Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 22 december 2022

22 december 2022

Israël en de VS raken Syrische doelen
Maandagavond laat vielen Israëlische straaljagers doelen van milities in Syrië aan. Het primaire doel was een Iraanse luchtverdedigingsbatterij die onlangs was geïnstalleerd nabij de internationale luchthaven van Damascus. Bij de aanval raakten twee Syrische soldaten gewond. Ondertussen voerden Amerikaanse troepen in het noordoosten van Syrië drie helikopteraanvallen uit gedurende een periode van 48 uur en namen ze zes ISIS-agenten gevangen. Onder de gevangengenomen terroristen bevond zich al-Zubaydi, een hoge functionaris van Islamitische Staat Syrië die betrokken was bij het plannen en faciliteren van talloze aanslagen in Syrië.

Onbemand Israëlisch schip maakt baanbrekende reis naar Arabische wateren
Eind november voerde de Amerikaanse marine een eerste oefening met een onbemand schip uit in de Arabische Golf. De missie, genaamd Digital Horizon, was om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en mesh-netwerken te verbeteren. Doel is door de inzet van onbemande schepen, de inzet van bemande middelen in probleemgebieden beter vooraf te kunnen te bepalen. Hoewel de technologie baanbrekend was, was het niet het enige element dat baanbrekend was. Als onderdeel van de oefening voer voor het eerst een Israëlisch onbemand schip, genaamd “Shahaf” (Zeemeeuw), de Arabische Golf binnen tot op slechts 200 km van de kust van Iran.

Netanyahu beëdigd tegen het einde van het jaar een nieuwe regering
Kandidaat-premier Benjamin Netanyahu heeft president Yitzhak Herzog vandaag laten weten dat hij met succes een regering heeft gevormd. Hij zal nu op 2 januari worden beëdigd, nadat het parlement enkele wetten heeft aangenomen die door zijn coalitiepartners werden geëist als voorwaarde voor toetreding tot zijn regering.

Iran neemt Mossad-gelinkte spionageploeg gevangen
Iraanse inlichtingendiensten beweren een spionnenbende te hebben opgepakt die opereerde namens de Israëlische Mossad. De betrokken mannen drongen de defensie-industrie binnen door nepbedrijven op te richten. Eerder deze maand executeerde de Iraanse rechterlijke macht vier mannen die schuldig waren bevonden aan banden met de Mossad.

VN-vredeshandhaver gedood door Hezbollah-soldaat in Libanon
Een Iers lid van de Interim Force van de Verenigde Naties in Libanon (UNIFIL) kwam afgelopen donderdag om het leven toen het konvooi waarin hij reisde werd aangevallen door leden van Hezbollah. Pvt. Seán Rooney uit Newtowncunningham, Ierland, werd gedood en drie andere soldaten raakten gewond, van wie één ernstig. Het lichaam van Rooney werd zondag teruggebracht naar Ierland.

Economische problemen in het Midden-Oosten
Er zijn een aantal landen in het Midden-Oosten die met grote economische problemen worden geconfronteerd. De Libanese munt bereikte gisteren een historisch dieptepunt van 45.000 pond per dollar. De Iraanse munt heeft sinds september 18% van zijn waarde verloren en bereikte een historisch dieptepunt van 392.000 rial per dollar. Ondertussen werd afgelopen donderdag in Ma’an, Jordanië, een politieagent doodgeschoten tijdens gewelddadige protesten over torenhoge brandstofprijzen.

Russische kruisraketten doven de lichten van Oekraïne
Een enorm Russisch spervuur ​​van meer dan 70 kruisraketten op vrijdag vernietigde meer dan 50% van de elektriciteitscapaciteit van Oekraïne, waardoor de beheerder van het belegerde elektriciteitsnet, Ukrenergo, de noodtoestand afkondigde. Dit maakt deel uit van de directe aanval van de Russische president Vladimir Poetin op de burgers van de grootste steden van Oekraïne.

Zelensky en Poetin gingen allebei op pad
De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy landde gisteren in Washington D.C. Hij werd met veel tamtam ontvangen in het Witte Huis door president Joe Biden, waarna hij een gezamenlijke vergadering van het Congres toesprak. Als hij terugkeert naar Oekraïne, zal hij een belofte van de VS meenemen om 1,8 miljard dollar aan militaire hulp te sturen. Dit omvat voor het eerst Patriot-raketten, het meest geavanceerde luchtverdedigingssysteem van Amerika. Het militaire materieel is slechts een fractie van de 45 miljard dollar aan hulp die de VS komend jaar naar Oekraïne sturen.

Eerder deze week reisde de Russische president Vladimir Poetin naar Minsk om met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko te spreken. In de weken voorafgaand aan het bezoek hebben gezamenlijke militaire trainingsoefeningen met Rusland en de opbouw van troepen nabij de grens met Oekraïne het steeds meer doen lijken alsof Wit-Rusland zich voorbereidde om zich in het conflict te mengen. Op de vraag waar ze het over hadden, zei Poetin echter dat ze het vooral over de economie en verdere samenwerking hadden. Loekasjenko onderdrukte toen een giechel, stootte Poetin aan met zijn elleboog en zei toen: ‘Oké, de economie’, terwijl hij het laatste woord citeerde.

Polen bereidt burgervrijwilligers voor op mogelijke militaire “crisis”
Duizenden burgervrijwilligers worden deze winter in Polen gerekruteerd voor een militair trainingsprogramma. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ook kinderen. De natie wil “zoveel mogelijk mensen trainen” om voorbereid te zijn op een “crisis”, zei minister van Defensie Mariusz Błaszczak.

Kim Jong-un vuurt meer raketten af
Als onderdeel van de strategie van Kim Jong-un om zichzelf op de één of andere manier relevant te maken in de wereld, heeft Noord-Korea vorige week nog twee ballistische raketten afgevuurd. Als reactie daarop hebben de VS F-22 stealth-jagers en B-52-bommenwerpers naar Zuid-Korea gestuurd voor gezamenlijke oefeningen.

Protesten in Peru winnen aan kracht
De afzetting en het ontslag uit het ambt van de Peruaanse president Pedro Castillo op 7 december heeft geleid tot gewelddadige protesten in het hele land. Er zijn de afgelopen twee weken meer dan 20 doden gevallen en toeristen die door demonstranten in Machu Picchu waren gestrand, moesten met een luchtbrug worden afgevoerd. Er heerst een noodtoestand in het land.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.