Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 22 juni 2023

23 juni 2023

China’s macht ‘verhuisd’ naar het westelijk halfrond
Dinsdag werd gemeld dat China en Cuba in onderhandeling zijn om een ​​militaire trainingsfaciliteit te bouwen in het Caribische land. Dit is een enorme ontwikkeling, omdat het de vooruitzichten vergroot dat Chinese troepen vlak voor de deur van Amerika worden gestationeerd. Sinds de Koude Oorlog is een vijand van een supermacht niet zo dicht bij het Amerikaanse vasteland geweest. Doorgaan met deze grote provocatie is een duidelijk teken van het gebrek aan respect en de minachting die de Chinese president Xi Jinping koestert voor de regering-Joe Biden. Eerder deze week gaf Xi een visuele demonstratie van deze houding toen hij aan het hoofd van de tafel zat tijdens officiële gesprekken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, in plaats van recht tegenover hem, zoals diplomatieke etiquette zou vereisen.

Gevechtshelikopters assisteren bij antiterreuraanval in Jenin
Het Israëlische leger heeft maandag een inval gedaan in de onrustige stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Toen de intensiteit van het grondgevecht koortsachtig werd, schakelde de Israëlische luchtmacht gevechtshelikopters in om te helpen. Het is voor het eerst in twintig jaar dat deze militaire helikopters op de Westelijke Jordaanoever worden ingezet. Jenin is een terroristisch bolwerk voor zowel Hamas als de Islamitische Jihad. Vijf Palestijnen werden gedood en meer dan 90 raakten gewond in het conflict. Onder de Israëlische slachtoffers waren acht gewonden.

Vier Israëli’s gedood bij terreuraanslag op de Westelijke Jordaanoever
Bij een aanval waarvan Hamas beweerde dat het een reactie was op de aanval van de IAF op Jenin, openden twee schutters dinsdag het vuur op een restaurant en een benzinestation. Vier Israëli’s, onder wie een tiener, werden gedood en vier anderen raakten gewond. Een van de Hamas-terroristen werd ter plaatse gedood en de tweede werd korte tijd later neergeschoten door veiligheidstroepen. Terwijl de Palestijnen de doden vierden, maakte de Amerikaanse ambassadeur in Israël, Tom Nides, van de gelegenheid gebruik om zijn spijt te uiten over het verlies aan mensenlevens aan beide kanten. De Israëlische ambassadeur in de VS, Michael Herzog, reageerde snel in een tweet: “Elke poging tot een zogenaamde ‘evenwichtige’ veroordeling is misplaatst en respectloos voor de nagedachtenis van de slachtoffers.” Als reactie op de aanval heeft de Israëlische regering gezworen om in hetzelfde gebied 1000 nieuwe woningen voor Joodse gezinnen te bouwen.

Israëls baanbrekende antiterreurtactiek
Israëlische politie-sluipschutters hebben woensdag twee terroristen gedood toen de mannen oprukten naar de nederzetting Shiloh. Dit gebeurde kort nadat een andere terreurverdachte in hechtenis was genomen toen hij gewapend met een bijl richting Hebron trok. Diezelfde nacht voerde de IAF haar eerste gerichte luchtaanval in jaren uit op de Westelijke Jordaanoever. Ze vernietigden een auto die een terroristische cel van de Palestijnse Islamitische Jihad vervoerde die op weg was om een ​​schietpartij uit te voeren bij de controlepost van Jamalah. Deze drone-aanval was een game-wisselaar. De terroristen op de Westelijke Jordaanoever dachten dat ze immuun waren voor de tactieken die in Gaza werden gebruikt. Nu realiseren ze zich dat als ze terreur in Gaza-stijl naar Judea en Samaria brengen, ze het antwoord in Gaza-stijl van de IDF op die terreur zullen krijgen.

Druzengemeenschap protesteert tegen windmolenparken
In het noordelijke deel van de Golanhoogte braken gewelddadige protesten uit tussen honderden leden van de druzische gemeenschap en de Israëlische politie. De Druzen zijn boos op regeringsplannen om windturbines te bouwen op hun landbouwgrond. Premier Benjamin Netanyahu sprak met de geestelijk leider van de druzen, sjeik Mowafaq Tarif, en stemde ermee in de bouw 10 dagen stil te leggen zodat er over een oplossing kon worden onderhandeld.

Intel investeert in derde chipfabriek in Israël
In de grootste internationale investering ooit in Israël heeft chipmaker Intel toegezegd 25 miljard dollar te steken in de bouw van een fabriek. Dit wordt de derde chipfabriek die het bedrijf in het land heeft gebouwd. De bereidheid van Intel om deze deal te sluiten is een klap voor de propaganda-inspanningen van progressief links om nieuwe investeringen het land uit te houden vanwege Israëls streven naar gerechtelijke hervormingen.

Rusland opent consulaat in Jeruzalem
Moskou opent wat het noemt het “bijkantoor van de consulaire afdeling van de Russische ambassade in Israël” in Jeruzalem. Hoewel de ambassade in Tel Aviv blijft, vinden beide partijen dat dit een belangrijke stap is in de diplomatieke betrekkingen tussen de twee naties. De locatie in het centrum, die nu een parkeerplaats is, zal onder meer een residentie voor Russische diplomaten en een conferentiezaal omvatten.

Poetin beweert dat de VS en het Westen een vredesakkoord met de Oekraine hebben voorkomen
De Russische president Vladimir Poetin hield vrijdag de keynote speech op het St. Petersburg International Economic Forum. Als we afgaan op wat hij zei, ziet alles er rooskleurig uit, van de oorlog met Oekraïne tot de Russische economie tot internationale betrekkingen. De volgende dag hield Poetin tijdens een ontmoeting met Afrikaanse leiders een stuk papier omhoog waarvan hij beweerde dat het een ontwerp was van een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne vanaf maart 2022. Dit stuk zou ondertekent worden met de voorwaarde dat zich zou terugtrekken uit Kiev, zoals beloofd. Toen Rusland aan deze voorwaarde had voldaan, volgde Oekraïne volgens Poetin het advies van de VS en het Westen op; Ze gooiden het vredesakkoord op de “vuilnisbelt van de geschiedenis”. Oftewel, hij beweert dat de VS en het Westen geen vrede willen.

Oekraïne zegt dat Rusland mijnen heeft geplant in het koelwater van de kerncentrale
Rusland heeft mijnen geplant in de koelvijver van de kerncentrale Zaporizhzhia, beweerde Kyrylo Budanov, hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, dinsdag. Als deze mijnen tot ontploffing komen, kan 2 miljoen vierkante kilometer land vervuild raken, inclusief delen van Moldavië, Turkije en Wit-Rusland.

Letland draagt ​​al zijn helikopters over aan Oekraïne
Het Baltische land Letland zet zich volledig in voor zijn steun aan de militaire inspanningen van Oekraïne. De premier van het land, Krisjanis Karinš, zei: “Al onze Stinger-raketten bevinden zich nu in Oekraïne. We hadden een helikoptervloot, waarvan de laatste nog steeds opnieuw geverfd worden zodat ze gebruikt kunnen worden; de laatste van hen zal naar Oekraïne gaan.” Het kleine land zal Kiev ook ondersteunen met training, drones, munitie en humanitaire hulp.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.