderjarige gaat. Bovendien twitterde premier Benjamin Netanyahu: “We zullen geen enkele wet tegen de christelijke gemeenschap indienen.”

Er vond weer een Palestijnse terreuraanslag op Joden plaats in Judea en Samaria. Een Palestijnse terrorist opende het vuur op een auto die werd bestuurd door de voormalige Amerikaanse marinier David Stern, een joodse inwoner van een van de Israëlische nederzettingen. Eenmaal neergeschoten, haalde David zijn pistool tevoorschijn en leegde een magazijn op de terrorist door het raam van het voertuig en verwondde hem. De terrorist gooide het wapen weg en vluchtte. Ondertussen improviseerde David voor zichzelf een arteriële tourniquet, verbond zichzelf, kalmeerde zijn vrouw en ging in zijn eentje naar de ambulance. Respect en een spoedig herstel, held!

Twee Israëlische soldaten raakten eerder deze week gewond bij een ontploffing van een landmijn aan de grens met Libanon. Bovendien raakte Israël Iraanse doelen in Damascus, Latakia en Aleppo! Er is ernstige schade aangericht aan de luchthaven van Aleppo na de Israëlische aanval. Een opslagplaats van raketten en een landingsbaan werden vernietigd. De militaire basis in het gebied werd gesloten vanwege de schade aan de landingsbaan.

Wereldwijd:
Al meer dan een maand wordt een Israëlisch staatsburger genaamd Gal Luft, een gerespecteerde professor en een gepensioneerde luitenant-kolonel in de IDF, vastgehouden door de autoriteiten in Cyprus. Prof. Luft denkt te weten waarom: “Mijn enige ‘zonde’ is dat ik in maart 2019, vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen, belastende informatie aan de FBI heb verstrekt over de zaken van de familie van de Amerikaanse president Joe Biden met China, en over een corruptiezaak. aan de top van de FBI.” Luft (56), gespecialiseerd in veiligheid en energie, werd door de Cypriotische politie opgepakt op Larnaca International Airport, terwijl hij van plan was terug te vliegen naar Israël. Hij werd gearresteerd vanwege een arrestatiebevel van Interpol, uitgevaardigd op verzoek van de Verenigde Staten, waar ze hem definieerden als “gezocht voor misdrijven in verband met de export van wapens naar Libië en China”. Hij wordt verdacht van samenzwering tot het plegen van ernstige misdaden, valse verklaringen en andere misdaden die hij naar verluidt heeft gepleegd sinds 2015 tot vandaag. Lufts reactie op het bevelschrift: “De beschuldigingen tegen mij zijn vals en bevooroordeeld. Ik heb nooit wapens of olie verhandeld en Ik heb nog nooit een cent verdiend met dergelijke transacties.” Zou dit een stap kunnen zijn om een ​​belangrijke getuige in diskrediet te brengen voor een mogelijk congresonderzoek naar de zakelijke deals van Hunter Biden met China?

Rusland & Syrië
Vorige week verwelkomde de Syrische president Bashar al-Assad het idee voor een ​​sterkere Russische militaire aanwezigheid in het door oorlog verscheurde Syrië. Bovendien maakte de Syrische president duidelijk dat de militaire aanwezigheid van Rusland van plan is om op lange termijn te blijven. Helaas werpt de betrokkenheid van Rusland bij de Syrische burgeroorlog zijn vruchten af ​​voor Moskou, althans voor de nabije toekomst. Rusland is echter niet de enige buitenlander die actief is in Syrië. De terreurorganisatie Hezbollah is begonnen met het mobiliseren van middellangeafstandsgrond-grondraketten op Syrisch grondgebied.

In Damascus is een hoge commandant van de terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) vermoord. Als hij inderdaad verband houdt met het recente bombardement op de Megiddo Junction, is Israël begonnen de rekening te vereffenen!

Oekraïne
Interessant genoeg – op een ander front – heeft het Internationaal Strafhof (ICC) een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Poetin wegens vermeende oorlogsmisdaden in Oekraïne. Bijna lachwekkend opende de Russische politie strafzaken tegen de ICC-rechters in Den Haag die het arrestatiebevel tegen Poetin uitvaardigden. Ondertussen zet Rusland zijn offensief in Oekraïne voort. Vorige week voerde het opnieuw een aanval uit op Oekraïne via door Iran gemaakte zelfmoorddrones en brandbommen. Bovendien zegt de Poolse ambassadeur in Frankrijk dat zijn land zal ingrijpen in de oorlog als het ziet dat Oekraïne aan het verliezen is.

Iran
De krant van het Iraanse regime, KAYHAN (verbonden met Ali Khamenei – de opperste leider van Iran), promootte de recente overeenkomst tussen Iran en Saoedi-Arabië en prees dat het “kan leiden tot de vernietiging van Israël”. Het is ook trots op het feit dat de Verenigde Staten niet blij zijn met de overeenkomst. Iran zal zich mogelijk niets aantrekken van de overeenkomst. Het is gewoon tevreden met het bedreigen van Israël en het behandelen van de VS als een outcast.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.