Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 22 februari 2024

22 februari 2024

De wereld staat op de kop!

  • De strijd van Israël  woedt in het zuiden.
  • De stormwolken van de oorlog stapelen zich op in het noorden.
  • De politieke oppositie tegen premier Benjamin Netanyahu is er weer mee bezig en probeert hem uit zijn ambt te ontslaan.
  • Een gekke president in Brazilië vergelijkt Israël met het Duitsland van Hitler.
  • Onwetende bendes over de hele wereld zingen hun slogans van liefde voor de daders van het bloedbad van 7 oktober, terwijl ze de slachtoffers heftig veroordelen.
  • Christenen worden regelmatig afgeslacht door islamisten in West-Afrika, maar de pers negeert dit.
  • Iran miste ergens een afslag en bevond zich op de Zuidpool, dus besloten ze daar aanspraak op te maken.
  • Een andere Poetin-criticus, gezond en slechts 47 jaar oud, slaagde er op de een of andere manier in om in de gevangenis te sterven.
  • En de president van de machtigste natie ter wereld, laten we zeggen dat het erop lijkt dat hij iets over zijn beste jaren heen is.Mensen, dit is de gekke wereld waarin we leven!

Maar door dit alles heen weten we dat God de touwtjes in handen heeft, en daarom gebeuren er ook geweldige dingen. Je zou het aantal foto’s moeten zien dat ik van over de hele wereld ontvang van kerken, gemeenschapsgroepen, schoolklassen en gezinnen, allemaal zwaaiend met hun Israëlische vlaggen en berichten van liefde en steun sturend. Er zijn pro-Israël demonstraties en marsen in veel delen van de wereld. De nieuwe Argentijnse president heeft Israël zeer gesteund, en het Europese vasteland dat ons de meeste liefde heeft gegeven is Duitsland, van alle plaatsen! Terwijl de VS voor ons in een politiek moeras veranderen, blijven ze wapens en broodnodige munitie sturen, vooral voor onze raketverdedigingssystemen. Israël heeft een landroute aangelegd om de Houthi-blokkade van de Rode Zee te omzeilen, die ons voorraden uit India via de VAE, Saoedi-Arabië en Jordanië brengt. En Israël smeedt diepere vriendschappen met de meeste Golfstaten, en ook, heel stilletjes, met de familie van Saud in Riyad.

Zelfs te midden van de waanzin van deze wereld is God aan het werk. Hij houdt van Zijn natie, en Hij houdt van Zijn volk over de hele wereld. Het is die waarheid van Gods hand op Zijn kinderen die mij en mijn gezin troostte toen we mijn derde kind, een zoon, deze week wegstuurden voor zijn verplichte militaire dienst. De komende drie jaar zal hij in de IDF dienen, en we bidden dat het tweede en derde jaar van zijn periode veel minder tumultueus zullen zijn dan dit eerste. Nogmaals zeg ik: onze God heeft de controle. Halleluja en amen!

Psalm 34:7-8 – De engel van de HEER legert zich rondom degenen die Hem vrezen, en bevrijdt hen. O, proef en zie dat de HEER goed is; gezegend is de man die op Hem vertrouwt!


De oorlog in het Zuiden

De werkzaamheden voor de ontmanteling van het tunnelsysteem in Khan Yunis gaan door. Speerpunt bij deze operatie is Yahalom, een Sayeret of “speciale strijdkrachten”-eenheid van het Combat Engineering Corps van de Israel Defense Force (IDF). Het doel van Operatie Protective Edge is om de uitgebreide tunnelwerkzaamheden van Hamas door de Gazastrook buiten gebruik te stellen. Het is uiterst gevaarlijk werk, omdat er veel plekken zijn waar terroristen zich kunnen verstoppen en er veel sprake is van boobytraps. Maar ondanks dit alles boeken Yahalom en andere eenheden van de IDF verbazingwekkende vooruitgang.

Ondanks internationale protesten lanceerde de IDF een operatie tegen het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis. Zoals verwacht wemelde het van Hamas. Honderden terroristen werden gearresteerd en veel wapens werden vernietigd. Op het terrein werd een voertuig gevonden dat was gestolen uit kibboets Nir Oz, evenals pakketten met noodzakelijke medicijnen voor de gijzelaars die nooit zijn uitgedeeld. De IDF moet Hamas bestrijden waar het zich bevindt. Het zijn de terroristen die het Nasser Ziekenhuis als slagveld hebben gekozen. Zij zijn degenen die de schuld dragen voor de daaruit voortvloeiende humanitaire problemen.

Het is geen wonder dat steeds meer inwoners van Gaza Hamas beu zijn en zich tegen hen uitspreken. Een weduwe uit Gaza, in reactie op de pamfletten die Israël liet vallen, waarin geldelijke beloningen werden aangeboden aan iedereen die de locatie van Hamas-leider Yahya Sinwar kon geven, werd onlangs opgenomen en zei: “Ik zweer dat als ik wist waar hij was, ik ze Sinwar’s gratis naar toe.” Zovelen hebben alles verloren in deze oorlog, en ze beseffen al snel dat de schuld niet ten noorden van hun grens in Israël ligt, maar bij de terroristen in hun midden.

Nu de operaties in zowel Noord-Gaza als Khan Yunis hun voltooiing naderen, ligt de focus op Rafah. Het plan van het oorlogskabinet voor die zuidelijke regio van Gaza is om dicht bij het begin van de Ramadan sterk in te treden. De IDF zal Yahya Sinwar van alle kanten gaan omsingelen en vervolgens onderhandelingen voeren over de vrijlating van de ontvoerden.

Wat deze onderhandelingen niet zullen omvatten is een belofte van een permanent staakt-het-vuren als dat betekent dat Hamas een levensvatbare entiteit blijft. Ook zal het geen woordenstroom bevatten die verwijst naar een Palestijnse staat. Premier Netanyahu is onvermurwbaar tegen een tweestatenoplossing, ondanks de harde druk van de Verenigde Staten. De Knesset steunde de premier woensdag met een overweldigende meerderheid, slechts één stem minder dan 80%, waaronder zijn eigen coalitie en velen van de oppositie.

Als iemand vindt dat Israël onredelijk is in zijn vervolging van deze oorlog en erop aandringt dat een door Hamas geleid Gaza geen zelfbestuur aan zijn grens mag krijgen, hoeven ze zich alleen maar 7 oktober te herinneren. Moord, marteling en ontvoering werden niet alleen uitgevoerd door de Hamas-terroristen, maar door gewone burgers van Gaza die de ‘soldaten’ door het grenshek volgden. De Association of Rape Crisis Centers in Israël heeft een rapport ingediend bij de Verenigde Naties (VN) waarin de systematische en met voorbedachten rade verkrachting van vrouwen, mannen en minderjarige meisjes en jongens tijdens de aanval wordt beschreven. Bij de verachtelijke aanvallen werd gebruik gemaakt van vreemde voorwerpen, waaronder geweerlopen en messen. Wat we horen van de terugkerende gijzelaars is dat het seksuele geweld tegen de ontvoerden is voortgezet gedurende de vele dagen van hun gevangenschap.

Dit is een deel van de reden waarom de Israëliërs zo minachtend staan ​​tegenover de bewering van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) dat Israël een campagne voert om de organisatie te vernietigen. Hé, UNRWA, we hebben geen tijd om met je te vechten. We hebben al een oorlog in handen. Het enige wat we doen is de waarheid vertellen over de tientallen werknemers die actief hebben deelgenomen aan de acties van 7 oktober. We laten mensen alleen weten over de vele UNRWA-locaties waar terroristen waren gehuisvest, wapens waren opgeslagen en toegangspunten tot de terreurtunnels onder Gaza. Het enige dat we hebben gedaan is de waarheid melden. De wereld doet de rest. Wanneer de UNRWA instort, zal dat het gevolg zijn van uw daden, niet die van ons.


De oorlog op de Westelijke Jordaanoever

Velen geloven dat de IDF alleen de vijand in het zuiden en noorden onder ogen ziet. De Westelijke Jordaanoever is echter een gevaarlijke plek waar velen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) zijn gehuisvest, samen met een extreem grote voorraad wapens. Bijna elke nacht zijn er operaties in de regio, zoals die van woensdag in Jenin. Drie terroristen werden gedood en veertig anderen werden gearresteerd toen de IDF twee huizen binnenviel. Ook werden veel wapens in beslag genomen en werden geïmproviseerde explosieven (IED’s) gelokaliseerd en ontwapend langs de wegen in en uit de stad. Vooral de terroristische cellen op de Westelijke Jordaanoever zijn zorgwekkend, want wanneer de strijd in het noorden uiteindelijk begint, zal Israël onmiddellijk te maken krijgen met een nieuw front, recht in het hart van de natie.

De Westelijke Jordaanoever is ook de oorsprong van talrijke terreuraanslagen op Israëlische burgers, waaronder de aanval die vanmorgen vlak bij Jeruzalem plaatsvond. Drie Palestijnse gewapende mannen uit de omgeving van Bethlehem openden het vuur op een rij auto’s die vastzaten in het verkeer. Plaats jezelf in die situatie. Je gaat net aan het werk als er plotseling automatische wapens op jou en de auto’s om je heen worden afgevuurd. En omdat je in het verkeer zit, zit je vast en hulpeloos en kun je nergens heen. Bij de aanval kwam één man om het leven en raakten nog eens elf onschuldige burgers gewond. Twee van de schutters werden op de plaats van de aanval gedood door de politie en gewapende burgers, en de derde werd korte tijd later “geneutraliseerd”.


De oorlog in het noorden

De zachte oorlog in het noorden gaat door met raketten die de grens naar het zuiden oversteken en luchtaanvallen naar het noorden. Bij een gerichte eliminatie door Israël kwamen twee mensen om het leven in de wijk Kfar Sousa in Damascus, een district dat bekend staat om de aanwezigheid van Iraans veiligheidspersoneel. De Israëlische luchtaanval vond plaats slechts één dag vóór de eenjarige verjaardag van een soortgelijke aanval gericht op Kfar Sousa. Uiteindelijk zullen de generaals van de IRGC beseffen dat hun mensen veel veiliger zijn als ze in Iran worden vastgehouden. Hoewel dat niet altijd het geval is.

De IDF gaat door met het ‘verzachten’ van doelen in Libanon, voorafgaand aan de komende oorlog in het noorden. Dinsdag werd een zorgwekkend rapport vrijgegeven door de Franse krant Liberacion, waarin wordt beweerd dat Hezbollah een tunnelsysteem in Libanon heeft dat zowel qua omvang als qua verfijning in de schaduw staat van dat van Gaza. In de jaren tachtig gingen Iran en Noord-Korea samen met Hezbollah aan de slag met het graven van tunnels, en de terroristische organisatie heeft daar de afgelopen veertig jaar aan gewerkt. De tunnels kunnen worden gebruikt voor aanvallen, troepenbewegingen, opslagplaatsen, kazernes en andere behoeften. Honderden en honderden kilometers strekken zich door het land uit en bereiken Syrië en Israël.


Jemen

De Houthi’s van Jemen zetten hun aanvallen op de scheepvaart de hele week voort, waardoor de Amerikaanse strijdkrachten zaterdag vijf zelfverdedigingsaanvallen uitvoerden. Elke aanval was erop gericht het vermogen van de terroristische groepering om hun raketlanceringen uit te voeren te verminderen. Vanochtend werd het echter vrij duidelijk in de zuidelijke stad Eilat in Israël dat de Houthi’s nog steeds over voldoende capaciteit beschikken toen de waarschuwingssirenes klonken. Een grond-grondraket was inkomend richting de stad. Gelukkig kon het Arrow-raketverdedigingssysteem de dreiging onderscheppen en vernietigen voordat deze zijn doel bereikte.


Iran

Iran heeft de eigendomsrechten op Antarctica uitgeroepen en de soevereiniteit over de Zuidpool aangekondigd. Soms zijn de mogelijke grappen zo talrijk dat het het beste is om gewoon achterover te leunen en het feit op zichzelf te laten staan. Ik zal zeggen dat dit mij opwindt voor mijn Mossad-thriller-romanreeks. Ik denk dat ik mijn co-auteur, Steve Yohn, zal bellen over het kopen van een stevige parka voor Nir Tavor en misschien een roedel sledehonden.


Rusland

Over mijn Nir Tavor-serie gesproken: tijdens een discussie over de gevangengenomen Poetin-criticus Alexei Navalny op pagina 107 van mijn laatste roman, Out of the Far North, deed een van mijn personages de suggestie: “Ik hoop dat Navalny zijn levensverzekering heeft betaald, want Ik denk niet dat hij er nog lang zal zijn.” Fictie werd afgelopen vrijdag werkelijkheid toen Navalny dood neerviel tijdens een wandeling in een gevangenis in het Noordpoolgebied. Toen zijn advocaat en zijn moeder de volgende dag in de gevangeniskolonie aankwamen, kregen ze te horen dat hij stierf aan het ‘plotselinge doodssyndroom’. Dit is een diagnose die waarschijnlijk kan worden gebruikt voor de meeste inmiddels overleden critici van Poetin, inclusief de velen die van hoge balkons vallen en degenen die zelfmoord plegen door zichzelf twee keer in het achterhoofd te schieten


Brazilië

De Braziliaanse president Luiz Inácio da Silva, beter bekend als Lula, hield zondag een toespraak in Addis Abeba, Ethiopië, waarin hij de oorlog in Gaza als genocide verklaarde. Vervolgens ging hij nog een stap verder en zei dat het enige andere moment in de geschiedenis waarop zoiets gruwelijks heeft plaatsgevonden, was ‘toen Hitler besloot de Joden te vermoorden’. Er volgde een vuurstorm. De volgende dag berispte minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz de Braziliaanse ambassadeur in Israël en verklaarde Lula persona non grata in Israël. Diezelfde dag gaf Lula de ambassadeur opdracht naar Brazilië terug te keren. Een pluim gaat uit naar de oppositie in de Braziliaanse regering, die dinsdag 110 handtekeningen verzamelde voor een oproep tot afzetting van de president.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.